Pitbull-uutisia. Ajankohtaisia uutisia meiltä ja maailmalta.


2021 <<< Pitbull-uutisia vuodelta 2020 >>> 2019

Hyvää joulua (20.12. 2020)Iloista, kivaa ja hyvää joulua pitbulleille ja pitbullien ystäville!
Pitbullin omistaja on supersankari (16.12. 2020)Kyllähän me kaikki tiedämme, että amerikanpitbullterrieri on maailman paras koirarotu. Pitbulli on parempi kaikessa. Se mitä pitbullin omistaja ei kehtaa kertoa on, että amerikanpitbullterrierin omistajat ovat myös ainutlaatuisia verrattuna muiden koirien omistajiin. Pitbullin omistajat ovat supersankareita vaikka eivät sitä aina tiedä edes itse.

Näin kävi kalifornialaiselle pitbullin omistajalle Kaleb Benhamille muutama viikko sitten. Päivä alkoi kuten kaikki tavanomaiset päivät. Kaleb ja hänen pitbullinsa Buddy ovat olleet yhdessä nyt seitsemän vuotta.


Jossakin vaiheessa Herra Benham kuuli kotinsa ulkopuolelta metakkaa ja murinaa. Herra Kaleb Benham sattui näkemään kotinsa ikkunasta, että karhu oli hyökännyt hänen koiransa kimppuun. Karhu puri pitbullia päästä ja retuutti koiraa 25 metrin päässä kotiovesta.

Kertomansa mukaan Kaleb ei ehtinyt ajatella sen kummemmin vaan ryntäisi pihalle pelastamaan Buddy-nimistä pitbulliaan.
Kaleb kertoo ajatelleensa vain, että koira tulee pelastaa.

Pihalla arviolta yli 150-kiloinen karhu puri amerikanpitbullterriä päästä (onneksi piteillä on kova pää) ja raahasi koiraa pihan poikki. Pitbullin omistaja, herra Kaleb Benham syöksyi karhun kimppuun. Kaleb taklasi karhun lennosta ja tarrasi toisella kädellä kiinni karhun kurkusta ja hakkasi toisen käden nyrkillä karhua turpaan, karhua silmään ja naamaan. Karhu sai raivoisaa moukkua niin pahasti, että päästi irti koirasta.

Buddy-pitbulli selvisi täpärästi karhun mukiloinnista ja kiidätettiin välittömästi eläinlääkärille paikattavaksi.

Buddy sai aika pahasti köniinsä. Useampia syviä haavoja, palkeenkieliä, jurmua ja naarmua. Eläinlääkäri kuitenkin kursi koiran kasaan. Operaatioon kului kolme tuntia. Omistaja kertoo, että oli hermostuttavaa odottaa koiran paikkaamista.

Eläinlääkärihoidon jälkeen Buddy pääsi kotiin lepäämään ja on toipunut hyvin.

Tapauksen jälkeen kontio on palanut tapahtumapaikalle useamman kerrän. Kaleb on huolestunut, että karhu on edelleen hänen koiransa jäljillä.

Onnellinen on se koira, jonka omistaja on pitbullin omistaja :-)
Omistaja herra Kaleb Benham on saanut pitbullin- ja muilta koiranomistajilta paljon kehuja ja kiitosta rohkeasta toiminnastaan ja koiran pelastamisesta pedon suusta.

Englanninkielinen (CBS) artikkeli löytyy tästä linkistä. Sivulla on uutisraportti-video

Pitbulli valittiin pormestariksi (11.12. 2020)Rabbit Hash -kaupunki, Kentuckyn osavaltiossa, Yhdysvalloissa valitsi pormestarikseen pitbullterrierin.

3-vuotias pitbullterrieri, Brynneth Pawltro, valittiin kaupungin järjestyksessä neljänneksi pormestariksi. Pitbulli jyräsi äänivyöryllä muut ehdokkaat, mm. kissa, kana, aasi ja ihmispoikalapsi. Tiedossa ei ole oliko Jan Vapaavuori ehdolla.

Bobbi Kayser keroo, että vaalit alkoivat vuonna 1990 varainkeruutapahtumana. Äänestämisestä velotetaan yksi dollari per ääni. Äänestää saa niin monta kertaa kuin haluaa (ja on varaa).

