Pitbull-uutisia. Ajankohtaisia uutisia meiltä ja maailmalta.


2023 <<< Pitbull-uutisia vuodelta 2022 >>> 2021

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta (20.12. 2022)Pitbullmaisen hyvää joulua ja riehakasta uutta vuotta 2023 kaikille toivottaa pitbullyhdistys.

Kuvassa hieno joulupitbulli. Lisää joulupitbulleja löytyy täältä >>
https://wallpapersafari.com/christmas-pitbull-wallpaper/
Sankarikoira pitbulli pelastaa jälleen!!! Nyt pitbulli pelastaa koiranpennun! (20.10. 2022)Rohkea sankari-pitbullterrieri pelastaa koiranpennun !

Athena-niminen 5-vuotias pitbulli pelasti koiranpennun hukkumiselta Brasiliassa, Jardinopoliksessa. Katso dramaattiset videot linkeistä.

Sankarityö sai alkunsa kun 3-kuukautinen Puma-chihuahua joutui pulaan uima-altaassa. Hädissään Puma-chihu kljui vedessä, eikä päässyt itse altaasta pois. Tässä vaiheessa Athena-pitbullterrieri ryntäsi apuun. Viisivuotias pitbulli juoksi altaan luokse, hyppäsi altaaseen pienen chihuahua-pennun avuksi. Pitbulli otti Puma-chihua niskasta kiinni ja nosti sen turvaan kuivalle maalle ! Turvaan!

Katso video ja lue juttu englanniksi tästä linkistä

Sankari-pitbullin uroteko levisi uutisena hetkessä ympäri maailman.
Asiasta uutisoi New York Post ja muut.

Omistaja kertoo, että Athena-pitbulli tarkkailee usein uima-allasta omalta paikaltaan, kuin uimavartija.
Haastattelussa omistaja jatkaa ja kertoo, että kun pitbulli näki Puma-chihun olevan vaarassa niin pitbulli juoksi pelastamaan hädässä olevan pentukoiran.

”Pyydän Athena-pitbullia olemaan omalla paikalla, jotta se ei pelaa ja touhua pikkukoirien kanssa koska se on paljon isompi kuin ne. Kun Athena näki Puma-chihuahuapennun olevan hädässä se ryntäsi puuveräjän läpi ja pelasti pennun.“, jatkaa omistaja.

Katso toinen video pelastusoperaatiosta tästä linkistä !!
Iltalehti uutisoi kennelliitto yhdistyksen jutuista (12.10. 2022)Suomen Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkosen mukaan asia on hyvin monimutkainen ja herkkä, emmekä halua käsitellä sitä tässä vaiheessa tämän enempää julkisuudessa.

Kennelliittoa on tutkittu aikaisemminkin aika ajoin ja yhdistyksestä on tehty tarkempaakin tutkimusta. Kannattaa lukea ainakin nämä tutkimukset Kennelliitto ei ole kaikkien koirien yhdistys ja TAPAUS SUOMEN KENNELLIITTO

Kennel liitto yhdistys tekee kanssa paljon hyvää asiaa ja näyttelyitä ja mukaan mahtuu sekoilua

Linkki Iltalehden juttuun https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/21a3ef99-1e03-430c-8f4c-db6cb8031a4f

Iltalehden juttu, 11.10.2022:

Kennelliitto valitsi koiramaajoukkueeseen ohjaajan, joka kehuskeli koiran hakkaamisella
Kennelliitto poisti painostuksen alla ohjaajan, joka oli valittu Puolaan lähtevään IGP FH maajoukkueeseen peltojälki-kilpailuihin koiransa kanssa. Syynä oli se, että ohjaaja käsitteli puolitoista vuotta sitten Oikeutta eläimille -järjestön videoilla väkivaltaisesti koiraansa.

Kennelliitto valitsi Suomea edustavan maajoukkueen varakoirakoksi ohjaajan, joka kertoo Oikeutta eläimille -järjestön (OE) videolla hakanneensa koiraansa.

Valinnan jälkeen koirankouluttaja, eläinfysioterapeutti Tiina Kuusisto otti yhteyttä Puolaan kilpailuorganisaattoreihin, josta asia tuli Kennelliitolle käsiteltäväksi.

– Kennelliiton hallituksen kokous äänesti ensimmäisessä kokouksessaan 8–2 ohjaajan osallistumisen puolesta. Vasta lähettämäni valitus päätöksestä kumosi ohjaajan osallistumisen. Lähetin sen yhteydessä heille videon, jossa ohjaaja itse sanoo hakanneensa koiraansa, ja vielä toteaa omalla nimellään, että hyvä minä, Kuusisto sanoo.

