Pitbull-uutisia. Ajankohtaisia uutisia meiltä ja maailmalta.


Hyvää pääsiäistä pitbulleille! (18.4. 2019)

Iloista ja kivaa pääsiäistä kaikille amerikanpitbulleille ja pitbullien ystäville. Nyt se on, pääsiäinen! Paras aika vuodesta koska nyt saa syödä munia, mämmiä ja herkkuja. Pitbulleille lammasta, totta kai!

Jos on pääsiäisenä aikaa niin nyt on mahdottoman hyvä tilaisuus tehdä reipas ulkoilulenkki koiran kanssa. Etelä-Suomessa ei ole lunta kuin ehkä varjoisimmissa paikoissa. Aurinkoa riittää ennusteiden mukaan kaikille! Ole tarkkana metsässä, tämä on se aika vuodesta kun sammakot ja kyykäärmeet heräilevät kevääseen. Viettämään pääsiäistä nekin.

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Eläinlääkäreissä suuret hintaerot (8.3. 2019)

Sama toimenpide, samalla lopputuloksella voi olla hyvin paljon erihintainen. Hintaero voi olla jopa yli 10-kertainen, tiedossa on yksittäistapauksia, joissa hintaero on ollut yli 100-kertainen. Suomessa.

Kyse ei ole rahanahneista tai bisnestä tekevistä eläinlääkäreistä vaan hintaeroihin ja koviin hintoihin on monia syitä. Nykyään lemmikeille tehdään myös paljon sellaisia toimenpiteitä ja tutkimuksia, joita ei ennen tehty ollenkaan. Käytössä saattaa olla kalliita laitteitta tai tutkimuksia.

- Kokenut eläinlääkäri pystyy kuulemaan monet sydänviat ja -ongelmat pelkällä stetostkoopilla siinä missä toinen eläinlääkäri käyttää kallista doppler-ultraäänitutkaa. Sama lopputulos, hintaero voi olla 50 - 500 euroa.
- Yksi eläinlääkäri toteaa koiran anemian katsomalla koiran ikeniä, toinen ottaa verikokeita ja teettää laboratorianalyysit. Sama lopputulos, hintaero voi olla 10 - 200 euroa.
- Koiran lohjennut hammas korjataan eläinlääkäriasemalla monen vastaanottokäynnin monimutkaisella juurihoidolla vaikka toinen eläinlääkäri toteaa, ettei asialle tarvitse tehdä mitään. Hintaero 50 - 5000 euroa!

Tällä hetkellä pahimmat ja kalleimmat eläinlääkäritoimenpiteet ovat täysin turhat toimenpiteet, jopa leikkaukset. Näitä on tiedossa paljon.

Koiranomistajan tulee olla hintatietoinen ja tarkka. Jos laitat suuret summat eläinlääkäritoimenpiteisiin niin se raha on jostakin muusta pois. Ole jämäkkä, kysy etukäteen mitä toimenpide maksaa. Tee selvitystyötä ja kysy eri eläinlääkäreiltä.

Omistajan tulee olla tarkka varsinkin jos ehdotettu toimenpide on kallis, lopullinen tai iso toimenpide. Kysy muita mielipiteitä, ole valmis näkemään vähän vaivaa koirasi puolesta!
Hyvää ystävänpäivää (14.2. 2019)

Pitbullyhdistys toivottaa kaikille hyvää ystävänpäivää. Tuplahyvää kaikille pitbullien ystäville!

Katso lisää hienoja kuvia täältä ->> http://www.mypitbullfriend.com/blog/2016/2/15/pit-bulls-that-love-valentines-day


Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2019 (28.12. 2018)

Kohta on se hetki vuodesta kun kinkku on syöty ja tulee uusi vuosi. Oikein iloista uutta vuotta kaikille Suomen ja koko maailman pitbulleille!

Huhujen mukaan vuodesta 2019 tulee hyvä vuosi ja kaikenlaista kivaa.
Ja hei, muistakaa käyttää suojalaseja, kuulosuojaimia ja iloista mieltä kun paukuttelette raketteja!Pitbulli surffaa! (25.11. 2018)

Kun me täällä Suomessa kärvistelemme pimeässä ja pakkasessa niin toiset surffailevat Tyynenmeren aalloilla! Näin ainakin tekee Faith-niminen amerikanpitbullterrieri!
Faith on taitava surffari.

Tässä kuva, katso video tästä linkistä - klikkaa tästäPitbullterrieri, eniten palkittu sotakoira 1. maailmansodassa (10.11. 2018)

1. maailmansodan päättymisestä on nyt kulunut tasan 100 vuotta. Amerikanpitbull-fanit tietävät, että maailmansodan eniten palkittu sotakoira oli Kersantti Stubby, amerikanpitbullterrieri. Stubby on edelleen ainoa sotakoira maailmassa, joka on saanut kersantin sotilasarvon.

Kersantti Stubby -amerikanpiptbullterrieri (1916 - 16.3.1926) oli Yhdysvaltojen 102 jalkaväkipataljoonan maskotti. Stubby sai komennuksen 1. maailmansotaan 26 divisioonan sotakoirana. Stubby palveli sodassa 18 kuukautta ja osallistui useaan taisteluun länsirintamalla. Tämä urhea pitbulli pelasti yksikkönsä useilta yllätyshyökkäyksiltä, lohtutti haavoittuneita ja otti kiini saksalaisen sotilaan, pitämällä vihollisen sotilasta aloillaan housuista kunnes amerikkalaiset sotilaat pääsivät paikalle. Stubby sotatoimista kerrottiin useasti monissa amerikkalaisissa sanomalehdissä.

Stubby on eniten palkittu sotakoira, joka on palvellut 1. maailmansodassa. Stubby on myös ainoa koira, joka on saanut kersantin sotilasarvon.

Stubby löydettiin kodittomana pentuna Yale Yliopiston alueelta, New Havenista heinäkuussa 1917. Jalkaväen 102 komppania harjoitteli alueella ja nuori koira alkoi seuraamaan sotilaita. Korpraali Robert Conroy kiintyi Stubby koiraan ja alkoi pitämään tästä huolta.

Kun sotilaat saivat komennuksen otti Conroy Stubbyn mukaan laivamatkalle. Ranskaan tultaessa Conroy piti koiraa piilossa takkinsa alla. Kun komentava upseeri myöhemmin huomasi Stubby niin Stubby tervehti upseeria sotilastervehdyksellä kuten se oli opetettu tekemään. Upseeri myönsi tästä syystä luvan pitää Stubby kasarmilla.

Stubby-pitbullin ensimmäinen komennus rintamalla ja Ranskan juoksuhaudoissa kesti 8 kuukautta. Sinä aikana koira osallistui 17 taisteluun. Stubby haavoittui etujalkaan saksalaisen heittämästä käsikranaatista huhtikuussa 1918. Stubby komennettiin pois eturintamalta, josta palasi takaisin eturintamalle heti parannuttuaan. Stubby haavoittui taisteluissa kahdesti.

Ensimmäisen vuoden aikana Stubby haavoittui vihollisen sinappikaasusta. Toivuttuaan tästä Stubby palasi jälleen eturintamaan ja nyt koiralla oli varusteinaan erikoisvalmisteinen Stubbylle sopiva kaasunaamari.
Samaan aikaan Stubby oppi itse varoittamaan sotilaita kaasuhyökkäyksistä. Stubby paikallisti haavoittuneet sotilaat ei kenenkään maalla (alue eturintaman edessä), ja Stubby varoitti jopa tykistön kranaatti-iskuista kun pystyi kuulemaan lähestyvät ammukset ennen ihmistä. Yhteistyö sotilaiden kanssa oli poikkeuksellisen saumatonta.

Kun Stubbyn yksikkö oli mukana vapauttamassa Chateau-Thierryn aluetta pohjoisessa Ranskassa valmistivat kaupungin asukkaat Stubbylle erityisen loimen, johon pystyi kiinnittämään kaikki Stubby mitalit ja kunniamerkit (kts. kuvat).

Myöhemmin Stubby haavoittui takajalkaan ja rintaan kranaatista mutta parantui myös näistä vammoista. Sodan lopussa, Robert Conroy salakuljetti Stubbyn takaisin kotiin.

Sodan jälkeen Stubbysta tuli kuluuisuus. Tämä urhea veteraani oli mukana lukuisissa kulkueissa ja paraateissa, Stubby-pitbylli marssi paraatien etunenässä. Stubby sai useamman kutsun Valkoiseen Taloon. Kersantti Stubbyn on vastaanottanut Yhdysvaltojen presidentit Woodrow Wilson, Calvin Coolidge ja Warren G. Harding. Kenraali John J. Pershing ojensi Stubbylle arvostetun Human Education Society -kultamitalin.

Stubbya kohdeltiin arvookkaasti ja kunnioitettuna julkisuuden henkilönä Stubbyn kuolemaan asti. Stubby-pitbulli kuoli nukkuessaan vuonna 1926.
New York Times -sanomalehti julkaisi 1/2 sivun kokoisen kuolinilmoituksen Stubbysta. Kuolinilmoitus oli siis huomattavasti suurempi kuin yleensä merkkihenkilöillä. Niin tärkeä oli Stubby-amerikanpitbullterrieri.
Nykyään Stubby-pitbullia voi mennä katsomaan Smitshonian instituutin museoon, jossa sotasanki on täytettynä.

Vuonna 2006 paljastettiin Kersantti Stubbyn muistolaatta Walk of Honorille, sotamuseoon Kansas Cityyn.
Stubbysta on kirjoitettu useampi kirja, mainittu monessa artikkelissa ja elokuvassa.

Vuonna 2018 valmistui animaatio Sgt. Stubby: An American Hero (kts. YouTubesta traileri, tässä likki ).