»Emme tarvitse ihmispormestaria», jatkaa Bobbi Kayser. »Varat menevät suoraan kaupungin kunnostusbudjettiin. Tänä vuonna rahoilla kunnostetaan sekatavarakauppaa, joka tuhoutui osittain tulipalossa, kts kuva.

Pitbullin omistaja, Jordie Bamforth, sanoi ajan tulevaisuuden näyttävän osallistuuko Brynnet Pawltro ehkä seuraaviin vaaleihin.
»Katsotaan miten politiikka vaikuttaa asioihin seuraavan neljän vuoden aikana», jatkaa Jordie Bamforth.

Uutisesta lisää englanniksi tästä linkistä.Joulu tulee, oletko valmis! (3.12. 2020)Oi, onpa ollut taas hurja pitbull-vuosi. Paljon mielenkiintoista ja jänskää.
Vuosi ei ole vielä loppu mutta silti tässä pieni muistutus :-)


Pitbullit voittivat USAn pressanvaalit! (4.11. 2020)USAn presidentinvaalin voittajaksi julistetaan jälleen kerran amerikanpitbullterri. Ai miksi? Sen takia, että Denverissä kumottiin rotukohtainen koirakieltolaki.

Denver oli yksi harvoja paikkoja Amerikassa, jossa oli pitbullin kieltävä, rasistinen koirakielto. Yli 22 osavaltiossa on suorastaan päin vastoin, on laissa kielletty koirarotukohtaiset asetukset. Denver oli poikkeus.
Noin 31 vuotta sitten, kähmäisenä paniikkiratkaisuna astui aikoinaan voimaan pitbullit kieltävä laki.

Tästä tyhmästä kiellosta aiheutui paljon murhetta koiranomistajille koska joutuivat valehtelemaan lemmikkinsä rodun vaikkapa eläinlääkärikäynnillä.

Itse asiassa, Denverin kiellon piti poistua jo aikaisemmin mutta Denverin pormestari Michael Hancock esti asian vetooikeudellaan. Nyt asiasta äänesti kansa ja mielipide oli ylivoimainen. Kielto on kumottu!

Lue lisää (englanniksi), katso uutisvideo täältä, napsauta tästä.

Pitbullit voittivat USAn pressanvaalit! Totta kai koska amerikanpitbullterrieri on USAn kansalliskoira!


Lilly, sankaripitbullterrieri! (22.6. 2020)Lilly on urhea ja rohkea pitbullterrieri. Jokunen vuosi sitten koiranulkoilutuslenkillä Lilly-pitbullin emäntä sai sairaskohtauksen ja lyyhistyi maahan. Rautatiekiskolle!
Tilanne muuttui vielä pahemmaksi kun samaisia kiskoja pitkin lähestyi tavarajuna. Tavarajunan kuljettaja jarrutti mutta juna ei pysähdy hetkessä. Sama kuljettaja kertoi, että näki miten pitbullterrieri alkoi kiskomaan emäntäänsä pois ratakiskoilta.
Emäntä pelastui mutta urhea pitbulli jäi osittain hätäjarruttavan junan alle.

Katso ABC-uutisjuttu tästä linkistä.

Lue lisää Lilly-sankarikoiran elämästä ja koiran nimeä kantavasta hyväntekeväisyysjärjestästöstä.
Klikkaa tästä,lillytheheropitbull.comMaailman hemmotelluimmat pitbullit VIDEO!!! (11.6. 2020)Katso tämä hauska video, jossa on maailman HEMMOTELLUIMMAT amerikanpitbullterrierit. Tämä se on sitä koiranelämää :-)

Katso YouTube-video tästä -> napsauta tätä linkkiä!


Kissa pelasti pitbullin! (6.6. 2020)Kissa suojeli koirakaveriaan palavassa talossa - pelastuslaitos kantoi molemmat turvaan ja elvytti koiran

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos auttoi koiran ja kissan pois palavasta huoneistosta.

Koiralle annettu happi pelasti savumyrkytykseltä.Koiralle annettu happi pelasti savumyrkytykseltä.

Koiralle annettu happi pelasti savumyrkytykseltä. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos julkaisi Facebook-sivuillaan sympaattisen päivityksen keskiviikkoiltaisesta pelastustehtävästä. Vantaan Hakunilassa syntyi keskiviikkoiltana huoneistopalo.