Peruminen viime hetkellä

Päätös osallistumisen perumisesta tehtiin 6. lokakuuta. Ohjaajan nimi oli kuitenkin vielä päivää ennen kisojen alkamista kilpailulistoilla, eikä kilpailuorganisaatio ollut saanut ilmoitusta ohjaajan poisvedosta.

– Vasta yhteydenottoni kilpailuorganisaatioon johti siihen, että ohjaaja poistettiin lähtölistalta maanantaina 10. päivä, eli vain päivä ennen kisojen alkamista. Suomen Palveluskoiraliiton sivuilla hänen nimensä oli edelleen maanantai-iltana, Kuusisto kertoo.

Puolassa 11.10. alkavaa IGP-FH maailmanmestaruuskilpailua hallinnoi kansainvälinen kennelkeskusliitto FCI. Suomen Kennelliitto on sen jäsen.

Tiina Kuusisto on saanut juridista apua myös SEY Suomen eläinsuojelulta. Toni Lahtinen toimii SEY:llä eläinsuojelukonsulttina.

– Ei voi olla niin, että eettisesti arveluttavien tai jopa lainvastaisten koulutusvälineiden käyttö palkitaan maajoukkuepaikoilla. Onko niin, että näiden välineiden käyttöä ei ole haluttu tunnistaa ja tunnustaa liittojen tasolla, Lahtinen sanoo.

Koiran hakkaamista

Oikeutta eläimille -yhdistys julkaisi helmikuussa 2021 verkkosivuillaan videomateriaalia, joka sisälsi useita esimerkkitapauksia koirien väkivaltaisesta kohtelusta suojelukoiraharjoituksissa.

– Tein poliisille tutkintapyynnön 29. syyskuuta ohjaajan toiminnasta OE:n videoilla. Haluan tietää, onko kyseinen henkilö syyllistynyt eläinsuojelurikoksiin käyttämällä koirallaan sähköpantaa sekä pahoinpitelemällä sitä, ja aiheuttamalla sille tarpeetonta kärsimystä, kipua ja tuskaa, Kuusisto avaa tutkintapyyntöä.

Hän jatkaa, että syy sähkön käytölle videolla näyttää olevan koiran haluttomuus noutaa kapulaa. Sähkön käytön seurauksena koira ulvoo kivusta.

– Käsitykseni mukaan maalimiehen osalta asia on jo syyteharkinnassa. Alkuperäisessä videomateriaalissa näkyy, että on syytä epäillä ohjaajan pahoinpidelleen koiraansa aiemminkin. Hän kertoo videolla ”hakanneensa” koiransa aiemmassa harjoituksessa, jonka jälkeen koira ei halunnut enää noutaa kapulaa, Tiina Kuusisto kertoo videoiden sisällöstä.

Kuusisto kertoo olleensa poliisin todistajakuulustelussa tutkintapyyntöönsä liittyen lauantaina 8. lokakuuta. Poliisi ei kommentoinut tutkintapyyntöä, koska se koskee yksityistä henkilöä.

Iltalehti yritti tavoittaa kyseistä ohjaajaa ja saada häneltä kommentteja, mutta häntä ei tavoitettu useista yrityksistä huolimatta.

Kennelliitto ei halua puida asiaa

Suomen Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen vastasi sähköpostitse haastattelupyyntöön. Lehkosen mukaan asia on hyvin monimutkainen ja herkkä, emmekä halua käsitellä sitä tässä vaiheessa tämän enempää julkisuudessa.

Vielä vuosi sitten hän kommentoi MTV Uutisille näin:

– Vakuutan, että jokainen julmuudella koiria käsitellyt ja epäeettisesti toiminut henkilö tulee saamaan Kennelliitolta rangaistuksen. Ne ovat vakavampia kuin mitä he voivat saada tuomioistuimesta. Meillä erotetaan Kennelliitosta eliniäksi etenkin vakavasta eläinsuojelurikoksesta. Sellainen henkilö ei saa olla mukana missään Kennelliiton alaisessa toiminnassa koirien koulutuksessa eikä tuomarina.