Tässä uudessa piirroselokuvassa kerrotaan Stubbyn tarina, leffalla on omat kotisivut täällä ->www.stubbymovie.com

Pitbulli on paras lastenvahti (26.10. 2018)

Tämä tietävät kaikki pitbullin omistajat ja ennen vanhaan tämän tiesivät ihan kaikki.
Tässä hauska kuva, jonka julkaisi Instagram-käyttäjä, klikkaa tästä suoraan tuolle Instagrami-tilille!
Tunnista pitbulli (19.10. 2018)

Haluatko tietää onko kaverin, oma tai jonkun muu koira amerikanpitbulli vai ei?
Nyt se on helppoa, käytä Pitbullyhdistyksen virallista tunnistusrobottia. Vastaa kysymyksiin niin hyvin kuin pystyt ja saa hyvin varman vastauksen siitä onko koira pitbulli.
Lomake löytyy tästä >> napsauta tätä linkkiä


Nettisivut kuntoon! (1.10. 2018)

SUOMEN VIRALLINEN pitbullyhdistys siirsi kotisivunsa uudelle tietokoneelle. Tällä jykevällä toimenpiteellä valmistaudumme kaikenlaisiin uutuuksiin. Uutuuksista tulossa kohta lisäuutisia.

Sivujen siirrosta aiheutuu tilapäisesti haittaa sivujen toiminnossa. Kaikki sivujen osat eivät ole toiminnassa koko ajan mutta ovat varmasti kohta entistä ehompia!

Kiitos kärsivällisyydestä. Pahoittelemme mahdollisesti aiheutunutta haittaa!


Koira etsii kotia (22.6. 2018)

Lisäys: Koira on nyt löytänyt oman kodin, kiitos kaikille

Iloista juhannusta kaikille koiraystäville.

Nyt omaa kotia etsii hieno koira, 4-vuotias reippaus. Omistajan työpaikanvaihdoksen takia tämä superhieno koira etsii uutta kotia, jossa varmasti viihtyisi.

Katso lisinfoa tästä koirasta Rescue-koirasivulta, tästä linkistä. Klikkaa!!!

Pitbulli opaskoirana! (5.6. 2018)

Tässä hellyyttävä tarina pitbullista opaskoirana, eikä minä tahansa opaskoirana vaan sokean mäyräkoiran opaskoirana. Siis kyllä, koira toisen koiran opaskoirana!

Koiraparin alkuperäinen omistaja joutui luopumaan koiristaan ja koirat kotiutettiin koirakotiin sillä ehdolla, että päätyisivät aikanaan saamaan kotiin ja perheeseen. Sokea mäyräkoira, O.J.:n paras kaveri, opas ja sidekicki on pitbulli nimeltään Dozer. O.J. ja Dozer ovat aina yhdessä, tekevät kaiken kimpassa, nukkuvat, syövät ja käyvät lenkillä – aina yhdessä. Tämä siksi, että ovat kavereita. Umpisokea O.J. tuki ja turva on iso ja vahva mutta totta kai symppis pitbulli Dozer.»Ne nukkuvat yhdessä, ne syövät yhdessä, lepäävät yhdessä, käyvät kävelyllä yhdessä, tarkoitan, että ne todellakin tekevät kaiken aina yhdessä.», kertoo Christie Chipps Peters, Richmond Animal Care and Control (RACC) eläinsuojan ja eläinkodin johtaja.

RACC-eläinkodista O.J. ja Dozerista kerrottiin Internetissä ja parivaljakko sai huimasti huomiota. Kohta löytyikin uusi koti mutta jo muutaman päivän kuluttua ilmeni, että sokea mäyräkoira, O.J., oli sijoitettu yksin toiseen eläinkotiin. Lupaus alkuperäiselle omistajalle oli, että koirapari olisi aina yhdessä.

Lupauksen velvoittamana Peters osti O.J.:n takaisin ja sai ympäripuhuttua Dozerin omistajan ja siten koiravaljakko saatiin takaisin yhteen, takaisin RACC suojiin.

Richmondilainen perhe adoptoi nyt O.J. mäyräkoiran ja Dozer pitbullin. Molemmat koirat ovat olleet melkoisella seikkailulla jo pitkään mutta nyt ovat omassa, hyvässä kodissa.

“These dogs have taken us on a roller coaster ride of emotion and turmoil and yet remained steadfast in their love for each other and their ability to adapt and overcome vexing circumstances,” RACC wrote on Facebook.

»Nämä kaksi koiraa ovat pitäneet meille melkoista tunteiden vuoristorataa. Koirien keskenäinen kaveruus ja ystävyys ovat esimerkillisiä», kerrotaan RACC:n kotisivuilla.


KATSO VIDEO!!! Lue alkuperäinen juttu täältä, klikaa tästä.

Blind Dachshund & His Pit Bull Guide Dog Find Forever Home Together

Follow KDKA-TV: Facebook | Twitter

RICHMOND, Va. (CBS) — A blind dachshund named O.J. and his pit bull sidekick, Dozer, stole the hearts of millions earlier this year.

CBS reports the unlikely duo were inseparable when they turned up at Richmond Animal Care and Control in Virginia. The two dogs were brought to RACC because their owner became homeless and could no longer take care of them.

O.J. lost his sight and has a habit of running into things. Blue Dozer, or just Dozer for short, operates like his guide dog.

“They sleep together, they eat together, they lay together, they walk together, I mean they do everything together,” said Christie Chipps Peters, director of Richmond Animal Care and Control.

Since he can’t see, O.J. follows Dozer everywhere. Their owner knew they had to stay together no matter what. “And her plea to us was — as we’re all like crying behind the front desk — if they could please stay together,” Peters said. “We put them on Facebook. We got a lot of coverage because they are ridiculously cute.”

In fact, the photo of the pair went viral in May and they were both adopted by someone who promised to keep them together. But just a few days later O.J. was placed in another shelter. Peters was distraught. “We promised that we would keep them together and their life would be great,” she said.

Peters brought O.J. back to RACC and convinced the adopter to return Dozer, too. The two dogs remained at RACC and their future was uncertain. That is, until someone else took an interest in the quirky duo.

A Richmond family adopted O.J. and Dozer on Friday evening. The two dogs have been on a wild ride together, but now they have left animal control for their forever home.

“These dogs have taken us on a roller coaster ride of emotion and turmoil and yet remained steadfast in their love for each other and their ability to adapt and overcome vexing circumstances,” RACC wrote on Facebook.

(© 2018 CBS Interactive Inc. All Rights Reserved.)


Palveluskoira tekee historiaa (24.5. 2018)

Seitsenvuotias pitbulli, KALI, teki historiaa floridalaisessa yliopistossa, FIU:ssa. Kali-pitbulli on palveluskoira, avustajakoira, joka mahdollisti sen, että Kalin omistaja Tiffany Ascanio valmistui yliopistosta arvosanoin.

»Se on ensimmäinen palveluskoira, joka on tunnustettu FIU:n vammaistukikeskuksen toimesta kunniatodistuksella», ilmoitti johtaja Mark B. Rosenberg.

Kunniatodistus on uusi tunnustus palveluskoirille (eläimille), jotka täyttävät osavaltion määritykset ja osallistuu avustettavan opiskelijan kanssa opiskeluun.

Kali-pitbullin omistaja ylistää vuolaasti koiraansa ja kehuu, ettei mitenkään olisi suoritunut vaativasta opiskelusta ilman Kalia. Hyvä Kali!Yllä kuva valmistujaisista.Yllä kuva Kali-pitbullista ja sen omasta ylioppilaslakista!

Alkuperäisen artikkelin kirjoitti Cristina Jaramillo, 7.5.2018.
Lue alkuperäinen juttu täältä, klikkaa tästä.

Poliisi on ystävä! (1.5. 2018)

Tässä kiva uutinen - texasisilainen poliisi sai puhelinsoiton »vihaisesta pitbullista». Paikallinen asukas oli huolestunut vihaisesti pitbullinkaltaisesta möhköfantista.

Kun partioiva konstaapeli Frost löysi koiran, joka lötkötti erään asunnon kuistilla, astui Frost ulos partioautosta ja lähestyi koiraa. Varmuuden vuoksi Frost jätti auton oven auki, jotta voisi nopsaan hypätä takaisin autoon jos koira olisi vihainen.

Poliisikonstaapeli Frost vihelsi koiralle ja koira heilutti häntäänsä. Huolimatta koiran paksusta ja vahvasta olemuksesta ei koiran käyttäytyminen ja olemus oikein vastannut mielikuvaa vihaisesta koirasta.

»Homma ei mennyt ihan niinkuin jutun ajateltiin menevän», sanoi poliisi Facebook-julkaisussa.

Koiran ja konstaapelin luottamus vahvistui nopeasti ja koirasta on tullut poliisin kaveri.

»Koirien kanssa tulee aina noudattaa tiettyä varovaisuutta mutta se ei tarkoita, että tulisi automaattisesti ja aina olettaa pitbullien olevan huonoja koiria.», Travis sanoo.
»Voivat olla todella mukavia ja leppoisia, kuten tämä kaveri.»

Poliisi ilmoitti maanantaina, että koiran omistaja on löytynyt ja koira on nyt kotona. Ja kuten jokainen pitti-harrastajaa huomasi ja tietää niin koira ei ole edes amerikanpitbullterrieri, vaan amerikanbully, joka on pitti-amstaffi-risteytyksestä kehitetty uusi koirarotu.Alkuperäinen juttu allaTexarkana, Texas police officer made a furry new friend on one of the least likely calls Sunday: a vicious dog call. Texarkana, Texas Police Department

Texas police got a call about a 'vicious' pit bull — then they got to know him
By Matthew Martinez mmartinez@mcclatchy.com

Officer Travis Frost didn't expect to be making any friends on that call Sunday.

He was looking for a vicious dog, which had been called in by a concerned member of the community, according to a post on Facebook from the Texarkana, Texas Police Department.

When Frost spotted the dog, lying on a nearby front porch and bearing a close resemblance to a pit bull, he left the door to his patrol SUV open when he got out to approach the dog, "so he could quickly jump back in if the dog came after him," the post said.

He whistled at the dog, who trotted over to Frost wagging his tail the whole time. Despite the dog's powerful muscular frame, it wasn't exactly the type of canine approach that strikes fear into police and animal control officers.