Palo oli mahdollisesti lähtenyt keittiön liedestä. Perheen kotieläimet olivat tapahtuma-aikaan kotona keskenään.

Huoneistosta pelastettiin koira, joka oli kärsinyt vakavasti savumyrkytyksestä sekä hyvässä kunnossa oleva kissa. Pelastuslaitoksen päivityksen mukaan kissa oli erittäin suojelevainen koiraa kohtaan ja jopa hiukan pahalla tuulella, eikä se olisi antanut pelastajien tulla koiran lähelle.

Koiralle annettiin happea ja se virkosi hyvin. Molemmat eläimet kuljetettiin pieneläinklinikalle tarkastettavaksi.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos muistuttaa kotieläimien omistajia liesivahdista, joka katkaisee vaaratilanteessa virran liedestä ennen kuin palo ehtii syttyä.

Lemmikit saatiin pelastettua palavasta huoneistosta.Lemmikit saatiin pelastettua palavasta huoneistosta.

Lemmikit saatiin pelastettua palavasta huoneistosta. Keski-Uudenmaan pelastuslaitosHauskaa Wappua!!! (27.4. 2020)Hauskaa Wappua !!!!
Pitbulli pelasti lapsen, taas! (15.4. 2020)Uskollinen, viisas ja rohkea amerikanpitbullterrieri suojeli 3-vuotiasta lasta. Buddy-niminen amerikanpitbullterrieri vartioi ja suojeli pikkulasta, ja auttoi paikallista poliisia löytämään kadonneen lapsen.

Viranomaiset saivat tietää kadonneesta vekarasta kun lapsen hätääntynyt äiti soitti hätänmeroon ja kertoi lapsen kadonneen. Pikkulapsi oli ollut pihalla leikkimässä sisarustensa kanssa kun oli kadonnut. Kukaan ei tiennyt minne. Kadoksissa oli myös perheen koira, pitbullterrieri Buddy.

Virkamiehet ja koirapartio Suwanneen poliisilaitokselta aloittivat etsinnät. Kadonneen lapsen etsinnät jatkuivat kunnes eräs naapuri soitti ja kertoi lapsen löytyneen. Buddy-pitbulli oli suojellut lasta ja estänyt naapuria menemästä lähemmäksi pikkulasta. Rohkea pitbulli ei antanut vieraiden tulla liian lähelle pientä ihmiskaveriaan.

Poliisin videokuvassa näkee miten Buddy johdattaa viranomaiset eksyneen pojan jäljille kun he saapuvat lähistölle. Viisas koira.

Katso vidokuvaa paikan päältä tästä linkistä.

»Tämä oli kyllä hyvä ja mukava uutinen», kertoo poliisi ja jatkaa, että »On mukava kun asiat päättyvät näin onnellisesti.»

»Onneksi lapsi pääsi ehjänä ja iloisena takaisin kotiinsa, suuri kiitos ihmisen parhaalle ystävälle», Suwannee kunnan sheriffin toimisto kirjoitti sosiaalisen mediaan.
»Koira on ansainnut ylimääräisiä herkkuja ja taputuksia.».
»Lassiella ei ole mitään mahdollisuuksia Buddylle!»

Lue uutinen englanniksi tästä linkistä. Sivulla on myös videoita Buddy-pitbullista.
Iloista pitbull-pääsiäistä! (8.4. 2020)Iloista pitbull-pääsiäistä pitbulleille ja pitbullien ystäville!


Pitbull-aprillipila, not! (1.4. 2020)Varoitus - Tämä ei ole aprillipila.

Seattlessa, Yhdysvalloissa, poliisi pysäytty 160 km/h vauhdilla hurjastelevan auton, jonka ratissa oli pitbullterrieri! Kyllä!
Vauhtihirmu auto saatiin pysähtymään poliisin piikkimatoilla. Auton ohjaimista poliisi löysi amerikanpitbullterrierin.

Lue juttu englanninkielellä, klikkaa tästä.

Pitbullin omistaja, 51-vuotias, joka pidätettiin hurjastelusta, kertoi yrittävänsä opettaa koiraa ajamaan autoa.

