Pitbull-uutisia. Ajankohtaisia uutisia meiltä ja maailmalta.


2022 <<< Pitbull-uutisia vuodelta 2021 >>> 2020

HYVÄÄ JOULUA! (21.12. 2021)ILOISTA JOULUA KAIKILLE PITBULLEILLE JA OMISTAJILLE !!!
RIEHAKASTA UUTTA VUOTTA !!!
Voiko pitbullia ulkoiluttaa muiden koirien kanssa? (3.9. 2021)No kyllä voi, sanoo Saratoga Dog Walkersin perustanut Tim. Parghaimmillaan Tim ulkoiluttaa kerralla toistakymmentä koiraa. Näky on hypnoottinen kun eri kodeista olevat koirat kävelevät rauhallisesti, tempoilematta Timin pitäessä löyhästi taluttimista.

Katso YouTube-video https://youtu.be/VEQ5u8OE3B4

Tim perusti koiranulkoilutusfirman kun hankki koiran itselleen ja joutui miettimään koiransa ulkoilutusta pitkien työpäivien aikana. Jostakin kekkasi sitten, että hänhän voi palkata itse itsensä ja samalla ulkoiluttaa muidenkin koiria.

Omien sanojensa mukaan Tim keksi itselleen näin unelmatyöpaikan!

Tim kertoo, että ei ole mitään salaista niksiä. Hänen mielesään juju on siinä, että hän asettaa raamit sille miten ja missä mennään - eikä itse ala kikkailemaan koirien mukaan. Koirat huomaavat tämän ja ovat tyytyväisiä kun jengin pomo (Tim) tietää miten mennään.

Näyttää helpolta, kuulostaa helpolta, jokainen voi kokeilla itse.
Huffpost-uutislehden sankaripitbullit (17.6. 2021)Huffpost-uutislehden luettelo toimituksen valitsemista sankaripitbulleista.
Katso koko kuvagalleria tarkemmalla englanninkielisella selostuksella tästä linkistä, napsauta tästä.

1. LEFTY-pitbulli otti osumaa pelastaen omistajansa. Kotimurtovaras ampui haulikolla, Lefty hyppäsi haulisuihkun eteen pelastaen omstajansa. Sankari-pitbulli selvisi vammoista vaikka menetti yhden jalkansa. Lefty pärjää kuulemma kolmijalkaisena kuin olisi aina ollut sellainen!

2. BABY-pitti pelasti koko perheensä raivosalta tulipalolta! Tarkka pitbulli vainusi savun ja tulipalon, haukkui hereille koko perheen. Kun ihmiset olivat pelastautuneet pihalle juoksi Baby-pitti takaisin taloon ja pelasti viisi koiraa. Baby pelasti koirat piileskelmästä sängyn alta, josta raahasi koirat yksitellen ulos.

3. CREATURE-pitbullterrieri ja sen omistaja, Cara Jones, olivat jokailtaisella kävelylenkillä kun Creature yhtäkkiä ryntäsi pöheikköön ja spottasi sieltä 89-vuotiaan Carmen Mitchellin. Vanha rouva kärsii dementiasta ja oli pahasti eksynyt ja hukassa, jo yli kahdeksan tuntia! Carmenilla ei ollut kenkiä eikä takkia. Ilman Creature-pitbullin tarkkaa vainua ja toimintaa olisi voinut käydä paljon huonommin.

4. TATERTOT-amerikanpitbullterrieri pelasti Christi Smithin nelivuotiaan pojan. Tatertot oli vasta neljättä päivää uudessa kodissaa kun keskellä yöllä koiruli herätti levottomuudellaan huomiota ja ohjasi Christin poikansa huoneeseen. Poika oli sekavassa tilassa ja hädin tuskin hengitti. Paikalle hälytetty ensiapu ja lääkäri selvitti, että 4-vuotiaalla pojalla oli jonkinlainen sairaskohtaus, joka olisi varmasti päätynyt kohtalokkaasti.
»Tästä koirasta en luovu ikinä», totesti Christi Smith.