"Well, this didn't go like we thought it would," police said in the Facebook post.

As they earned each other's trust , the dog, whom officers later found out is named Gold for his shiny auburn coat, decided he wanted to go to work with Travis, at least long enough for a photo op before returning home.

"While you should always be careful around any dog that you don't know, you shouldn't automatically assume all pit bulls are bad dogs,' Travis said in the post. "They might be really loving, like this guy was [Sunday] morning."

For every vicious pit bull attack story, like this one from New York, it seems, there is a counterweight uplifting pit bull story, like Gold's, or like this one, from Nebraska.

The Texarkana Police Department updated the post Monday, after learning that Gold was picked up by his owner at Texarkana's Animal Care and Adoption Center. He was chipped, which made getting in touch with the owner a little easier for authorities.

And they also found out Gold isn't exactly a pit bull, either. He's an American Bully, which is a combination of the American Pit Bull Terrier breed with the American Staffordshire Terrier breed.Lue lisää tästä uutisesta ja katso VIDEO tästä linkistä, klikkaa tästä!

Tarkoitus pyhittää keinot? (7.4. 2018)

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals, suom. eläinten eettisen kohtelun puolesta) järjestö on yksi näkyvimpiä eläinsuojelutoimijoita jo kohta 30 vuoden ajan. PETA taistelee raivokkaasti eläinten oikeuksien puolesta, lobbaa turkistarhausta ja turkiksia vastaan, tuotanto-, koti-, harraste- ja lemmikkieläinten pitoa vastaan ja edesajaa kaikinpuolin eläinten luonnonmukaisuuden puolesta.

PETAn toiminnassa on kuitenkin paljon sellaista, joka ei kestä päivänvaloa. Näin väittää mm. brittiläinen vloggaaja Calum McSwiggan, jonka YouTube-videot, radiohaastattelut, Twitter-kommentit ovat saaneet paljon huomiota, l. »viraali».
On ilmennyt, että jopa yli 97 % PETA-järjestön, huostaanottamista siis ”pelastamista” kissoista ja koirista lopetetaan PETAn toimesta ilman mitään tarvetta. Tämä siis siksi, että PETA-eläinsuojeluyhdistyksen mielestä on humaanimpaa tappaa täysin terve lemmikki kuin löytää sille uusi omistaja.
The Center for Consumer Freedom julkaisi vuosi sitten, maaliskuussa 2017 raportin, että pelkästään Norfolk, Virginia (USA) löytöeläinkodissa PETA lopetti yli 1 400 kissaa ja koiraa vuoden aikana. PETA ei ilmoittanut, mainostanut, tiedottanut tai millään tavalla edes yrittänyt löytää näille huostaan otetuille lemmikeille uutta kotia.
Jne.

Esimerkiksi
- www.rearfront.com/peta-gets-roasted-by-youtuber/
- www.boredpanda.com/guy-sums-up-peta-twitter-calum-mcswiggan/
- www.boredpanda.com/anti-peta-hate-rant-dear-tumb1r/

PETA-eläinsuojeluyhdistyksen toiminnassa on paljon asioita, jotka ovat karanneet aivan lapasesta. Esimerkiksi, PETA ehdottaa, että jäätelö tulisi tehdä ihmismaidosta, ei lehmänmaidosta. Kissojen tulisi syödä vain kasvisruokaa huolimatta siitä, että ovat kissoja. Nintendo-videopelejä tulee boikotoida koska Mario Bros -videopelihahmon voidaan tulkita edistävän turkistarhausta jne jne. Katso yllä olevat linkit.

Ilmeisesti PETAn ongelma, jos sellaista on, on se kun eläinsuojelu tuottaa helposti suuria summia, julkkisten sympatiaa, positiivista mediahuomiota ja vaikka mitä niin asia muuttuu bisnekseksi. Rahaa on liikaa. On kiva tehdä asioita. Luultavasti tuollaisessa tilanteessa lemmikit, kodittomat eläimet ja muut oikeastaan haittaavaat bisnestä ja ovat häiriö. Ei oikeasti kiinnosta. On HELPOMPI tappaa 97 % täysin terveistä koirista ja kissoista kuin oikesti etsiä niille oma koti. On helpompi selittää asia eläinsuojelullisilla näkökohdilla somessa ja internetissä kuin oikeasti tehdä mitään.

Se mikä suomalaista lemmikki- ja harraste-eläinharrastajan tässä PETA-asiassa tulisi huomioida on se, että Yhdysvallat, Iso-Britannia, länsimaat ovat meitä vuosia edellä. Siis se, mikä nyt tapahtuu siellä tapahtuu täällä muutaman vuoden kuluttua. Viiveellä. Suuri pelko on se, että kohta täällä Suomessa alkavat meidän ihan ikiomat eläinsuojeluyhdistykset ja -järjestöt tappamaan kissoja, koiria ja muita lemmikkejä. Tai ehkä viha kohdistuu johonkin tiettyyn koirarotuun? Tai muuhun eläimeen? Vähemmistöä on aina helppo sortaa.


Yllä: Kuva PETAn pelastamista amerikanpitbullterriereistä. Kaikki lemmikkejä, hyväkuntoisia pitbulleja. Otettu omistajilta. Tapettu. Nyt kaikki on ok?
Näiltä koirilta on nyt huolet ohi.


Surullista tässä kaikessa on se, että yksi suurimmista hävijistä tässä on pitbullit, amerikanpitbullterrierit. Helppo kohde, vihattu koirarotu, joka on eniten ikinä vihattu koirarotu maailmassa. Pelkästään Iso-Britanniassa on tapettu yli 10 000 pitbullin kaltaista koiraa, pelkästään sen takia, että näyttävät amerikanpitbullterrieriltä.

Moni pittikasvatta, eri maissa, on joutunut kohtuuttoman myllytyksen kohteeksi, mediassa, oikeuslaitoksessa ja varmasti nykyään myös somessa. Pelkästään amerikanpitbullterrieri-rodun takia ja sen taakan vuoksi, jota tämä mainio koirarotu kantaa harteillaan.

Toisaalta, pittiharrastajien mielestä tämä on ihan »ookoo» koska muuten muilla koiraroduilla ei olisi mitään mahdollisuutta!
Amerikanpitbullterrieri on paras!
Ongelmia taistelukoirien kanssa (5.4. 2018)

Ongelmia taistelukoirien kanssa tietyissä maissa. Sattumalta osui silmään eri tiedotusvälineissä, eri tapaukset, joissa staffit, amstaffit, pitbullin kaltaiset ja ties minkä rotuiset koirat ovat aiheuttaneet henkilövahinkoja — jopa kuolemantapauksia.

Dramaattiset ja traagiset koirauutiset ylittävät uutiskynnyksen reilusti ja tavoittavat jopa meidät suomalaiset. Uutisointi on totta kai tärkeää ja asiat kiinnostavat ihmisiä. Uutisoiduista tapauksista voi jopa oppia jotakin, uutisointi on siis hyvä asia.

Mutta mutta, koirien aiheuttamat tapaturmat ja onnettomuudet ovat kaikilla mittapuilla harvinaisia ja marginaalisia. Erikoistapauksia. Kun tätä ei huomaa niin otsikoita ja uutisia lukiessa saattaa syntyä sellainen mielikuva, että koirat ovat vaarallisia tai aiheuttavat uhan tavallisille ihmisille. Pahimmillaan seuraukset ovat samat kuin Isossa-Britanniassa 1990-luvun alussa kun mediahysterian seurauksena teurastettiin kymmeniä tuhansia koiria!

Vielä erikoisempaa on se, että dramaattisimmat koirien raatelutapausjutut ja tapaukset tulevat samoista maista tai kaupungeista, joissa on koirarotukieltolakeja! Miten on mahdollista, että esimerkiksi Englannissa on Euroopan tiukimmat koiraroturajoitukset ja ns. vaarallisten koirien kieltolait ja samassa paikassa sattuu eniten koirien aiheuttamia tapaturmia? Ehkä kyse ei olekaan alueen koirista vaan alueen ihmisistä?

Paljonko Suomessa on pitbulleja? (25.2. 2018)

Suomessa on aika reilusti koiria. Jokaista seitsemää Suomen ihmistä kohden on yksi koira. Ehkä vähän enemmänkin. Tilastosta ja laskentatavasta riippuen Suomessa on ehkä noin 700 000 koiraa ja ihmisiä taitaa olla 5 500 000. Noiden lukujen mukaan on yksi koira per 7,85 ihmistä. Häviämme tällä suhteella monelle muulle maalle, esimerkiksi Amerikan Yhdysvalloissa on noin 326 miljoonaa ihmistä ja koiria noin 83 miljoonaa. Amerikkalaisilla suhdeluku on siis yksi koira per neljä ihmistä.
Suomessa koirarodut jakaantuvat epätasaisesti. Pääkaupunkiseudulla rotujen kirjo on laaja, paljon myös pieniä ja kääpiökoirarotuja. Heti pääkaupunkiseudun ulkopuolella, siis jo 30 km päässä, yleistyvät erilaiset metsästyskoirarodut, työkoirarodut. Ehkä koirien koko on enemmän keskikokoista kuin kaupungeissa.
Tähän kaikkeen on olemassa hyvät syyt. Kaupungissa tilaa on vähän, asunnot pienempiä, kaikki on ahtaampaa ja pienempää. Esimerkiksi Helsingin kaupunki ajaa kovasti kokonaan autotonta politiikkaa ja liikennettä, tulevaisuudessa on vaikea kuvitella edes keskikokoisen koiran kuljettamista sähkömopolla kauppakeskuksen sokkeloissa.

Syvällä maaseudulla, siis todellakin alkaen noin 30 kilometrin päässä ydinkeskustassa on tilaa ja avaruutta. Koirat viettävät paljon aikaa ulkona, on tarhat ja sen semmoiset.