Takaa-ajon aikana poliisit näkivät omin silmin, että ratin takana todellakin oli tuo koira, pitbullterrieri. Ilmeisesti pelkääjän paikalla istunut koiran omistaja painoi jalallaan kaasua ja ohjasi jotenkin rattia.

Omistaja, lakewoodilainen mies, todettiin olevan huumeiden vaikutusten alainen ja on nyt putkassa liikenteen vaarantamisesta, virkavallan vastustamisesta ja rattijuoppoudesta.

Omistaja vietiin sairaalahoitoon ennen pidätystä ja pitbulli jumittaa nyt eläinsuojassa.

Kivaa aprillia kaikille, edellä kerrottu ei ole aprillipila ja hyvä, ettei oikeastaan käynyt pahasti kellekään.
Vaikka amerikanpitbullterrieri on superkoirarotu niin älkää päästäkö omaa pitbullia auton rattiin.
Jos ahdistaa, hanki koira (23.3. 2020)Tee kuten kuvan kaverit, hanki koira ja selviydyt.
Aivan parasta jos on amerikanpitbullterrieri !!!
Varo näitä!!! Tori.fi »pitbullit» (16.3. 2020)Ajat muuttuvat, pitbullit on ja pysyy.
Yhdistykselle, SPYRY, on tullut muutamia mutta ei kovin monia kyselyjä siitä, että mitä nämä Nettimarkkia ja Tori.fi pitbulli-ilmoitukset ovat.

Tutkimme asiaa oikein suurenuslasilla ja juttu näyttää siltä, että nyt on ainakin Tori.fi-sivuilla oikein kusetusmarkkinat :-)

Siinä missä Nettimarkkina ja Koiratori -sivuilla on pitbull-ilmoitusten joukossa ihan jees, ja laatupitbullia niin Tori.fi-sivuilla näyttäisi olevan PELKÄSTÄÄN huijari-ilmoituksia :-( Näin siis pitbulli- ja amerikanpitbulli-ilmoitusten kanssa, ei ole tietoa miten muiden koirarotujen kanssa.

Jokainen amerikanpitbullterrieriharrastaja tietää ja muistaa, että pitkään Tori.fi-sivuilla ei saanut ollenkaan ilmoittaa pitbulleista tai amerikanpitbulleista. Ei ollenkaan. Kukaan ei tiedä miksi. Eikä Tori.fi suostu vastaamaan kyselyihin yhtään. Hämärää.

Nyt, juttu on kääntynyt päälaelleen. Tori.fi ilmoituksissa mellastavat feikki ja paperittomat pitbullit. Hulvatonta menoa. Koiria myydään oikein kaksin käsin mutta jostakin syystä paperit puuttuvat. Kuten eräs haastateltu kertoi
»Myyjä sanoi, että on rekisteröity. Odotan edelleen rekisteripapereita.»

Eräs suomalainen, pitkän linjan pittikasvattaja kertoi, että
»... en saanut omaa ilmoitusta Tori.fi -sivuille ollenkaan. Aina oli joku syy, en kuulunut Kennelliittoon tai jotakin. Aivan pelle. … selityksiä kyllä löytyi. Luulen kuitenkin, että tori.fi henkilökunnassa on vain kunnon k*sipäitä...»

Jos, siis jos on hankkimassa amerikanpitbullterrieriä kotimaasta, Suomesta niin varmista, että
1. koira on terve, terveyspaperit, ehkä myös vanhemmilta löytyy
2. rokotettu, madotettu jne.
3. rekisteripaperit löytyy. KOIRA ON REKISTERÖITY!!!!

Tuosta on hyvä aloittaa :-D

Kannattaa lukea tämä -> https://dogsasdogs.wordpress.com/2020/02/27/kennelliitto-ei-ole-kaikkien-koirien-yhdistys/

ja tämä -> https://lauda.ulapland.fi/bitstream/handle/10024/60388/Aho.Riitta.pdf

Pitbullilla koronavirus? (1.3. 2020)No ei todellakaan, amerikanpitbullterrieriä ei koske moiset hömpötykset.