5. Amerikanpitbullterrieri JACK murtaa myytin siitä, että koirat ja kissat eivät olisi kavereita. Kaksi kojoottia hyökkäsivät Kitty-kissan kimppuun ja retuuttivat kissaa niskasta. Perheen viisivuotias pitbullterrieri, Jack, ryntäsi pihalle ja pakotti kojootit pakosalle. Kitty pelastui.
»En tiennyt, että Jack pystyy juoksemaan niin nopeasti!», kertoo Jack-pitbullin omistajan perheen poika Levis.
Jack ja Kitty ovat hyviä kavereita ennen ja jälkeen kojootti-insidenssin.

6. CHAKO-pitbullterrieri haavottui kahdestatoista puukoniskusta kun se suojeli emäntäänsä tämän raivopää kumppanin hyökätessä. Uskomatonta kyllä, Chako selvisi ja sen uroteko pelasti emännän.

7. Neljävuotias MERCEY hyppäsi omistajan ja neljän murtovarkaan väliin. Mercey hyökkäsi väliin vaikka murtovarkailla oli viidakkoveitset. Urhoollinen amerikanpitbullterrieri sai erittäin vakavat vammat, jotka saatiin kuitenkin hoidettua. Jopa paikallinen poliisi osallistui keräykseen, jolla saatiin katettua eläinlääkärikulut sankari-pitbullille.

8. Viisivuotias ELLE-pitbullterieri on palkittu AMERICAN HERO DOG -tittelillä. Elle on täysipäiväinen terapiakoira ja on mukana kouluttamassa mm. koiratietoutta.

9. MAJOR-pitbullterrieri teki jotakin uskomatonta, varsinaisen sankariteon. Major-pitbullin omistajalla oli paha sairaskohtaus ja pitbulli toimi heti. Koira sai otettua omistajansa puhelimen omistajan taskusta, tämän jälkeen koira läpsi puhelinta tassulla (puhelimessa oli tätä varten toiminto) ja sai soitettua hätänumeroon! Vaikka pitbulli ei pystynyt sanomaan tai haukkumaan pelastuslaitokselle arvasivat nämä kuitenkin jotakin olevan vialla ja lähettivät poliisin paikalle - poliisi löysi koiran omistajan tajuttomana. Loppu hyvin, kaikki selvisivät hyvin.

10. Bostonilainen pitbullterrieri PEACHES oli aikoinaan jo kuolemaantuomittu, huostaanotettuna eläinsuojelutapauksena mutta onnistui monen sattuman ja mutkan kautta pääsemään edustuskoiraksi. Nykyään Peaches kerää varoja eläinsuojelua ja monia muita hyväntekeväisyyksiä varten.

11. ABBY-ppitbullterrieri pelasti nelivuotiaan tytön villieläimen hyökkäykseltä. Aivan yksin pitbulli ei selvinnyt uroteosta, kaverina sankarityössä oli mukana bassethoundi - dynaaminen duo! Kun koirat näkivat raivoisan ketun retuuttavan Angelis-nimistä tyttöä hyökkäsivät hurjat koirat epäröimättä tytön apuun ja metsästivät ketun pakosalle. Kun peto oli pakosalla palasivat sankarikoirat takaisin hätääntyneen tytön luokse ja jäivät vartioon.

12. DESTINY-pitbulli huomasi miten tuntematon mies yritti kaapata pienen pojan tämän kotipihaltaan. Destiny ryntäsi päätäpahkaa ukkelin kimppuun, joka täpärästi pääsi pakoon - repaleisin housuin! Kaksivuotias Destiny pelasti pojan.

13. PHOEBE-amerikanpitbullterrieri oli aamulenkillä omistajansa kanssa kun pitbulli vainusi jotakin läheisestä roskakatoksesta. Phoebe ohjasi omistajansa roskikseen, siellä oli kiinniteipattu pahvilaatikko. Tarkemmin tutkittuna laatikosta löytyi kissa! Joku oli teipannut kissan laatikkoon ja heittänyt roskikseen!
Onneksi Phoebe tarkalla vainullaan löysi kissan. Kissan nimi on nyt ”Jack in the Box”.