Maalla käyttökoirakulttuuri on myös aivan omaa luokkaansa. Välillä tuntuu siltä, että melkein jokainen koira on metsästyskoira, jota todella käytetään metsällä.
Ennen vanhaan ehdottomasti suosituimmat koirarodut ja -tyypit Suomessa olivat metsästyskoiria. Pitkän aikaan suomalaiset ovat kaupunkilaistuneet ja samaa tahtia myös koirarodut ovat muuttuneet enemmän käyttökoirista seura- ja harrastekoiriksi. Tämä trendi varmasti tulee jatkumaan.
Amerikanpitbullterrieri on työkoira ja se on mainio yleiskoira. Suomessa pitbulleja ei käytetä metsästykseen, Amerikassa kylläkin. Suomen metsästyslaki ei salli kiinniottavaa koiraa metsästyksessä, muutenhan kourallisella pittejä saisi hävitettyä kaikki Etelä-Suomen villisika-tarhakarkurit. Pitti on myös hyvä seurakoira. Suomessa pitbulli ei kuitenkaan ole millään mittapuulla yleinen koirarotu.

Vähän masentavaa on se, että Suomessa on yleistynyt paljon ns. muka-pitbullit. Siis erilaisia risteytyksiä, mix-rotuisia, risteytysjalostuksia, paperittomia amstaffeja ym ym, joita kutsutaan pitbulleiksi. Koirat ovat koiria ja vaikka paatunut pitti-friikki katsoo jättiläsmäistä möhkö-fantti näyttelyä pittiä pitkin nenänvarttaan niin kyllä kaikki koirat ovat omistajilleen tärkeitä. On kokonaan eri asia onko kyse samasta koirarodusta? Ei ole, sanoo sukutaulut ja rekisteröinnit.

On olemassa selvä syy miksi aikoinaan vuonna 1898 herra nimeltään Chauncey Zachariah Bennett perusti United Kennel Clubin (UKC). Herra Bennett oli lopen kyllästynyt American Kennel Clubin (AKC) näyttelyhömpötyksiin ja hänen mielestään hommassa ei ollut mitään tolkkua. Paksut plösö muka-pitit hallitisivat näyttelykehiä ja Bennet pelkäsi oikean ja alkuperäisen pitbullin jäävän kokonaan paitsioon. Ensimmäinen koira, joka rekisteröitiin UKC:hen, rekisterinumerolla 1 oli pitbulli nimeltään »Bennett's Ring». Tästä eteenpäin UKC oli se aito ja oikea työkoirapitbullien rekisteri, hyvä UKC! Aikaisemmin mainittu AKC teki vastavedon ja alkoi vuonna 1936 rekisteröimään uutta koirarotua, staffordshirenterrieriä, jonka kanta muodostui UKC-rekisteröidyistä amerikanpitbullterriereistä. Ehkä tämä oli liikaa herra Bennetille, joka kuoli sydänkohtaukseen samana vuonna, 61-vuotiaana. Vuonna 1972 tämä AKC:n staffordshirenterrierin nimi muutettiin amerikanstaffordshirenterrieriksi, jotta ei tulisi niin paljon sekaannuksia 20 vuotta aikaisemmin nimettyyn staffordshirenbullterrieriin. Monimutkaisia juttuja.

Mutta, jo vuonna 1909 herrat Guy McCord ja Con Feeley perustivat monikoirayhdistyksen, ADBA:n. Tämä on mielenkiintoinen tieto siksi, että myöhemmin 1970-luvulla, ADBAsta tuli pelkästään amerikanpitbullterriereitä rekisteröivä yhditys ja samalla ykköspaikka rekata aidot pitit. Tässä vaiheessa UKC:n paikka työkoirapittirekisterinä oli jotenkin haalistunut, kuvioon oli tullut taas liikaa koiranäyttelyitä, ulkomuotoa, ehkä politiikkaa. Siispä ADBA pittirekisteri oli nousujohteinen heti 1970-luvulta eteenpäin. Asiaa auttoi myös se, että McCordin ja Feeleyn hyviä kavereita oli mm. Colby, Heinzl ja muista »old school» pittikasvattajia, jotka rekkasivat totta kai omat koiransa ADBAssa.

Vielä 1990-luvulla ADBA oli ehdottomasti »The Place», jossa työkoirapitbullit rekisteröitiin. Mutta jälleen kerran mukaan alkoi tulla koiranäyttelyitä, kerrostalokasvatusta ja jotenkin ADBAn uskottavuus alkoi rispaantua. ADBAssa nähtiin paljon samankaltaisuuksia kuin mitä aikaisemmin nähtiin UKC:sta. Kun jossakin vaiheessa tuli eteen tilanne, että UKC-pitbulli on sellainen typistettykorvainen möhkö-pitti, niin nyt ADBAn kanssa alkoi olla sama käsitys. ADBA-pitti sanana kaikui samalta kuin UKC-pitbulli. Ei siis mitään pahaa, päin vastoin, paljon historiaa mutta kyse ei todellakaan ollut työkoirapitistä vaan näyttelykoirasta, siis amstaffista? Olihan tiedossa useampi tapaus, joissa ADBA-pitit oli tuplarekattu UKC:ssa ja jopa tripla-rekattu AKC:ssa, siis muka-pitbulli, jolla voi osallistua vaikka FCI-koiranäyttelyyn! Voiko kyse enää olla oikeasta pitbullista?
1990-luvulla ja vuosituhannen vaihteessa, siis noin 20 vuotta sitten, alkoi yleistymään amerikanpitbullterriereiden rekisteröiminen mm. Sporting Dog Registery (SDR, Garner), Bona Fide Kennel Club (BFKC, Mims) yms. Nämä rekisterit olivat vikkelämpiä, luotettavempia, vähemmän byrokraattisia ja ennen kaikkea – ne rekisteröivät oikeita amerikanpitbullterriereitä.

Tuntuu siltä, että aito amerikanpibullterrieri koirarotuna on vanha, paksu ja vakaa tammi. Se etenee halki historian yhdenmukaisena ja muuttumattomana. Aito pitti. Tästä rönsyilee tasaisesti, koko ajan ja eri suuntiin uusia tulkintoja, risteytyksiä ja käsityksiä.
Mutta, se varsinainen ajatuksen ydin edellä kerrotussa pintaraapaisussa on se, että pitbulli, siis amerikanpitbullterrieri, on aivan tietty ja tietynlainen tarkasti jalostettu koirarotu. Pitbullterrieri lakkaa olemasta pitti jos sen jalostustausta tulee jostakin muualta kuin työkoirataustasta tai jos sen sukuun on lisätty näyttelykoiralinjoja, jos pyrkimyksenä on tietty väri tai jotakin muuta hassua. Eihän mitään muutakaan koirarotua voi pitää aitona ja oikeana jos siihen on risteytetty jotakin muuta.

Tällä hetkellä Suomessa näyttäisi olevan saman verran oikeita, aitoja ja alkuperäisiä amerikanpitbullterriereitä kuin mitä oli 10 – 20 vuotta sitten. Melkoisen vähän siis. Se mikä on muuttunut tässä vuosien myötä on lisääntynyt määrä täysin paperittomia pittejä, itä-blokin maista ja Euroopasta tuodut risteytysjalostus pitit ja pitinkaltaiset, jopa Amerikasta on tuotu Suomeen »rescue» tai paperittomia pitbulleja, jotka siis voivat olla ihan mitä tahansa koirarotuja tai miksejä. Tämä ei ole hyvä tai huono asia, tämä on vain asia, joka on.

Jonkin verran masentavaa tässä tilanteessa on kuitenkin se, että mieluummin yritetään väen vängällä saada muutettua tuollainen koira aidoksi ja oikeaksi pitbulliksi kuin, että hyväksyttäisiin koira sellaisena kuin se on. Koira on mainio ja hyvä vaikka olisi minkä rotuinen tahansa tai montaa rotua yhdellä kertaa. Tilannetta voisi verrata siihen, että jostakin kumman syystä Ford Focus -auton omistaja itsepintaisesti haluaisi ja näkisi autonsa Hunday-merkkisenä. Tarpeen vaatiessa vaihtaisi vaikka rekisteriotteen. Miksi? Toisaalta, miksi ei jos kerran haluaa.

Ja sitten vielä niistä »oikeista» pitbulleista. Koirat ovat koiria, myös amerikanpitbullterrieri on arkipäiväisen tavallinen koira. Totta kai omistaja on syystäkin ylpeä ja iloinen kun itsellä on pitbulli mutta näin on varmasti kaikkien koirarotujen omistajien kohdalla!Mikä on pitbulli? (20.2. 2018)

Niin, siis tässä on nyt tullut useasti vastaan omituinen juttu ja se on se, että ei tiedetä mitä rotua koira on!
Amerikanpitbullterrieri, pitbulli, pitti on se ainoa ja alkuperäinen ja sama koirarotu, joka meillä on ollut jo vuodesta kirves ja kypärä. Jopa ensimmäinen suomalainen kuvitettu koirakirja, vuodelta 1856, osaa kuvata tarkasti pitbullterrierin.
Ehkä on helpompi aloittaa tästä… Mitä pitbulli EI OLE:
- pitti ei ole möhkö
- pitti ei ole sininen
- pitti ei ole XL
- pitti ei ole risteytysjalostettu
- pitti ei ole iso
- jne.

Sen jälkeen voisi kertoa muutaman jutun, mitä pitti on. Elikkäs...
+ pitbulli on linjajalostettu
+ pitbulli on työkoirajalostettu, tätä ei siis saa kerrostalosta tai lähiöstä
+ pitbulli painaa AINA alle 30 kg
+ jne.

Okei, tuossa noin aluksi... Lisää tulossa kohta :-)
Pärjääkö pitti pakkasessa? (11.2. 2018)

No kyllä pärjää! Amerikanpitbullterrieri on kotoisin seuduilta, joilla on suomalaisen mittapuun mukaan kovat talvet. Paljon lunta, pakkasta, tuulta ja vihmaa. Mannerilmasto aiheuttaa sitten sen, että kesällä taas on paahtava aurinko, kuivaa ja kesäistä.
Pitbulli ei ole mikään rekikoira tai napajäätiköiden kiitäjä, pitbulli maatilan yleiskoira, catch-dog, vahti, seuralainen ja kaveri. Perinteisesti pitbullilla on pihassa koirankoppi, josta on hyvä vahtia maailman menoa oli kesä tai talvi. Eikä se pitti ole ollut kummajainen pirtin tuvassa tai kylän raitilla.
Jos olet suomalainen pitbullin-omistaja niin reippaile huoletta suomalaisessa talvikelissä. Pitti ei tarvitse palttoota, pipoa, suksia tai lumikenkiä, riittää kun on mukavaa ja kivaa.
Ylös, ulos ja lenkille!