Maikkarin netti uutisoi kuitenkin, että Hong Kongissa on laitettu koira karanteeniin.
MTV3 kirjoittaa näin:

Lemmikillä todettu ensimmäinen koronavirustartunta – koira karanteeniin
Koronaviruspotilaan koiralta otetusta näytteestä löydettiin koronavirus Hongkongissa.
Maan hallituksen mukaan koiralta otettiin näytteet toissapäivänä, ja tänään varmistui, että lemmikki on "heikosti positiivinen" eli sen elimistössä on ilmeisesti matala koronaviruspitoisuus, joka on hallituksen mukaan tullut joko tartunnan tai "saastuneen ympäristön" seurauksena. Koiralla ei tällä hetkellä ole oireita.

MTV uutisoi, että WHO:n mukaan tällä hetkellä ei ole näyttöä siitä, että lemmikkikissat tai -koirat olisivat saaneet tartuntoja tai levittäneet virusta. Nyt näyttää siltä, että näin on kuitenkin tapahtunut ja tiettävästi ensimmäinen lemmikki on saanut koronapositiivisen tulosen.

Hongkongin terveysviranomaiset eivät olleet aivan varmoja siitä, kuinka pahasti koira on todella sairastunut vai onko se vain taudin kantaja. Hongkongin hallituksen mukaan tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, voiko koronavirus tarttua eläimestä ihmiseen.

Koira on nyt kuitenkin laitettu karanteeniin ja siltä otetaan lukuisia lisänäytteitä asian selvittämiseksi. Koira pysyy karanteenissa, kunnes se saa koronanegatiivisen näytteen.

Maan viranomaiset neuvovat koronaviruspotilaita laittamaan myös lemmikkinsä karanteeniin. Lemmikkien karanteeni kestää ihmisten tavoin 14 päivää ja eläinlääkärit tarkkailevat niitä.

Koiratkin käyttävät hengityssuojaimia. Tämä kuva on otettu Shanghaissa helmikuun 19. päivä.

Professori Olli Vapalahti kommentoi MTV:lle aiemmin, että lajisiirtymiä koronavirusten välillä voi tapahtua, sillä virus on alun perinkin lähtöisin eläimestä. Hänen mukaansa osa nisäkkäistä saa viruksen ja osa ei, mutta eri eläinlajien sairastumisalttiudesta ei ole vielä tarpeeksi tietoa.


Kaikenlaisia juttuja :-)

Tasapainoilevat pitbullit! (25.2. 2020)No jumaliste, tässä muutama tasapainotaituri. Amerikanpitbullterrieri!
Katso tämä video -> YouTube, napsauta tästä!
Tuossa videossa sacramentolainen pitbulli, Eve, taiteilee punaviinilasin kanssa.

Samasta paikasta, Sacramentosta on myös tämä uutinen. Katso uutislähetys tästä linkistä, napsauta tästä
Tämä pitbulli pääsi telkkarin uutisiin asti koska on niin kärsivällinen ja taitava tasapainoilemaan herkkuuksia....

Täytyykin tästä mennä treenaamaan omia pitbulleja!

Pitbulli, maailman paras! (15.2. 2020)Kuuluisa amerikanpitbullterrieri-asiantuntija, Ritch McLean lähetti yhdistyksellemme hienon toteamuksen
»Pitbull Like a Dog
Only COOLER».
Tästä on helppo olla samaa mieltä!
Hyvää ystävänpäivää (14.2. 2020)Hyvää ystävänpäivää sanoo Suomenpitbullyhdistys ja kuvan pitbullterrieri.
Pitbull-kielto kumottu (12.2. 2020)Denverin kaupungissa, Coloradon osavaltiossa, USAssa on ollut voimassa jo 30 vuotta pitbulleja sortava ja kieltävä, täysin tarpeeton asetus. Nyt tuo asetus äänestettiin kumoon, hyvä juttu, vaikka eipä siinä kauan kestänytkään.

Suomalaisen on hyvä tietää, että USAssa on eri osavaltioissa, eri kaupungeissa kamalan toisista poikkeavia asetuksia ja säädöksiä. Voi olla rajoituksia esimerkiksi siitä kuinka monta koiraa yhdessä taloudessa saa olla. Tämä on tehnyt monen järkevän koirankasvattajan harrastuksen aivan mahdottomaksi.

Hyvin harvassa on mitään amerikanpitbullterrieriä (USAn kansalliskoirarotu!) erityisesti koskevaa poikkeusta. Denver oli yksi.