Reilu vuosi sitten Kennelliitto ilmoitti myös, että heillä on nollatoleranssi eläinten väkivaltaiseen kouluttamiseen. Siitä huolimatta, kun Kuusisto pyysi heitä käsittelemään kurinpitolautakunnassa ohjaajan osallistumista kilpailuihin, Kennelliitto vetosi 19. elokuuta 2022 tekemäänsä päätökseen:

"Hallitus totesi, että asia on laajuudeltaan ja näytön osalta ainutlaatuinen Kennelliiton toiminnassa. Henkilöiden oikeusturvan ja toisaalta riittävien, asianmukaisten seuraamusten määräämiseksi yhdistystoiminnassa, on oltava varmuus tapahtumista ja henkilöistä. Kennelliiton mahdollisuudet näytön kokoamiseen ovat rajalliset ja tapaus kuuluu ensisijaisesti viranomaisten toimivaltaan. Hallitus totesi, että asia voidaan käsitellä, kun viranomaispäätökset ovat valmistuneet ja ne on toimitettu Kennelliitolle."

– Pitäisi saada linjaveto, miten väkivaltaisten metodien ja sähkön käyttöön suhtaudutaan. Saako ohjaaja toimia niin, että tuo koiransa kentälle, on itse ostanut sille sähköpannan, ja maalimies käyttää sitä. Saako näin toimiva ohjaaja edustaa Suomea Kennelliiton maajoukkueessa, Tiina Kuusisto kysyy.

Kuusisto jatkaa, että hänen saamassaan pöytäkirjassa Suomen palveluskoiraliiton edustaja esittää huolensa, että yksittäinen ihminen tai ulkopuolinen yhdistys pystyy puuttumaan Kennelliiton toimintaan.

– Hämmästyttää, että kukaan ei ole missään kohtaa huolissaan koirien väkivaltaisesta kohtelusta.


Lukijan lähettämä kuva! (30.9. 2022)Hieno pitbull-kuva, joka on otettu yli 100 vuotta sitten !!!

Pitti-harrastaja tietää että pitbulli on vaaanha koirarotu joka on aina ollut olemassa. Jos on rekattu, ehta pitbulli niin sen kirjallista ja dokumentoitua sukupuuta voi seurata 1900- ja 1800-luvulle asti. Hieno koirarotu !

Kuva on tiettävästi otettu 1920

Sankari-pitbulli menehtyi :( (17.9. 2022)Suru-uutisia Etelä-Afrikasta: perhettään suojellut sankari-pitbullterrierinarttu, Molly, menehyti aikaisemmin tässä kuussa saamiinsa vammoihin.

Mollyn kohtaloksi koitui perheen suojeleminen murtomiehiltä. Molly-pitbullin perhe ylistää rohkean amerikanpitbullterrierin suojeluvaistoa, jonka turvin muu perhe selvisi karmeasta ryöstöstä.

Molly-pitbullilta huomasi hetkessä, että perheen henki on vaarassa ja Molly syöksyi aseistettujen murtomiesten kimppuun. Väkivaltaiset murtomiehet iskivät Mollya puukolla useita kertoja.

Perjantaina tuli tieto, että Molly ei selvinnyt vammoistaan, hoidosta huolimatta.

”Yritimme parhaamme pelastaaksemme Molly, mutta suruksemme, pitbulli on menettänyt liikaa verta ja vammat liian vakavia.”

Huolimatta siitä, että Mollya mukiloitiin ja puukotettiin nujakan aikana, Molly pisti hanttiin todella lujasti. Murtomies ymmärsi, että vastassa on liian kova koira ja luikki pois paikalta.

“Molly menetti niin paljon verta, että rikospaikka oli verilöylyn jäljiltä. Molly yritti vielä tajunnan häilyessäkin urheasti puolustaa perhettään.”

”Tätä urheaa ja maailman parasta koirarotua, amerikanpitbullterrieriä, on kohdeltu historian aikana kaltoin. Kyse on sankarillisesta koirarodusta.“

”Jokainen, joka on joskus omistanut oikean amerikanpitbullterrierin tietää tämän, että pitbulli puolustaa oli rosvo minkä kokoinen tahansa.“

Lue alkuperäinen juttu (englanniksi) täältä -> napsauta tästä.
Varo marjanpoimijoita (14.9. 2022)Pitbullin ja muiden koiranomistajien kannattaa pitää lemmikki vähän etäämmällä ulkomaalaisista marjanpomijoista.