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2018!!! (29.12. 2017)

Oikein hienoa ja hyvää uutta vuotta 2018 kaikille pitbull-koirien ystäville.
Yhdistykseltä tulossa SUPER-hyviä juttuja, ole valmis. Ilmoittaudu kuulolle liittymällä meidän sähköpostilistalle (ei maksa mitään, napsauta tästä) ja saat tietää ensimmäisenä hyvä pitbull-jutut!
Hyvää uutta vuotta 2018!!!

Pitbulli on sankarikoira (17.9. 2017)

Perheen omakotitalo syttyi palamaan. Talo tuhoutui mutta perhe pelastui täpärästi. Perheen koira, pitbullterrieri Luda, huomasi tulipalon ja alkoi haukkumaan. Tulipalo oli syttynyt kello 4.30 aamulla. Koira haukkui ja ihmiset heräsivät. Tässä vaiheessa perhe pelastautui ulos talosta. Koira selvisi, ihmiset selvisivät kiitos valppaan koiran. Talossa oli tulipalon sattuessa isä, äiti ja kaksi perheen neljästä lapsesta.

»Heräsin koiran haukkumiseen, avasin oven ja tulipalo riehui jo täysissä liekeissä. Kaikki mitä pystyin tekemään oli huutaa tulipalosta ja soittaa hätänumeroon». perheen isä kertoo.

»Tulipalon liekit iskivät oviaukosta. Koira pelasti henkemme. Jos koira ei olisi toiminut juuri näin, olisimme kaikki kuolleet.», kertoo perheen äiti.
Perhe menetti kaiken muun, vain päällä olevat vaatteet säilyivät.

»Onneksi perheen kaksi vanhinta lasta olivat yökylässä kaverin luonna ja kaksi nuorempaa lasta nukkuivat samassa huoneessa meidän kanssa», kertoo perheen äiti. »Muuten kaikki eivät olisi pelastuneet.»

Koira oli tullut perheeseen rescue-koirana. Edellinen omistaja oli kohdellut koiraa kaltoin ja siksi päätynyt nykyisille omistajilleen. Nyt koira pelasti uudet omistajansa. Kaiken kaikkiaan onni onnettomuudessa.

Kuka vielä väittää, ettei koira ole ihmisen paras ystävä.

Katso uutisraportti tästä YouTube-videosta -> https://youtu.be/Q0vduWhprRI


Pitbulli se osaa! (19.8. 2017)

Mitä kaikkea voi opettaa pitbullille? No ainakin paljon ihmeellisiä temppuja.
Katso tämä video niin saat inspiraatiota kouluttamiseen.

Klikkaa tästä!

Videolla on lähes viisi miljoonaa katselijaa!!!

Maksasyöpää sairastava kehonrakentaja omistaa pitbullin (15.8. 2017)

Norjalainen maksasyöpään kuoleva kehonrakentaja omistaa Blue-nimisen pitbullin.

Kehonrakentajalla todettiin syöpä ensimmäisen kerran vuonna 2007. Hän selvisi siitä, mutta sairaus uusiutui muutama vuosi sitten. Hän kilpaili fitnessissä viime aikoihin saakka.

Harmillinen ja surullinen asia tuo maksasyöpä. Todella surkia juttu. Hyvä juttu on uskollinen seuralainen, koira. Jännittävää on se, että vaikka amerikanpitbullterrierit ovat Norjassa kiellettyjä niin kuitenkin siellä on koko joukko pittejä - myös julkkiksilla.

Katso kuvia potilaasta ja hänen koirastaan Instagram-sivuilta, tästä -> www.instagram.com/marthe75/

Iltalehden artikkeli kehonrakennusmestarista löytyy tästä linkistä, klikkaa tästä.

Uutisia maailmalta (20.6. 2017)

Pittikoiraa sai piilolasit! Ilmeisesti koiralla oli huono näkö eikä oikein tullut toimeen tihruttamalla.

Koiralle laitettiin piilolasti ja jopa katse kirkastui!
Lue koko juttu tuolta -> http://on.today.com/2stGkqV?cid=eml_onsite


Hyvää kevättä! (16.4. 2017)

Pääsiäinen, Vappu ja kaikki muu kiva on tässä just nyt. Parasta aikaa kanssa pitbulleille ja harrastajille.
Pysy kuulolla, kohta järjestetään kaikenlaista kivaa :-)


PITBULL-UUTISET -LEHTI!!! (4.3. 2017)

OH NO!!! Oletko kiinnostunut pitbulleista ja pitbull-jutuista? Jos olet niin tässä sinulle hyviä uutisia - Pitbullyhdistys alkaa nyt julkaisemaan ihan oikeaa, painettua PITBULL-LEHTEÄ!!! KYLLÄ!!! Tässä lehdessä on ihan sitä oikeaa pitti-asiaa eikä yhtään sitä mömmö-nömmö-liiba-laaba muuta juttua....
Jos haluat oman lehtesi nyt niin ilmoita. Jos et halua niin älä ilmoita.
Tiedät kyllä mistä ja miten ilmoitat :-)

Amerikanpitbullterrieri heittäytyi kurittomalle tuulelle (5.1. 2017)

Outo ilmiö Helsinki-Vantaalla: koirat karkailevat lentokentällä, omilla teillään tuntikausia

Helsinki-Vantaan lentokentällä on jahdattu karkuun päässeitä koiria, jotka hortoilevat kiitoratojen välissä. – Kuva ei liity tapaukseen. Tiina Vahtera / Arkisto
Itä-Uudenmaan poliisi on kertonut Instagramissa karkuteillä olleesta koirasta, jonka kiinnisaamiseen kului virkavallalta peräti kolme tuntia.

Koira oli karannut lentokoneesta ja juoksenteli vapaana kiitoteiden väkiss. Nisäkkään menoa ei haitannut edes se, että pakkanen paukkui lähes -20 asteessa.

Lopulta koiran tavoitti vartija.

Vastaava tapaus sattui lentoasemalla muutama viikko sitten, jolloin amerikanpitbullterrieri heittäytyi kurittomalle tuulelle: se särki kuljetuslaatikkonsa ja ryntäsi kentälle heti, kun koneen ruuma avattiin.

Tätä koiraa jahdattiin tunnin verran, kunnes se saatiin kiinni tunnin kuluttua.

Lue lisää tästä linkistä

Tiedejulkaisu - koirat ymmärtävät puhetta ja sanoja (7.9. 2016)

Oletko joskus aprikoinut ymmärtääkö pittisi mitä puhut ja sanot? Uusi unkarilainen koiratutkimus on tullut siihen tulokseen, että koirat ymmärtävät sanoja ja sanojen painotuksia. Attila Andics Eotvos Lorand yliopistosta on tehnyt tutkimuksen, jossa ilmenee koirien ymmärtävän ihmisten puhetta samaan tapaan kuin mitä ihmiset ymmärtävät.
Sanat prosessoidaan vasemmassa aivopuoliskossa ja tieto kulkee sen jälkeen oikeaan aivopuoliskoon, jossa asia tulkitaan.
Tutkimusta varten Andics ja kolleegoineen kouluttivat 13 koiraa kuukausikaupalla, jotta koirat osasiva maata liikkumatta magneettikuvauslaitteessa (fMRI). Magneettikuvauksessa pystyttiin kuvantamaan aivojen toimintaa samaan aikaan kun koiran kouluttaja sanoi koiralle eri fraaseja, eri yhdistelmissä. Kuten hyvä koira, hyvin toimittu, tai jotakin muuta - myös merkityksetöntä. Komennot sanottiin eri äänenpainolla ja eri äänenkorkeudella.
Tutkimuksessa selvisi, että koirat erottivat sanotut eri asiat ja pystyivät myös yhdistämään eri tiedot. Tutkimuksen tuloksista ilmeni myös miten kieli on kehittynyt, puheen ymmärtäminen on paljon syvemmällä tajunnassa kuin mitä on aikaisemmin ajateltu - eikä kyse ole pelkästään ihmisen erikoisominaisuudesta.

Voit lukea enemmän tästä tutkimuksesta tästä linkistä - klikkaa tästä!


Koirien rekisteröinti ja mikrosirutus pakolliseksi Suomessa (24.3. 2015)

Ministeriö suunnittelee koirien ja kissojen rekisteröintiä pakolliseksi Suomessa. Jos tämä ehdotus toteutuu niin kaikki Suomen koirat ja kissat tulee mikrosiruttaa.

Perustelu tälle on mm. pentutehtailu ja koirien salakuljetus - what!?!

Jokainen tietää, että pentutehtailu Suomessa on myytti suoraan iltapäivälehtien lööpeistä. Koirien salakuljetus taas tapahtuu ulkomailta Suomeen, sitä tuskin estäisi se, että suomalainen veronmaksaja on pakotettu rekkaamaan ja siruttamaan oman koiransa.

Lue lisää täältä -> http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/kissojen-ja-koirien-pakollisen-tunnistusmerkinnan-ja-rekisteroinnin-mahdollisuuksia-selvitetty

Kuten tiedetty, Suomessa ON maailman eniten virkamiehiä, virastoja ja valvontaa... Tekemisen puutteessa keksivät näköjään tällaista täysin typerää ja turhaa. Onhan tuossa toki se etu, että saadaan Suomeen taas lisää virkamiehiä :-)

Näin vaalien alla on hyvä hetki kysyä omalta ehdokkaalta mitä mieltä hän on tästä asiasta.