14. STICH on pitbulli, jolla on syntymästään saakka ollut epämuodostuma. Vamma näyttää hurjalta mutta ei haittaa Stich-pitbullin menoa. Päinvastoin. Stich on alkanut toimimaan sairaalan terapiakoirana, jossa se antaa vertaistukea mm. vammaisille lapsille, joilla huulihalkio. Henkilökunnan mukaan tällä on ollut valtava merkitys Stichin tarjoama apu on todella suuri.

15. CLETUS-pitbullterrieri valmistui yliopistosta. No ei ihan mutta melkein. Cletuksen omistaja opiskeli ja valmistui yliopistosta mutta ei olisi pystynyt siihen ilman Cletus-pitbullin apua. Enemmän kuin 2 000 opiskelijaa on valmistunut Idahon Yliopistosta, apunaan tukikoira kuten Cletus on.
Esimerkiksi Cletuksen omistajalla on paha epilepsia ja tämä haastava sairaus on saatu hallintaan Cletus-koiran avulla, joka mm. varoittaa kohtausvaarasta ym.

16. Amerikanpitbullterrieri LILLY pelasti omistajansa junaturmassa. Eräänä myöhäisenä iltana Lilly-pitbulli ja sen omistaja Shirley olivat kävelyllä joka ristesi ratapihan yli. Shirley kompastui, löi päänsä ja jäi makaamaan raiteille. Lilly-pitbulli havaitsi lähestyvän junan ja retuutti tiedottoman omistajan pois raiteilta, jääden itse törmäyskurssille. Tapahtumalla on silminnäkijä, rahtijunan kuljettaja, joka ei kuitenkaan onnistunut pysäyttämään junaa ajoissa.

Käy lukemassa enemmän ja tarkemmin jokaisesta Huffpostin sankarikoirasta, napsauta tästä.

Bill Burr -koomikko kertoo pitbullistaan (26.4. 2021)Katso älyttömän hauska YouTube-video Bill Burrin standup-komediaesitys, jossa kertoo miten perheeseen tuli amerikanpitbullterrieri. Samalla selviää millainen on pitbulli ja mitä etua on pitbullista?

Koko YouTube-video löytyy tästä linkistä.
Esitys on englanninkielellä mutta jos klikkailet YouTuben asetuksia saat automaattisen käännöksen suomeksi...

Parhaat kohdat videossa ovat nämä:

Rescue-koirat, napsauta tästä

Vaimo hankki pitbullin, napsauta tästä

Pitbull-koirajuttu alkaa tästä kohtaa 4.01, napsauta tästä

Tuossa pari kuvaa Bill Burrista ja hänen pitistään. Kuva, jossa on pieni musta pitti Billin kanssa samassa kuvassa on STAND UP FOR PITS -hyväntekeväisyysjärjestön tapahtumasta. Stand Up For Pits tekee hyväntekeväisyyttä pitbulleille ja mukana on suuri joukko julkkikksia, mm. Kaley Cuoco, Adam Sandler, Rosie O’Donnell, Janeane Garofalo, Tig Notaro, Jeff Garlin, Bill Burr, David Spade ja moni muu.

Käy katsomassa TAND UP FOR PITS -hyväntekeväisyysjärjestön hienoja kotisisivuja tästä linkistä standupforpits.us


DMX-artisti on poistunut keskuudestamme (10.4. 2021)Miksi Pitbullyhdistys kertoo DMX:stä? No, juttu on pitkä ja tässä kiinnostuneille... Ota mukava asento, sulje silmäsi ja lue....

DMX, oikealta nimeltään Earl Simmons (joulukuu 18. 1970 – Huhtikuu 9. 2021) eli 50-vuotiaaksi. Monella tapaa lahjakkaan taiteilian, näyttelijän, rap-artistin kohtaloksi päätyi elämäntapa, huume- ja päihdeongelmat (näin on kerrottu). Levoton sielu. Lisää inffoa löytyy wikipediasta.

