Pitbull-uutisia. Ajankohtaisia uutisia meiltä ja maailmalta.


Pitbull-uutisia vuodelta 2021 >>> 2020

Bill Burr -koomikko kertoo pitbullistaan (26.4. 2021)



Katso älyttömän hauska YouTube-video Bill Burrin standup-komediaesitys, jossa kertoo miten perheeseen tuli amerikanpitbullterrieri. Samalla selviää millainen on pitbulli ja mitä etua on pitbullista?

Koko YouTube-video löytyy tästä linkistä.
Esitys on englanninkielellä mutta jos klikkailet YouTuben asetuksia saat automaattisen käännöksen suomeksi...

Parhaat kohdat videossa ovat nämä:

Rescue-koirat, napsauta tästä

Vaimo hankki pitbullin, napsauta tästä

Pitbull-koirajuttu alkaa tästä kohtaa 4.01, napsauta tästä

Tuossa pari kuvaa Bill Burrista ja hänen pitistään. Kuva, jossa on pieni musta pitti Billin kanssa samassa kuvassa on STAND UP FOR PITS -hyväntekeväisyysjärjestön tapahtumasta. Stand Up For Pits tekee hyväntekeväisyyttä pitbulleille ja mukana on suuri joukko julkkikksia, mm. Kaley Cuoco, Adam Sandler, Rosie O’Donnell, Janeane Garofalo, Tig Notaro, Jeff Garlin, Bill Burr, David Spade ja moni muu.

Käy katsomassa TAND UP FOR PITS -hyväntekeväisyysjärjestön hienoja kotisisivuja tästä linkistä standupforpits.us










DMX-artisti on poistunut keskuudestamme (10.4. 2021)



Miksi Pitbullyhdistys kertoo DMX:stä? No, juttu on pitkä ja tässä kiinnostuneille... Ota mukava asento, sulje silmäsi ja lue....

DMX, oikealta nimeltään Earl Simmons (joulukuu 18. 1970 – Huhtikuu 9. 2021) eli 50-vuotiaaksi. Monella tapaa lahjakkaan taiteilian, näyttelijän, rap-artistin kohtaloksi päätyi elämäntapa, huume- ja päihdeongelmat (näin on kerrottu). Levoton sielu. Lisää inffoa löytyy wikipediasta.

Se mitä moni ei tiedä on, että DMX ei suinkaan tarkoita ”Dark Man X” vaan se tarkoittaa ”Dog Man X”. Tämän tietävät kaikki old-school pitti-kasvattajat ja -harrastajat. DMX oli gamebred pitbullien harrastaja ja osin kasvattaja. Tämä siitä huolimatta, että DMX:n päälle yritettiin kaataa lokaa laittomien koiraharrastusten tai eläinten kaltoinkohtelua. Ehei, DMX oli lapsuudestaan asti fancier, siis pitti-fanaatikko.

Televisio-ohjelman haastattelussa DMX kertoi, »...pidän koirista enemmän kuin ihmisistä,». DMX lisäsi, että on ollut koirien kanssa tekemisissä aina lapsesta asti.
Kun häneltä kysyttiin mitä hän tuntee koiria kohtaan, hän vastasi, »Koira ei tiedä miten valehtelisi sinulle.», lisäten »koiralta voi saada pyyteetöntä rakkautta.». Nämä ovat asioita, joita kaikki pitbull- ja koiraharrastajat tietävät.

DMX:n ensimmäinen oma koira oli nimeltään ”Bully”. Alunperin Bully ei ollut DMXn koira ollenkaan vaan DMX oikeastaan varasti koiran itselleen. DMX vietti koko yön Bullyn kanssa, tämän pihapaikalla ja lopulta laittoi koiralle taluttimeksi oman vyönsä. Näin DMX karkasi koiran kanssa aitauksen yli omaan kotiin.
Kotona äiti totesi, että koiran on lähdettävä, meillä ei suvaita koiria. Tähän DMX vastasi, »Jos koira lähte niin lähden myös minä!».
Seuraavan yön DMX vietti talon katolla, Bullyn kanssa. Puolet ruoasta söi Bully.

Jossakin vaiheessa koiraharrastaja-DMX tuli tutuksi meille suomalaisille pittihörhöille. Juttu lähti siitä kun, tai tässä suora lainaus suomalaiselta pittikasvattjalta:

»Kyllä, muistan hyvin tämän DMXn. Sattumalta juttelin Tom ”Tomppa” Garnerin [amerikkalainen pitbull-kasvattaja] kanssa puhelimessa [90-luvulla?] ja muista miten Tomppa [sic] kertoi innoissaan miten nyt on iso juttu... DMX uudessa musiikkivideossa on hänen [Tomppa] gr ch koira. Tai jotakin tällaista.
Myöhemmin ymmärsin, että DMX ei ole pelkkä gangsta-hömppä vaan on paljolti myös old-school-dogman...»


Surullista DMX-tarinassa on pitkä ja alavireinen kamppailu päihteiden kanssa. Asiaa ei helpottanut virkamiesten väsymätön yritys kytkeä koiraystävää täysin katteettomiin eläinsuojeluilmiantoihin.
Pahaa ja huonoa ei ole olemassa ilman hyvää. DMX tuotti mahdottoman paljon hyvää iloa ja nautintoa yleisölle, tiesi enemmän koirista kuin useimmat.