Katso 16 tärkeää pittisivua Facebookissa! (27.10. 2014)

Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia Facebook-sivuja:

www.facebook.com/sathyry

www.facebook.com/pages/Tank-the-Therapy-Dog-Pit-Bull/527060144061365

www.facebook.com/BruisedNotBrokenRescue

www.facebook.com/pbrc.net

www.facebook.com/HopeForBellaV"

www.facebook.com/VillalobosRescueCenter

www.facebook.com/MyPitBullisFamily

www.facebook.com/fortheloveofruby

www.facebook.com/AriWouldGo

www.facebook.com/macthepitbull

www.facebook.com/pages/Wilson-the-Bombdiggety

www.facebook.com/BADRAP.org

www.facebook.com/pages/The-Positive-Pit-Bull/

www.facebook.com/angelcitypitbulls

Perro on the field!!! (17.10. 2014)

Hah haa - katsokaas tätä

El perro del Kempes. Belgrano - Quilmes. Fecha 11. Torneo Primera División 2014. FPT.

Klikkaa tästä YouTube-videoon!

Jälleen yksi sankaripitbulli, katso uutisvideo (3.9. 2014)

Amerikassa on uutisoitu taas yhdestä sankaripitbullista. Perheen pitbulli pelasti pikkupojan varmalta kuolemalta.

Lapset olivat leikkimässä takapihalla kun ampiaisten pesäpuun päälle astuttiin. Vihaiset ampiaiset hyökkäsivät lasten kimppuun. Yksi lapsista jäi kiinni oksankarahkaan ja ampiaisten kohteeksi. Perheen pitbulli näki vaaran ja juoksi pelastamaan poikaa. Urho koira veti pojan turvaan housunkauluksesta vetäen.

Katso video tästä linkistä -> video toutubessa.Koirat ovat fiksuja - etenkin amerikanpitbullterrierit (14.8. 2014)

Koirat ovat fiksuja, etenkin amerikanpitbullterrierit

Koirista on tehty useita tieteellisiä tutkimuksia, jotka osoittavat, että koirat ovat yllättävän älykkäitä ja koirilla on yllättävän paljon yhteistä ihmisten kanssa. Uusi Suomi listasi neljä tutkittua tietoa koirista, jotka saattavat yllättää.

1. Keskiverto koira on älyllisiltä kyvyiltään kaksivuotiaan lapsen tasolla, kertoo koiria tutkinut kanadalainen psykologi Stanley Coren. Hänen mukaansa koirat voivat laskea, ymmärtää yli 10 sanaa ja ne myös pystyvät huijaamaan tarkoituksellisesti sekä ihmisiä että muita eläimiä.

2. Koirien aivot reagoivat ääneen samalla tavalla kuin ihmisten, tutkijat kertoivat helmikuussa. Löytöä pidetään biologisena todisteena ihmisten ja koirien menestyksekkäälle kommunikaatiolle.

3. Koirat tekevät asiansa mieluiten vartalon ollessa etelä-pohjois-suunnassa, tutkijat kertoivat tammikuussa. Tutkijat eivät kuitenkaan ole varmoja, miksi koirat tekevät näin.

Tutkijat mittasivat 70 koiran kehon akselin suhteessa maapallon magneettikenttään.

4. Koirat saattavat muistuttaa tunne-elämältään enemmän ihmisiä kuin tutkijat ovat aiemmin luulleet, koirien aivotoimintaa tutkinut professori Gregory Berns kertoi viime vuonna.

Hänen mukaansa kyky kokea myönteisiä tunteita, kuten rakkautta ja kiintymystä tarkoittaisi, että koiran tunne-elämää voi verrata ihmislapsen tunne-elämään.


Hyvää pääsiäistä (13.4. 2014)

Hyvää pääsiäistä kaikille pitbullien ystäville!

Kevään uutisia (30.3. 2014)

Suomen pitbulleilla kaikki hyvin. Maahan on tullut muutama oikein hieno amerikanpitbullterrieri ja tahti on jatkunut tasaisena jo viimeiset 10 - jopa 20 vuotta.
Suunnitteilla on kaikenlaista pientä mukavaa. Rodun edustajia on Suomessa kovin vähän, joten hurjan isoja messuja ei tulla järjestämään. Tulossa on sellainen sopivan kokoinen, jonne ovat tervetulleita myös rodusta muuten vain kiinnostuneet.

Hyvää uutta vuotta 2014 (29.12. 2013)

Hyvää ja onnellista uutta vuotta 2014 kaikille pitbullien ystäville ja pitbulleille.


Poliisi kutsuttiin taltuttamaan vihaista pitbullia (9.9. 2013)


Kuva: Dan Waskiewicz

VIIHDEUUTISET, 7.9.2013, 12:00 · Anna Poikkimäki

Koiralla voidaan todeta luonnevika esimerkiksi omistajan kehnon kohtelun takia. Joskus hyökkäilevää koiraa taltuttamaan joudutaan kutsumaan jopa poliisi. Usein tällainen tarina ei pääty koiran kannalta hyvin, vaan eläin saatetaan esimerkiksi viedä lopetettavaksi.

Dan Waskeiwicz kutsuttiin paikalle erästä naapurustoa terrorisoivan koiran takia. Vapaana juoksennellut pitbull-koira herätti kauhua ympäristössä käytöksellään. Kun mies tapasi koiran, muuntui tilanne nopeasti jännittävästä hellyttäväksi. Hän lähetti tarinansa Modified K9 -blogiin, jossa se julkaistiin.

- Seurasin koiraa kujalle tarkkaillakseni sen käytöstä. Rakastan koiria, joten kutsuin sitä luokseni. Koira tuli luokseni häntä koipien välissä läähättäen. Se alkoi nuolla housujani. Annoin sille vettä, kertoi Waskeiwicz Death and Taxes -sivuston mukaan.

Poliisilla ei ollut sydäntä viedä koiraa lopetettavaksi, joten hän otti sen omakseen. Eläintä pidettiin alun perin likaisissa oloissa pihalla, mutta uudessa kodissa se saa parempaa kohtelua.

Lue alkuperäinen juttu täältä >> Daily Mail, tällä sivulla myös videokuvaa.

Lue koko juttu täältä >> Stara-viihdeuutisetAmerikkalainen uutinen (28.8. 2013)

Hauska, vähän "amerikkalainen" uutinen pitbulleista löytyy tästä linkistä tästä linkistä

Jutussa on 37 valokuvaa todellisista amerikanpitbullterriereistä. Suomalaista lukijaa ihmetyttää vähän tuon jutun asenne - mikä ihmeen mielikuva?

Kesällä aikaa harjoitella (18.7. 2013)

Huhut osaavat kertoa, että tässä kohta on pitbulleille luvassa yhtä sun toista urheilulajia. Kerromme asiasta heti kun tiedot varmistuvat.
Oli miten oli mutta nyt on kuitenkin oivallinen aika harjoitella koiraa tehokkailla kävelylenkeillä ja reippailulla.
Asiasta tulossa lisää uutisia. Sillä välin - mars, lenkille!

Hyvää juhannusta (21.6. 2013)

Hyvää juhannusta ja hyvää, aurinkoista kesää kaikille pitbullien ystäville.

Keävttä rinnassa (8.5. 2013)

Onko SINULLA mielenkiintoa pitbulli-kevätkävelyyn? Jos Sinulla on pitbulla (siis oikea sellainen) ja haluat tavata muita harrastajia ja koiria niin tule mukaan.
Ota yhteyttä SPYRYyn ja tule mukaan!

Vaaralliset koirat (11.4. 2013)

Aika ajoin uutiskynnyksen ylittää ns. vaaralliset koirat. Kyse on selvästi jossakin määrin tunteista herättävästä aiheesta ja tunnekuohu ulottuu toimittajista päättäjiin ja välillä jopa lainsäätäjiin asti.

Viimeaikoina on uutisoitu useampi mielenkiintoinen koirauutinen.
Mielenkiintoiseksi uutiset tekee se, jos kuvittelisi mikä lopputulos olisi ollut jos koirarotu olisi ollut jokin toinen tai jos koiran omistaja/haltija olisi ollut joku tavallinen herrasmies.

Nythän tilanne on eri kun koiran haltijana on ollut virkamies. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että tilastojen mukaan poliisi- ja muut palveluskoirat ovat käytännössä täysin purematilastojen takana - eikä kyse ole "asiakkaiden" puremista vaan täysin sivullisten. Ohhoh...

Hovioikeus: Suomessa poliisikoiran tulee purra sivullisia ja olla vaarallinen.

Ohikulkijaa purrutta poliisikoiraa ei lopeteta

Ohikulkijan kimppuun hyökännyttä poliisikoiraa ei tarvitse lopettaa, koska sen kuuluukin olla vaarallinen. Tätä mieltä on Turun hovioikeus, joka hylkäsi vaatimukset koiran lopettamiseksi.

Tampereella toissa vuoden heinäkuussa vapaalla ollut poliisi päätti kouluttaa poliisikoiraansa iltalenkillä. Polisii päästi belgianpaimenkoiransa vapaaksi luoksetuloharjoitusta varten, mutta koira karkasikin paikalta ja kävi lähistöllä olleen kävelijän kimppuun.

Poliisikoira hyökkäsi hampailla kiinni kolmekymppisen miehen ranteeseen ja retuutti tämän alas jyrkältä kalliolta. Sen jälkeen koira puri kävelijää käteen, jalkoihin ja pakaroihin ennen kuin poliisi sai komennettua koiran luoksensa.

Rikoslain perusteella tuomioistuimilla on oikeus määrätä koira lopetettavaksi, jos se on eläimen vaarallisuuden vuoksi perusteltua. Hovioikeuden mukaan poliisikoira on kiistatta vaarallinen, mutta katsoi sen olevan osa koiran koulutusta, eikä siksi pitänyt lopettamista tarpeellisena.

Poliisi tuomittiin kuitenkin vammantuottamuksesta ja eläimen vartioimatta jättämisestä sakkoihin sekä käräjä- että hovioikeudessa.

Oikeusistuimien kannat vaarallisten eläinten lopettamiseen vaihtelevat suuresti.