Se mitä moni ei tiedä on, että DMX ei suinkaan tarkoita ”Dark Man X” vaan se tarkoittaa ”Dog Man X”. Tämän tietävät kaikki old-school pitti-kasvattajat ja -harrastajat. DMX oli gamebred pitbullien harrastaja ja osin kasvattaja. Tämä siitä huolimatta, että DMX:n päälle yritettiin kaataa lokaa laittomien koiraharrastusten tai eläinten kaltoinkohtelua. Ehei, DMX oli lapsuudestaan asti fancier, siis pitti-fanaatikko.

Televisio-ohjelman haastattelussa DMX kertoi, »...pidän koirista enemmän kuin ihmisistä,». DMX lisäsi, että on ollut koirien kanssa tekemisissä aina lapsesta asti.
Kun häneltä kysyttiin mitä hän tuntee koiria kohtaan, hän vastasi, »Koira ei tiedä miten valehtelisi sinulle.», lisäten »koiralta voi saada pyyteetöntä rakkautta.». Nämä ovat asioita, joita kaikki pitbull- ja koiraharrastajat tietävät.

DMX:n ensimmäinen oma koira oli nimeltään ”Bully”. Alunperin Bully ei ollut DMXn koira ollenkaan vaan DMX oikeastaan varasti koiran itselleen. DMX vietti koko yön Bullyn kanssa, tämän pihapaikalla ja lopulta laittoi koiralle taluttimeksi oman vyönsä. Näin DMX karkasi koiran kanssa aitauksen yli omaan kotiin.
Kotona äiti totesi, että koiran on lähdettävä, meillä ei suvaita koiria. Tähän DMX vastasi, »Jos koira lähte niin lähden myös minä!».
Seuraavan yön DMX vietti talon katolla, Bullyn kanssa. Puolet ruoasta söi Bully.

Jossakin vaiheessa koiraharrastaja-DMX tuli tutuksi meille suomalaisille pittihörhöille. Juttu lähti siitä kun, tai tässä suora lainaus suomalaiselta pittikasvattjalta:

»Kyllä, muistan hyvin tämän DMXn. Sattumalta juttelin Tom ”Tomppa” Garnerin [amerikkalainen pitbull-kasvattaja] kanssa puhelimessa [90-luvulla?] ja muista miten Tomppa [sic] kertoi innoissaan miten nyt on iso juttu... DMX uudessa musiikkivideossa on hänen [Tomppa] gr ch koira. Tai jotakin tällaista.
Myöhemmin ymmärsin, että DMX ei ole pelkkä gangsta-hömppä vaan on paljolti myös old-school-dogman...»


Surullista DMX-tarinassa on pitkä ja alavireinen kamppailu päihteiden kanssa. Asiaa ei helpottanut virkamiesten väsymätön yritys kytkeä koiraystävää täysin katteettomiin eläinsuojeluilmiantoihin.
Pahaa ja huonoa ei ole olemassa ilman hyvää. DMX tuotti mahdottoman paljon hyvää iloa ja nautintoa yleisölle, tiesi enemmän koirista kuin useimmat.

Dog Man X — 18.12.1970 – 9.4.2021
Pitbulli löytyi - katso YouTube-video (9.4. 2021)Floridassa asuva Bruiser-niminen pitbulli katosi kaksi kuukautta sitten. Kaksi kuukautta sitten harmaan värinen Bruiser-pitbulli oli kävelyllä ja karkasi kanin perään. Koiraa ei sen koommin näkynyt.

Bandy-perhe teki kaikkensa löytääkseen koiran. Koko perheen voimin levitettiin ilmoituksia katoamisest, Facebookkiin tehtiin ilmoituksia. Kodin eteen ripustettiin tutun tuoksuisia vaatteita, jotta koira osaisi kotiin paremmin. Paikallisiin eläinlöytökoteihin tehtiin asianmukaiset ilmoitukset.

»Viikot kuluivat ja toivo Bruiserin löytymiseen hiipui», kertoo perheen äiti Jamie Bandy.

Highland-kunnan seriffi kertoo, että karkulaisen oli löytänyt joku ohikulkija. Koira oli myöhemmin päätynyt paremmin sopivaan, paikalliseen eläintenlöytökotiin. Joku henkilökuntaan kuuluva tunnisti koiran ilmoituksista ja osasi ottaa yhteyttää Bundyn perheeseen.

