Pitbull-uutisia. Ajankohtaisia uutisia meiltä ja maailmalta.


Pitbull-uutisia vuodelta 2023 >>> 2022

Kesä on pitbullin parasta aikaa! (5.7. 2023)Kesä on pitbullin parasta aikaa !
Satoi tai paistoi, pitti ottaa kaiken irti kesästä !

Miten tunnistaa pitbullin? (2.5. 2023)Spyryltä kysytään paljon onko joku koira oikeasti pitbulli ? Lyhyesti juttu menee näin

Aitoja pittejä on suhteessa vähän verrattuna muunrotuisiin tai monirotuisiin. Näin Suomessa ja muualla.
Jos täytyisi arvata tai lyödä vetoa koiran rodusta niin varmin arvaus on että koira ei ole pitbullterrieri

Ihka oikea pitbulli, amerikanpitbullterrieri on sellainen koira jonka vanhemmat, isovanhemmat, esivanhemmat ja aivan kaikki sukutaulussa ovat rekisteröityjä pitbullterriereitä. Koiralta löytyy rekisteripaperit ja sukutaulu.

Jos oikein hifisteelee niin sitten jopa näissä 1 % aidoissa, rekisteröidyissä ja kirjatuissa pitbulleissa on vielä eroja joista fanaatikot kitisevät

Yhdistyksen oma chatgpt tunnistaa aidon pitbullterrierin
kokeile tästä, napsauta tätä linkkiä

Hauskaa Vappua ! (29.4. 2023)Hauskaa Vappua
kaikille
pitbulleille
ja
pitbullien ystäville !

Joe Rogan kertoo pitbullista! (12.4. 2023)Tunnettu, maailman eniten kuuntelijoita omaava, podcast-toimittaja Joe Rogan kertoo raivoisasta pitbullista TikTok-videolla.

Katso video tästä >>> https://vm.tiktok.com/ZGJaqpYy1/

Onkohan tuo tarina totta?

Tässä Joe Roganin pitbull-aiheinen YouTube-video >> https://youtu.be/XH4OlqbvYmU (alkaa kohdasta 3.20)

Tässä koomikko Bill Burr & Joe Rogan kertovat pitbullin omistamisesta YouTube-videolla >> https://youtu.be/17m-kTxbLUE

Oldies but Goldies - Gizmo-kissa ja pitbulli (13.3. 2023)Hyvä juttu Maikkarin sivuilla, vähän vanha.

Gizmo-kissanpentu ottaa kaiken irti pitbullin äidinvaistosta – suloisella videolla miljoonia katselukertojaMaikkarin juttu kertoo että Gizmo-kissanpentu ottaa kaiken irti pitbullin äidinvaistosta – suloisella videolla miljoonia katselukertoja !!!

TikTok-käyttäjän jakama video Gizmo-kissanpennusta imemässä Demi-koiran nisää on saanut somekäyttäjät ihastuksesta sekaisin. Demi-pitbullin "miesystävä", urospitbull nimeltä Drippy, katsoo "imetystä" videolla hämmentyneen oloisena. Hittivideosta uutisoi Newsweek.

Vaikka talouteen juuri tupsahtanut tuore tulokas on luonnollisesti aivan eri eläinlajia kuin Demi, ei pitbull vaikuta olevan lainkaan hämillään tilanteesta, vaan antaa pikkuruisen pennun imeä rauhassa. Koira jopa kääntyy selälleen parempaan imetysasentoon.

Newsweekin haastatteleman eläinlääkäri Carol Osbornen mukaan ei ole harvinaista, että kissanpennut yrittävät saada ravintoa muista eläimistä. Tämä voi johtua useista syistä, kuten siitä, että pentu on vieroitettu liian aikaisin emostaan tai on menettänyt emonsa.

– Jotkut tekevät näin, koska ovat stressaantuneita ja/tai epävarmoja. Jälkimmäinen on verrattavissa siihen, kun ihmislapset imevät peukaloaan, Osborne sanoo.

"Suloisinta ikinä"


Olipa pikku-Gizmon syy imeä pitbullin nisää mikä hyvänsä, ainakin se on ihastuttanut videon nähneitä. Videolle on kertynyt jo liki neljä miljoonaa katselukertaa.

– Tuosta kissasta tulee kova. Kasvatettu pitbullin maidolla, totesi yksi kommentoija.

– Tuo on suloisinta ikinä, ihasteli eräs.

Myös Drippy-koiran reaktio nauratti kommentoijia.

– Isä vaatii selityksen, nauroi yksi.

– Isä sanoo, että se haluaa DNA-testin, hah, totesi toinen.

Omistaja on julkaissut imetyksestä toisenkin videon. Videolla omistaja kertoo, ettei koira välitä kissanpennusta päivisin, mutta iltaisin "imettää" sitä. Omistajan mukaan koira ei tuota maitoa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Se vain lohduttaa pentua. Äidinvaistoa, kommentoi eräs.


Ollie, sankari-pitbullterrieri (5.2. 2023)Ollie, sankari-pitbullterrieri pelasti perheensä henkensä kaupalla

Texasissa, Yhdysvalloissa, pitbull-koira perheen kotitalo syttyi tuleen uudenvuoden aattona.