Esimerkiksi vuonna 2011 Nousiaisissa kerran naapuria ja kahteen otteeseen naapurin koiraa purrutta argentiinandoggia ei tarvinnut lopettaa, koska omistaja oli rakentanut sille aitauksen. Sen sijaan samana vuonna Jyväskylässä lasta purrut etelävenäjänpaimenkoira määrättiin tapettavaksi.

Vaikka koira saisi lopetuskäskyn, on epäselvää kuka sen käytännössä panee toimeen. Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja antoikin viime kesänä viranomaisille moitteet siitä, että ne välttelevät vastuuta vaarallisten eläimien lopettamisessa.

Moitteiden taustalla oli vuonna 2010 Joensuussa sattunut tapaus, jossa oikeus määräsi kaksi koiraa lopetettavaksi vaarallisina. Kukaan ei kuitenkaan suostunut työtä tekemään, vaan poliisi, ulosottovirasto ja tuomioiden täytäntöönpanoa valvova oikeusrekisterikeskus koettivat siirtää asian toistensa pöydille. Lopulta koiria ei edes löydetty lopetettaviksi.

TS

Koko artikkeli ja lukijoiden mielipiteet asiasta löytyy tästä linkistä.


Näin pitbullyhdistykseläisenä on pakko kysy, että mitä mieltä olisit jos Hovioikeus päätyisi toteamaan tietystä koirarodusta: SEN TULEEKIN OLLA VAARALLINEN!


Tapahtumia pitbulleille? (6.2. 2013)

Harvalukuisille suomalaisille pitbullinomistajille on tänä vuonna (2013) tulossa useampi mielenkiintoinen tapahtuma. UKC-tapahtuma, kyllä, United Kennel Club järjestää yhden tapahtuman pääkaupunkiseudulla. Jokainen pitbullin omistaja tietää, että amerikanpitbullterrieri oli ENSIMMÄINEN koirarotu, jotka UKC alkoi rekisteröimään vuonna 1897 Amerikassa. Itse asiassa pitbulli on se SYY miksi UKC aikoinaan perustettiin...
Muita tapahtumia on mm. SATHY-yhdistyksen tapahtumat, kts. www.sathy.fi ja tiettävästi tulossa on useampi kisatapahtumakin. Hyvä!
Nyt on hyvä aika puhaltaa pölyt pois pitbulleista ja vähän verrytellä :)

Pitbullin omistajat ovat parempia ihmisiä - nyt se on todistettu! (6.8. 2012)

Nyt se on todistettu tieteellisesti - (aitojen) pitbullien omistajat ovat todellakin muita koiranomistajia parempia ihmisiä.
Amerikanpitbullterrierien omistajat saivat testissä paremmat pisteet kuin ns. lempeiden koirien omistajat, kertoo Christopher Intagliata, joka haastatteli tutkijoita Vincent Egania ja Jason MacKenzietä.

Tehdyissä omistajien persoonallisuuskokeissa amerikanpitbullterrierien omistajat olivat tunnollisempia ja lainkuuliaisempia kuin muiden rotujen omistajat, yleensä erinomaisia koirankoulutuksessa ja muutenkin vastuuntuntoisia.

Tutkimuksen osallistui 235 koiranomistajaa, joiden ikä vaihteli teinistä n. 60-vuotiaisiin.

Kuuntele tiivistelmä artikkelista podkastina tai lue lyhennelmä tästä linkistä

Mutta tämänhän amerikanpitbullterrierien omistajat jo tiesivätkin!

Pitbull pelasti TAAS ihmishengen - nyt myös Ilta-Sanomissa (9.5. 2012)

Lilly-niminen pit bull raahasi tajuttomana kiskoilla maanneen omistajansa pois junan edestä. Omistaja makasi tiedottomassa tilassa kiskoilla junan lähestyessä, kun sankarikoira raahasi hänet turvaan. Koira vahingoittui törmäyksessä itse ja on nyt sairaalahoidossa.

Klikkaa tästä koko juttu.

Hyvää pääsiäistä (29.3. 2012)

Hyvää pääsiäistä kaikille koirien ystäville!
Muistakaa virpojia!Kuvassa aito, suomalainen amerikanpitbullterri.
Kuva on lainattu kuvaajan luvalla sathy-yhdistyksen foorumi-galleriasta.

Haluatko nähdä OIKEAN pitbullin? Gamebredin? (17.2. 2012)

Haluatko nähdä GAMEBRED bulldoggin? Ehdan YARDDOGGIN? OIKEAN PITBULLIN?!?!!! Nyt on se hetki, mahdollisuus, tapahtuma - SATHY Pulkkarieha 2012!!! Tervetuloa!

Pulkkarieha on jo ovella! Katso tiedot http://www.sathy.fi/pulkkis2012.php

Perinteinen, jokavuotinen SATHY Pulkkarieha järjestetään tänä vuonna lauantaina 25. 2. 2012 Helsingin Malminkartanossa.

Tervetuloa koiraharrastajien ikiomaan laskiaisriehaan. Tapahtumassa kivaa toimintaa kaikille, ihmisille ja maan mainioille amerikkalaisperäisille työkoirille – isoille ja pienille! Tämä on se tapahtuma, jossa on mahdollisuus tutustua Suomen hienoimpiin työkoirarotuihin ja omistajiin! Amerikanbulldoggit, amerikankääpiöterrierit, amerikanpitbullterrierit, vanhaenglanninbulldoggit ...

Pulkkariehan omat sivut tästä, klikkaa!


ps. Hillibilleille ja muille risuparroille tiedoksi - tarjolla on GRILLIMAKKARAA!!!

Pakkaset paukkuvat (6.2. 2012)

Pakkaset paukkuu vaan ei ole hätiä mitiä jos koriarotu on pitbulli. Amerikanpitbullterrierien kotiseuduilla, Yhdysvaltojen eteläisissä osavaltioissa on mannerilmasto ja talvella Suomeakin kylmempiä lämpötiloja. Texasin osavaltion kylmimmät kuukaudet ovat tilastojen mukaan helmikuu. Alimmillaan lämpötilat ovat -20 ... -30 astetta, siis kovemmat kuin keskimääräinen talvi Etelä-Suomessa.
Koira viihtyy hyvin talvessa jos ulkoilee riittävästi ja on muutenkin kivaa. Paikallaan seisoskelu ei ole hyvä koiralle eikä ihmiselle.

Tärkeä tiedotus SATHY-yhdistykseltä - pystytkö ottamaan aikuisen uroskoiran hoitoosi noin vuodeksi? (27.8. 2011)

Pystytkö ottamaan aikuisen uroskoiran hoitoosi noin vuodeksi?

Koiran omistaja on matkustamassa vuodeksi ulkomaille jo jos on huono tuuri niin joutuu lähettämään koiran Suomeen täksi ajaksi. Koiralle tulisi siis löytää tilapäinen, koiraystävällinen koti. Koira on terve, varttunut, ihmisystävällinen, terapiakoiraluonteinen, kiltti ja hyvätapainen, uroskoira.

Tässä on ainutlaatuinen tilaisuus saada hieno pitbullin kaltainen koirakaveri perheen jäseneksi vuoden päiviksi.

Ilmoittaudu heti jos sinä olet sopiva kotiehdokas tai tiedät sellaisen.
Lisätietoja sopimuksesta, mahdollisista korvauksista ja muusta sähköpostitse info@sathy.fi

Kiire! Ota yhteyttä heti!

Pitbullin kaltainen koira etsii kotia! (10.6. 2011)

Koira on pittimäinen (iso bulldoggi), leikattu, erittäin näyttävän näköinen leikattu uroskoira.
Tämä koira ei tule toimeen kaikkien muiden koirien kanssa. Narttukoirien kanssa tämä koira tulee hyvin toimeen. Koira etsii kotia, jossa voisi olla vaikka perheen ainoana lemmikkinä. Tämä koira on iso ja vahva...
Lue lisäää www.sathy.fi -yhdistyksen sivulta.

Kallion raatelijakoiria vaaditaan valtiolle (4.4. 2011)

Koirillaan jo vuosia sivullisia häiriköinnyt ulkomaalaistaustainen helsinkiläismies joutuu teoistaan edesvastuuseen. Harmittavaa tässä tapauksessa on se, että juttua puidaan pitbullien nimissä vaikka kyseessä on vahvistettujen tietojen mukaan ns. ryssänpiteistä, eli amstaffi-mikälie-monirotuisista.

Asiasta on kirjoittanut Kimmo Norokorpi Vartti-lehdessä.

Jos toimittajille, syyttäjille tm. on epäselvää mikä on pitbulli niin tässä lyhyt seloste:
Pitbulli = amerikanpitbullterrieri = yli 100 vuotta eri rekistereissä rekisteröity koirarotu, joka aikaisemmin tunnettiin nimellä bulldoggi (suomeksi sonnikoira).

Harmittava on se tosiseikka, että pitbullia pidetään pahamainesena koirarotuna. Jos monirotuinen koira puree tai aiheuttaa häiriötä, se luokitellaan tietämättömien toimesta pitbulliksi, josta aiheutuu tämä paha maine ja ympyrä sulkeutuu (kts. Googlesta "median myytti tappajakoirista" tai tämän sivun linkit).Suomeen tullut uusia koiria (17.3. 2011)

Koirilla SPYRYn sivuilla tarkoitetaan tietty pitbulleja. Helsinki-Vantaan kentälle laskeutui ylihienot apbt-koirat suoraan Amerikasta. Odotamme näistä tulokkaista uutisia ja tuloksia kunhan ensin kotiutuvat.

Talvitapahtuma 5.3.Helsingissä (24.2. 2011)

Helsingissä järjestetään talvinen laskiaistapahtuma, jossa useita mielenkiintoisia koirarotuja, mm. aitoja amerikanpitbullterriereitä.
Katso lisätietoja Sathy-yhdistyksen sivuilta, www.sathy.fi

SUOMEEN TULOSSA KOIRAROTUKIELTOLAKI? (28.1. 2011)

SHOKKIUUTINEN KOIRANOMISTAJILLE!