»Olisi vähättelyä sanoa Bruiserin kotiinpaluun olleen ”vain” iloinen tapahtuma», kerrotaan seriffin toimistosta.

Bruiser kuitenkin löytyi ja perheen pojalle järjestettiin yllätys. Pitbulli pidettiin piilossa kunnes 10-vuotias poika, Tyler Bandy, tuli koulusta kotiin.
Yllätys oli täydellinen ja tuskin kukaan voi olla liikuttumatta kun iloinen jälleennäkeminen tapahtui.

Katso YouTube-video tästä linkistä, napsauta tästä.

Videolla näkyy Bruiser-pitbulli ja perheen toinen koira yllättämässä kotiin tulevan pojan.
Onpa kiva video!

Sophie Gamand - Pit Bull Flower Power (11.3. 2021)Sophie Gamand on ranskalainen New Yorkissa toimiva valokuvaaja, joka ottaa todella upeita koirakuvia. Sophie Gamand ajaa koirien asiaa ja auttanut monta koditonta koriaa löytänään itselleen uuden kodin, kiitos erinomaisten ja fantastisen upeiden kuvien.

Sophie Gamandin tunnetuin projekti on kuvasarjat WET DOG ja PIT BULL FLOWER POWER.

Vuodesta 2010 lähtien Sophie Gamand on keskittynyt valokuvaamaan koiria. Tämä tuottelias valokuvaaja matkustaa ympäri Yhdysvaltoja ja myös muualla maailmalla. Hän ajaa aktiivisesti kodittomien koirien asiaa. Sophie Gamand tekee avustustyötä mm. studiokuvaamalla kotia etsiviä koiria. Upeat muotokuvat edesauttavat kodin löytämistä.

Sophie Gamand on tuottanut lukuisia näyttelyitä, julkaissut kirjoja ja on hyvin palkittu, mm.

International Photography Award 2020, Fine-art Book - 3rd place for Pit Bull Flower Power
px3 2015 - 1st Place Fine Art
Life Framer 2015 - 1st Place
RangeFinder Best Friends 2015 - 1st Place
ND Award 2014 - 1st Place Fine Art
International Photography Awards 2014 - 1st Place Fine Art / Portrait
Sony World Photography Awards 2014 - 1st Place Portraiture

Lue lisää Sophie Gamandin työstä, valokuvista ja katso upeita kuvia.
Kotisivut löydät tästä linkistä www.sophiegamand.com

HUOMAA - voit tilata sivuilta tämän vuoden PIT BULL FLOWER POWER -seinäkalenterin.
Klikkaa ja tilaa seinäkalenteri tästä linkistä


Pitbulli on pelastamisen arvoinen! (7.1. 2021)Jokainen koira tietää, että amerikanpitbullterrieri on pelastamisen arvoinen kaveri. Tämän tietää argentiinalainen koira, jonka paras kaveri (pitbulli) joutui pulaan perheen uima-altaassa.

Sokea - kyllä, sokea - 14-vuotas pitbulli ei löytänyt polskuttelemalla pois altaasta kunnes paras kaveri tuli opastamaan ja lopulta veti sokean pitin pois uima-altaasta.

Koirien omistajan, Julieta Firpon mukaan, koirat ovat parhaat kaverit ja todellakin tekevät kaikkensta toistensa puolesta. Asian todistaa perheen kodin turvakamera, joka tallensi hurjan pelastusoperaation takapihalla.

Ehkä koiranomistajilla ja kaikilla ihmisillä olisi tästä opittavaa? Kaveria ei jätetä. Varsinkaan jos kaveri on amerkanpitbullterrieri.

Katso video tästä linkistä>Katso video tästä linkistä, napsauta tästä.
Vauhdikasta uutta vuotta! (1.1. 2021)Vauhdikasta uutta vuotta 2021 kaikille pitbulleille ja pitbullien kavereille.
Tänä vuonna pitbullit tekevät kaikenlaista kivaa. Olethan mukana!!!!


2022 <<< Pitbull-uutisia vuodelta 2021 >>> 2020

Copyright © Suomen pitbull -yhdistys - Takaisin etusivulle