Dog Man X — 18.12.1970 – 9.4.2021




















Pitbulli löytyi - katso YouTube-video (9.4. 2021)



Floridassa asuva Bruiser-niminen pitbulli katosi kaksi kuukautta sitten. Kaksi kuukautta sitten harmaan värinen Bruiser-pitbulli oli kävelyllä ja karkasi kanin perään. Koiraa ei sen koommin näkynyt.

Bandy-perhe teki kaikkensa löytääkseen koiran. Koko perheen voimin levitettiin ilmoituksia katoamisest, Facebookkiin tehtiin ilmoituksia. Kodin eteen ripustettiin tutun tuoksuisia vaatteita, jotta koira osaisi kotiin paremmin. Paikallisiin eläinlöytökoteihin tehtiin asianmukaiset ilmoitukset.

»Viikot kuluivat ja toivo Bruiserin löytymiseen hiipui», kertoo perheen äiti Jamie Bandy.

Highland-kunnan seriffi kertoo, että karkulaisen oli löytänyt joku ohikulkija. Koira oli myöhemmin päätynyt paremmin sopivaan, paikalliseen eläintenlöytökotiin. Joku henkilökuntaan kuuluva tunnisti koiran ilmoituksista ja osasi ottaa yhteyttää Bundyn perheeseen.

»Olisi vähättelyä sanoa Bruiserin kotiinpaluun olleen ”vain” iloinen tapahtuma», kerrotaan seriffin toimistosta.

Bruiser kuitenkin löytyi ja perheen pojalle järjestettiin yllätys. Pitbulli pidettiin piilossa kunnes 10-vuotias poika, Tyler Bandy, tuli koulusta kotiin.
Yllätys oli täydellinen ja tuskin kukaan voi olla liikuttumatta kun iloinen jälleennäkeminen tapahtui.

Katso YouTube-video tästä linkistä, napsauta tästä.

Videolla näkyy Bruiser-pitbulli ja perheen toinen koira yllättämässä kotiin tulevan pojan.
Onpa kiva video!

















Sophie Gamand - Pit Bull Flower Power (11.3. 2021)



Sophie Gamand on ranskalainen New Yorkissa toimiva valokuvaaja, joka ottaa todella upeita koirakuvia. Sophie Gamand ajaa koirien asiaa ja auttanut monta koditonta koriaa löytänään itselleen uuden kodin, kiitos erinomaisten ja fantastisen upeiden kuvien.

Sophie Gamandin tunnetuin projekti on kuvasarjat WET DOG ja PIT BULL FLOWER POWER.

Vuodesta 2010 lähtien Sophie Gamand on keskittynyt valokuvaamaan koiria. Tämä tuottelias valokuvaaja matkustaa ympäri Yhdysvaltoja ja myös muualla maailmalla. Hän ajaa aktiivisesti kodittomien koirien asiaa. Sophie Gamand tekee avustustyötä mm. studiokuvaamalla kotia etsiviä koiria. Upeat muotokuvat edesauttavat kodin löytämistä.

Sophie Gamand on tuottanut lukuisia näyttelyitä, julkaissut kirjoja ja on hyvin palkittu, mm.

International Photography Award 2020, Fine-art Book - 3rd place for Pit Bull Flower Power
px3 2015 - 1st Place Fine Art
Life Framer 2015 - 1st Place
RangeFinder Best Friends 2015 - 1st Place
ND Award 2014 - 1st Place Fine Art
International Photography Awards 2014 - 1st Place Fine Art / Portrait
Sony World Photography Awards 2014 - 1st Place Portraiture

Lue lisää Sophie Gamandin työstä, valokuvista ja katso upeita kuvia.
Kotisivut löydät tästä linkistä www.sophiegamand.com

HUOMAA - voit tilata sivuilta tämän vuoden PIT BULL FLOWER POWER -seinäkalenterin.
Klikkaa ja tilaa seinäkalenteri tästä linkistä


























Pitbulli on pelastamisen arvoinen! (7.1. 2021)



Jokainen koira tietää, että amerikanpitbullterrieri on pelastamisen arvoinen kaveri. Tämän tietää argentiinalainen koira, jonka paras kaveri (pitbulli) joutui pulaan perheen uima-altaassa.

Sokea - kyllä, sokea - 14-vuotas pitbulli ei löytänyt polskuttelemalla pois altaasta kunnes paras kaveri tuli opastamaan ja lopulta veti sokean pitin pois uima-altaasta.

Koirien omistajan, Julieta Firpon mukaan, koirat ovat parhaat kaverit ja todellakin tekevät kaikkensta toistensa puolesta. Asian todistaa perheen kodin turvakamera, joka tallensi hurjan pelastusoperaation takapihalla.

Ehkä koiranomistajilla ja kaikilla ihmisillä olisi tästä opittavaa? Kaveria ei jätetä. Varsinkaan jos kaveri on amerkanpitbullterrieri.

Katso video tästä linkistä>Katso video tästä linkistä, napsauta tästä.




Vauhdikasta uutta vuotta! (1.1. 2021)



Vauhdikasta uutta vuotta 2021 kaikille pitbulleille ja pitbullien kavereille.
Tänä vuonna pitbullit tekevät kaikenlaista kivaa. Olethan mukana!!!!


Pitbull-uutisia vuodelta 2021 >>> 2020

Copyright © Suomen pitbull -yhdistys - Takaisin etusivulle