Oscar-voittaja Brad Pitt tykkää pitbulleista! (10.2. 2020)Amerikkalainen uutislehti kertoo, että Oscar-voittaja Brad Pitt tykkää amerikanpitbullterriereistä. Erityisesti herra Brad Pitt tykästyi Once Upon a Time in Hollywood -leffan kuvauksissa kanssanäyttelijäkoiraan. Näin kertovat myös Matt ja Monique Klosowski koirahandlerit elokuvan kuvauksista.

Lue uutinen tästä linkistä englanninkielellä.

Elokuvassa pitbullilla on verraten suuri rooli ja koiraa näytetään paljon. Todella kivaa katseltavaa jos tykkää amerikanpitbullerrierikoirarodusta. Koiran roolihahmon nimi on Brandy. Brandya näyttelee kaksi eri pitbullia, Sayuri ja tämän stunttinäyttelijä Cerberus. Molemmat ovat Delaware Red Pitbulls -kennelistä.

”Heillä syntyi ehdottomasti yhteys”, kertoi Matt US Weekly -lehdelle. Lisäten, että Brad Pitt on todellinen koirien ystävä.

Matt kertoi myös, että elokuvassa esiintyvän pitbullin oikea nimi on Sayuri ja pitbulli sai tottelevaisuuskoulutusta Brad Pittin kanssa ennen kuvauksia. Tällä varmistettiin, että pitbulli tietää ja osaa kaikki Brad Pittin käskyt, komennot, nyökkäykset ja merkit. Sayuri-koiralla oli oma stuntti-koira, toinen pitbulli nimeltään Cerberus. Koirat

Brad Pitt voitti Oscar-pystin näyttelemällä Cliff Boothia Quentin Tarantinon ohjaamassa elokuvassa. Sayuri-pitbulli voitti Palm Dog -palkinnon Cannesin elokuvafestivaaleilla 2019 näyttelemällä Brandy-koiraa.
»Olen kiitollinen ja kunnioitan palkintoa suuresti», kertoi palkinon koiran puolesta vastaanottanut Tarantio.

Delaware Red Pitbulls, klikkaa tästä.

Paljon hauskoja YouTube-videoita, joissa Sayuri ja Cerberos, napsauta tästä
Patrick Stewart - pitbullien kaveri (23.1. 2020)Oletko nähnyt telkkarista Star Trekiä tai käynyt ehkä leffassa katsomassa tuota Star Trekiä? Silloin tiedät kuka on Patrick Stewart, hän on Start Trek -tieteiselokuvien kapteeni Picard. Herra Stewart on ansioitunut monessa muussakin huippuluokan roolissa mutta se mistä hänet vähemmän tunnetaa on amerikanpitbullterrierikoirarodun fanina, omistajana ja puolestapuhujana.

KATSO VIDEO TÄSTÄ >>> https://youtu.be/PVFdG9_sNtY

Juuri nyt valkokankaalle on tulossa uuden uutukainen Start Trek -sarja (Star Trek: Picard), joka kertoo kapteeni Picardin varhaisvuosista. Parasta pittiheeboille on se, että tässä on mukana myös - totta kai - amerikanpitbullterrieri Dinero! Kyllä!

Tämä on se mitä pitnbull-asiantuntijat ovat aina paasanneet. Jos kerran meillä ihmisillä on ollut koiria jo 30 000 - 50 000 vuotta tai jopa kauemmin niin miksi ei koiria olisi tästä edespäin? Ja miksi rotu ei olisi pitbulli kun se on yksi kaikkien aikojen paras ja vanhin koirarotu?

Kyllä, Patrick Steward on bona fide pitti-heppu! Itse herra Steward, kertoo näin:
»Kyllä, sen oli ihan pakko olla amerikanpitbullterrieri koska olen intomielinen pitbull-harrastaja ja tätä rotua on kohdeltu kaltoin maailmanlaajuisesti. Juuri nyt kampanjoin Isossa-Britanniassa, jotta tämä rotu hyväksyttäisiin myös siellä. On niin mahdottoman hienoa, että Dinero on mukana tuotannossa.»