Ollie pelasti perheensä raivoisalta tulipalolta herättämällä teini-ikäisen omistajansa ja 15-vuotias omistaja pelastui täpärästi tulipalosta.
Viikko sankaritekonsa jälkeen, Ollie-pitbulli menehtyi. Urhea ja neuvokas pitbullterrieri kuoli kuitenkin noin viikkoa myöhemmin, Ollie oli mennyt viimeistä kertaa makuulleen omistajansa, Jayleenin, sängyn viereen. Ollie ei enää noussut viimeiseltä leposijaltaan.

Jayleen äiti, Jennifer Oleniczak, heräsi keskiyöll kovaan ääneen ja ryntäsi takaovelle katsomaan mistä on kyse. Väsynä ja vielä puolinukuksissa hän näki ja kuuli miten naapuri huusi hänelle heidän talonsa olevan tulessa. Jennifer kaappasi shitzu-koiransa ja shitzun kuusi pentua, ja samalla yritti hälyttää muuta perhettä.

Perheen äiti kertoi, »Juoksin ulos mutta kompastuin. Viskasin pennut pihalle. Mieheni oli jo paikalla ja nappasi koiranpennut.»
Tulipalo levisi räjähdysmäisesti.

Ilman sankaripitbullterrieriä, Ollieta, tuho olisi ollut pahempi.

Lue juttu englanninkiellellä tästäNyt se on tutkittu - Pitbull on viisain koirarotu (16.1. 2023)
Helsingin Uutiset kertoo artikkelissaan seuraavaa:

Ovatko tässä fiksuimmat koirarodut? – Kolmen kärki saattaa yllättää

Helsingin yliopiston tutkimuksella on selvitetty, mitkä koirarodut ratkaisevat ongelmia kaikkein fiksuimmin. Koirarotujen väliltä löytyi useita eroja muun muassa sosiaalisessa kognition, ongelmanratkaisukyvyn ja itsehillinnän suhteen.

Tutkimuksesta kertoo koira-alan asiantuntijayritys Smartdog Oy tiedotteessaan.

Tutkimusaineisto koostui noin tuhannesta testatusta koirasta. Smartdog on dosentti Katriina Tiiran kehittämä yritys, joka tarjoaa koiranomistajille erilaisia käyttäytymis- ja kognitiotestejä, joiden kautta omistajat oppivat ymmärtämään koiriensa ominaisuuksia paremmin.

Mukaan tutkimukseen otettiin vain ne rodut, joista oli kevääseen 2022 mennessä testattu vähintään 40 aikuista yksilöä, jolloin analysoitavana oli kaiken kaikkiaan 13 koirarotua (mukana ei ollut amerikanpitbullterrieriä, ilmeisesti jätetty pois koska olisi liian ylivoimainen, toim.huom).

Katso video viisaasta pitbullista tästä > https://youtu.be/rQPQ76Jh8v8

Tutkimuksesta ei kuitenkaan suoraan selviä, mitkä koirarodut ovat älykkäimpiä, mutta esimerkiksi The Telegraph -lehti on tehnyt tästä omat johtopäätöksensä.

Koirat osallistuivat seitsemään kognitiivisia piirteitä mittaavaan testiin ja kolmeen käyttäytymistestiin.

Rotujen väliltä löytyi merkitseviä eroja testeissä, jotka mittasivat itsehillintää, ihmisten eleiden ymmärtämistä – esimerkiksi sormella osoittaminen tiettyyn suuntaan – tilaan liittyvää ongelmanratkaisua ja aktiivisuustasoa.

Testitulosten mukaan parhaiten menestynyt koirarotu oli belgianpaimenkoira malinois, toiseksi selviytyi bordercollie ja kolmanneksi sijoittui hovawart.

Testissä tutkittiin koiran suhtautumista tuntemattomaan ihmiseen, uuteen ympäristöön tutustumista ja käyttäytymistä ongelmanratkaisutilanteessa, joka on mahdoton ratkaista.

Sen sijaan rotueroja ei löytynyt koirien suoriutumiseen loogista päättelyä tai muistia vaativissa tehtävissä.

– Tulokset tarjoavat paljon mielenkiintoista informaatiota siitä, millaisia ominaisuuksia eri roduissa on mahdollisesti arvostettu enemmän, joko rodun alkuperäisessä tai nykyisessä käyttötarkoituksessa, kertoo väitöskirjatutkija Saara Junttila tiedotteessa.

Junttilan mukaan mikään kognitiivinen piirre ei sinänsä ole ”hyvä” tai ”huono”, vaan jokainen niistä on arvokas omanlaisissaan työtehtävissä.

Esimerkiksi itsenäinen työskentely voi olla hyödyllinen ominaisuus hajutyössä, kun taas kotikoiralta saatetaan toivoa enemmän ihmiseen tukeutuvaa käytöstä.


Lue Helsingin Uutiset juttu tästä


Hyvää uutta vuotta! (1.1. 2023)Nyt alkaa uusi vuosi, 2023.
Joka vuosi on ollut parempi amerikanpitbullterriereille ja pitbullien omistajille.
Hyvää alkanutta uutta vuotta !!!Pitbull-uutisia vuodelta 2023 >>> 2022

Copyright © Suomen pitbull -yhdistys - Takaisin etusivulle