Uutinen kertoo, että Ylöjärveltä löytyi marjanpoimijoiden leiristä grilliruoaksi päätyneen koiran jäännökset.
Koko juttu kuuluu näin:

Ylöjärvellä löytyi nuotiosta hiiltynyt koira – Leirissä asuneet marjanpoimijat olivat syöneet koiraa

Sosiaalisessa mediassa levisi 13. syyskuuta valokuva Ylöjärven Kurusta metsästä olleesta nuotiosta löytyneestä hiiltyneestä eläimestä. Poliisi kertoo käyneensä tapahtumapaikalla ja on yhteistyössä valvontaeläinlääkärin kanssa varmistunut siitä, että kyseessä ei ole ollut supikoira. Hiiltynyt eläin on todennäköisesti koira, jonka rotu ei ole yksilöitävissä.

Poliisi totesi, että koiraa oli syöty. Alkutietojen perusteella asiasta kirjattiin epäilty eläinsuojelurikos.

Poliisi on selvittänyt, että kyseessä on ollut ulkomaalaisten marjanpoimijoiden leiri. Poliisin tiedotteen mukaan leirissä asustelleet marjanpoimijat kertoivat, että he olivat löytäneet kuolleen koiramaisen eläimen tien reunasta, jota he olivat päättäneet paistaa ja syödä nuotiolla.

Edellä mainittujen tietojen perusteella asiassa ei ole syytä epäillä eläinsuojelurikosta tai muutakaan rikosta ja esitutkinta on päätetty.

Asian selvittämisessä poliisia on avustanut ympäristöterveyspäällikkö Maria Wahlfors.

Wahlfors kertoo, että länsimaisessa kulttuurissa koiran syöminen saatetaan moraalisesti tuomita, mutta laitonta se ei ole.

Wahlfors muistuttaa poliisin tiedotteessa, että olemukseltaan terveessäkin koirassa saattaa olla erilaisia bakteereita ja loisia, jotka voivat sairastuttaa ihmisen tai levitä. Siksi koiran syömistä ei voi pitää suositeltavana.


Koko juttu löytyy täältä, napsauta tästä.


No just joo, koirankakka! Taas !!! (9.2. 2022)Yhtä varmasti kuin aina niin kun kevät tulee niin alkaa mussutus koirankakasta. Myös pitbullin kakka on koirankakkaa.
Tätä on jatkunut ainakin 50 vuotta.

Uusin uutisnokare on kun Maikkari (nykyinsin kuulemma mätäuutiset) kertoo verkkosivuillaan tuoreesta tutkimuksesta, joka on selvittänyt koiran jätösten haittoja. Tutkimus toteutettiin Belgiassa, jossa suosituilla koiranulkoilutuspaikoilla ja etenkin kävelyreittien lähettyvillä maaperästä havaittiin kohonneita fosfori- ja typpipitoisuuksia. Tehtyjen analyysien ja selvitysten perusteella koirat olivat näiden pitoisuuksien lähde.

Tulosten perusteella havaittiin, että runsas määrä koiran ulosteita maaperässä voi vaikuttaa haitallisesti monimuotoisuuteen ja ekosysteemin toimintaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tietyt kasvit valtaavat elintilan toisilta.

– Vain tietyt kilpailevista kasveista pärjäävät, toteaa Ghentin yliopiston professori Pieter De Frenne.

Tuossa lisää >>> https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/koirankakat-todellakin-kannattaa-kerata-pois-maasta-tutkijoilta-uusi-havainto/8350488

Colt-pitbulli rientää apuun! (14.1. 2022)Colt-niminen pitbullterrieri on ehta henkilökohtainen palveluskoira.

Omistajalla on paha epilepsia, jossa saa varoittamatta kohtuksen. Colt varoittaa etukäteen kun kohtaus on tulossa ja jos omistajan kouristukset äityvät pahaksi niin tämä valpas amerikanpitbullterrieri estää omistajaa mukiloimasta omaa päätänsä (katso video!).

Aivan huisia miten amerikanpitbullterrierit ovat näin hienoja ja empaattisia palvelus- ja terapiakoiria. Tähän ei muut koirarodut pysty !!

Lue lisää englanninkielellä täältä, napsauta tätä linkkiä.

Lyhyt YouTube-video löytyy tästä, napsauta tästä.


Hyvää uutta vuotta 2022 (11.1. 2022)Räiskyvän kivaa uutta vuotta 2022 kaikille pitbull faneille!

2023 <<< Pitbull-uutisia vuodelta 2022 >>> 2021

Copyright © Suomen pitbull -yhdistys - Takaisin etusivulle