Patrick Steward on höpöttänyt ja tehnyt jo paljon pitbullien eteen. Vuonna 2017 hän mouhotti Ginger-nimisen pitbullin puolesta kovasti. Harmillista kyllä mutta Iso-Britannian hassut pitbull-vastaiset laki- ja muut asetukset ovat vaikeita.
Lue lisää täältä!


Suuri kiitos herra Patrick Stewardille, olet monen pitbull-omistajan ja -harrastajan esikuva. Kiitos!

Lue lisää täältä, englanninkielellä.

Katso VIDEO siitä kun Patrick kertoo koirastaan, YouTube-video, klikkaa tästä.

Tai tästä, klikkaa tästä!


Hulda-koira roikkuu puussa! (8.1. 2020)MTV3-sivut kertovat hauskasta vantaalaisesta Hulda-koirasta, joka hyppii puihin ja kiipeää kuin orava:
»Vantaalaisella Hulda-koiralla on todella erikoinen taito – kiipeilee ja hyppii puihin kuin orava
Hulda-koiralla on erikoinen taito: se osaa kiivetä puihin ja roikkua niissä. Katso koiran taidonnäyte yllä olevalta videolta!
Jos Vantaalla liikkuu samoissa lenkkimaastoissa kuin Iissa ja tämän 4-vuotias Hulda-koira, voi joutua hieraisemaan kerran jos toisenkin silmiään. Bull-tyyppinen sekarotuinen koira osaa nimittäin kiipeillä puissa!
– Kuten varmaan huomaa, niin koira on ihan fiiliksissä, kun saa tehdä tätä. Tämä onkin Huldan yksiä lempijuttuja, mitä tehdään, Iissa kertoo MTV Lifestyle-sivustolle.
Miten ihmeessä koira on oppinut kiipeilemään?»
MTV3-sivuston juttu jatkuu.
»Opittu harrastus
– Idea puissa kiipeilyyn on tullut eri koiraharrastuslajeista, kuten dog wall climbing ja high jump, joissa koirat kiipeävät seinää pitkin ja hyppivät korkeita hyppyjä. Usein näissä nähdään juuri bull-tyypin koiria. Olemme siitä sitten soveltaneet harrastusta puiden avulla, Iissa kertoo.
– Monesti tämän tyyppisillä koirilla on tällainen tekeminen jo synnynnäisenä lahjana, ja pienellä ohjauksella ja harjoittelulla saadaan korkeitakin hyppyjä ja kiipeilyjä aikaiseksi.
Usein harjoituksissa hyödynnetään joitakin leluja, kuten yllä olevassa videossa voi nähdä. Joskus koira saattaa kuitenkin vain hypätä puun oksaan kiinni.
– Hulda on tehnyt tätä jo tovin, ja nykyään sille ei tarvitse kuin näyttää mihin kiivetä. Joskus se keksii roikkua oksissa ihan itsekseenkin, Iissa selittää.
"Se nauttii, kun pääsee toteuttamaan itseään"
Hän kertoo, että Huldan kanssa harrastetaan myös monenlaista muutakin liikuntaa ja koira on muun muassa kisannut taakanvedossa ja viehejuoksussa hyvällä menestyksellä.
– Tämän tyyppinen koira vaatii paljon fyysistä tekemistä, ja se nauttii, kun pääsee tekemään ja toteuttamaan itseään, Iissa sanoo.»
MTV3-sivujen jutussa Hulda-koiran omistaja kertoo vielä:
»Iissan koirista Huldan veli Pasi ja niiden äiti Elmis harrastavat myös kiipeilylajeja, mutta muut eivät ole Iissan mukaan yhtä antaumuksella mukana kuin Hulda.
Huldan luonnetta omistaja kuvailee jyrmyksi.
– Kotioloissa se on yhtä villi kuin viherkasvi ja parhaiten sen perusluonnetta kuvailee Ihaa-aasi. Mutta sitten kun pääsee tekemään lempijuttujaan, muuttuu meno täysin ja koira syttyy nollasta sataan nanosekunnissa, hän kertoo.»

Lue lisää Hulda-koiran kiipeilyharrastuksesta MTV3-sivuilta, siellä on video kanssa.Happy New Year 2020 (2.1. 2020)Iloista uutta vuotta 2020!!!

2021 <<< Pitbull-uutisia vuodelta 2020 >>> 2019

Copyright © Suomen pitbull -yhdistys - Takaisin etusivulle