KANSANEDUSTAJA PERTTI HEMMILÄ ON TEHNYT LAKIALOITTEEN TIETTYJEN KOIRAROTUJEN KIELTÄMISEKSI.

LAKIALOITE ON JO EDUSKUNNASSA.

LUE LISÄÄ TÄSTÄ LINKISTÄ JA TOIMI HETI!


Pitbull-ohjelmat telkkarissa (9.1. 2011)

Mistä lie on kyse mutta nyt on telkkarissa tarjolla suuri määrä pitbull-aiheisia ohjelmia. On pieniä ihmisiä (kääpiöitä) ja pitbulleja, on ehdonalaisia ja pitteja, on ... Vallalla on muutenkin trendi erilaisista eläintenpelastusohjelmista ja siksi mukana on myös pitti-rescue-tarhojen toiminnasta. Hyvä niin!
Yksi juttu vähän häiritsee ja se on, että pitbulli-ohjelmissa annetaan ymmärtää tai vihjaillaan, että kyse on rodusta, joka on jotenkin, edes vähän, laillisuuden rajamailla. Näinhän asia ei ole, keskiverto pitbulli on lemmikkikoira ja hyvä sellainen :-)

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2011 (22.12. 2010)

Kohta on jouluaatto, joulu ja uusi vuosi. Kulunut vuosi, 2010, on ollut mukava. Uusia koiria tullut Suomeen Atlantin takaa ja kotimaan koirat kunnostautuneet eri urheilulajeissa. Amerikanpitbullterrieri on Suomessa edelleen harvojen koirarotu mutta harrastajat ovat sitäkin enemmän omistautuneet rodulle.
Jatketaan samaan malliin ja nähdään tapahtumissa!

Tapahtumia ja muita (2.10. 2010)

Suomalaisen pitbullharrastajan ykköslehti, SATHY Uutiset (kts. SATHY-yhdistys) tömähti postiluukusta ja oli mukavan työkoirapainotteinen. Kiitos! Samassa lehdessä oli tiedotus samaisen yhdistyksen työkoiratapahtumasta, joka on kaksi-päiväinen.
Siispä sinne, kaikki pitti-harrastajat!

Huonoja uutisia Tanskasta (22.1. 2010)

Dear friends, We have bad news from Denmark. A special commitee on dog legislation has recommmed the Danish government to ban 14 breed dogs:

•Pitbull terrier
•Fila brasileiro
•Dogo argentino
•Amerikansk staffordshire terrier
•Tosa inu
•Boerboel
•Kangal
•Centralasiatisk ovtcharka
•Kaukasisk ovtcharka
•Sydrussisk ovtcharka
•Tornjak
•Sarplaninac

We need so much that many people of several countries, will write a email to this important Denmark people talking about your think about it:

The Right Honorable Her Majesty Margrethe Alexandrine ?orhildur Ingrid The Queen,

The Right Honorable Lars Løkke Rasmussen Prime Minister,

The Right Honorable Eva Kjer Hansen Minister for Food, Agriculture and Fisheries,

etc. etc.

Please please please, be polite with your email.

THANK YOU for your help, the dogs and its owners need our help now.
 
You can copy and paste the email addres of all this important people and the mass media from Denmark. Pass it on please to your contacts, to mass media, in public forums of Internet (dogs forums, animal, nature, human rights, etc.) and all the ways that you will can think to spread it.
 
IADCRO and the FIAPBT thank so much to all representatives, members and collaborators, for the important effort that they are doing in the diffusion of all related with the defense of the discriminated breed dogs and continue doing everything what are in his hands and within of his possibilities, to secure the objectives of this just cause, by many disadvantages that are in the way . The diffusion of the IADCRO information, is what it really gives the force to us to be able to press suitably to the Governments of the countries that contemplate the BSL and in this way, to be considered. Consequently to this last, we would have more possibilities so that the Law was annulled or modified according to our request, in right terms for the dogs of any breed or cross.

We can spread, pass it on to all our contacts, to mass media, in public forums of Internet (dogs forums, animal, nature, human rights, etc.) and all the ways that we will can think to spread the more effectively possible the information that appears in the IADCRO Web site, to try to humbly secure to the collaboration and help that could contribute to us the fans and lovers of the animal rights. Without this collaboration and help, the situation will not allow us to acquire the force that we needed to secure the objective.
Thanks to all for being like you are, making good the proverb that says; “United we stand". Without your endorsement and help, this just cause we would have lost it since the beginning. Not change never.
 
 Mariano Peinado
IADCRO & FIAPBT  

PS. If you find more emails of important people or mass media from Denmark, please send us to: iadcro@iadcro.com  Thank you


Oikein hyvää alkanutta uutta vuotta 2010! (11.1. 2010)

Hei kaikki pitbullin ystävät ja paljon onnea uudelle vuodelle 2010.

Varokaa huijareita! (1.5. 2009)

Varoitus koiranostoa harkitseville. Suomessa on tällä hetkellä useita ihmisiä, jotka myyvät sekarotuisia koiria puhdasrotuisina.

Näin myös pitbullien kohdalla. Tätä kirjoitettaessa on 100 % varmaa, että Suomesta ostettu pitbulli on amstaffi-risteytyksen jälkeläinen. Ei pitbulli.

Suomessa on jopa kasvattajia, jotka ovat myyneet itse kasvattamiaan seropi-koiria pitbulleina jo vuosia.

Tätä kirjoitettaessa on myös 100 % varmaa, että Venäjältä, Virosta, Baltian maista ym. ostetut ns. ryssän-pitit on jotakin muuta rotua kuin mitä myyjä väittää.
(Joukossa on poikkeuksia mutta näiltä löytyy aina jenkki-paperit).

Luultavasti paatuneiden huijarimyyjien joukossa on myös tyhmän tietämättömiä myyjiä, jotka eivät yksinkertaisesti ymmärrä tekevänsä väärin.

Ostaja, ota asioista selvää ennen koiran hankintaa. Jälkeenpäin ei monirotuinen pitbulliksi muutu.

Myytti vahvistaa itseään (15.1. 2009)

Pitbullin mainetta runnovasta mediamyytistä on kirjoitettu aikaisemmin mutta tässä aina ajankohtaisesta asiasta lyhyesti lisää.

Tässä esimerkki myytistä

Fakta: amerikanpitbullterrieri on yksi koirarotu muiden joukossa. Eri koiraroduilla on toisistaan poikkeavia erityispiirteitä mutta varsinkin luonteen piirteiden erot saattavat olla yksilöiden välillä suurempia kuin rotujen välillä. Näin siis kaikilla koiraroduilla.
Amerikanpitbullterrierin erityispiirteitä on esierkiksi varaukseton suhtautuminen vieraisiin ihmisiin. Tästä syystä pitbulli on huonompi vahtikoira kuin moni muu koirarotu. Huonoa valintaa vahtikoiraksi vahvistaa vielä se, että pitbulli on alunperin pieni tai keskikokoinen koira, ei iso.

Myytti: pitbulli on hurja koira, joka on armoton vahti.

Vaikka tuo myytti on täysin väärä ja tuulesta temmattu saa se jotkut vahtikoiraa etsivän valitsemaan roduksi pitbullin. Joka on tässä tapauksessa täysin väärä valinta.

Tarvittaessa ostetaan vaikka sekarotuinen, jota kutsutaan pitbulliksi, jotta kriteerit täyttyvät.

Lue lisää tästä linkistä

Ilta-lehden mielestä kaikki purevat koirat ovat pitbulleja! (29.4. 2008)Ilta-lehti kirjoittaa taas räväkästi, että pitbulli puri hevosta vaikka kyse on jostakin aivan muusta koirarodusta. Hyvä IL näin pilataan rodun maine kun aina syytetään yhtä ja samaa rotua vaikka kyse olisi kissasta. Yök.

Vasta tekstiä pidemmälle lukiessa selviää, että kyse onkin koiranomistajan bullmastiffista, joka puri ratsastusporia turpaan Pet Expo -lemmikkitapahtumassa. Ratsastaja tippui ponin selästä mutta vahinkoa ei tapahtunut koiralle, ratsastajalle tai ponille.

Ilta-lehden juttu löytyy täältä: http://www.iltalehti.fi/helsinki/200804297580637_hi.shtmlHuolestuttavaa tietämättömyyttä professori Snellmannilta (20.2. 2008)

YLE 1 Uutisia ke 20.2.2008 haastateltiin professori Marjatta Snellmannia ja hän kommentoi pitbull-rotua ja pitbull-risteytyksiä.
Marjatta Snellmannin mukaan ovat kuulemma kilttejä, eivät räyhää, todella ihania koiria, mutta sitten niillä päässä voi napsahtaa (!) ja voivat hyökätä jos niitä ei pidetä täydellä voimalla kiinni ja voivat vaikka tappaa ihmisen.

Missä maailmassa elää Marjatta Snellman? Ei ainakaan todellisuudessa. Miten on mahdollista, että professori-tittelin omaava henkilö laukoo tällaisia mielettömyyksiä suustaan.

Amerikanpitbullterrieri ON kiltti, EI räyhää, ON todella ihana koira, eikä sen päässä napsahda ikinä. Mihin ihmeeseen tämä Marjatta Snellmannin pelleteoria perustuu? Koiramaailma ja eritoten pitbull-omistajat ovat tyrmistyneitä, että jälleen kerran täysin ilmasta keksitään jotain näin typerää ja päätöntä?

Kyseinen professori saa palkkansa Suomen valtiolta, meiltä veronmaksajilta, joten Marjatta Snellmannin perusteluja voi ja pitääkin kysyä häneltä suoraan marjatta.snellman@helsinki.fi

Huolestuttavaa...
Uskomatonta. Todella uskomatonta. Marjatta Snellman on täysiverinen idiootti eikä ansaitse olla eläinlääkäri ja kommentoida tuon ammatin suojista yhtään mitään mikä liittyy pitbulleihin.

Maailman ensimmäinen kloonattu koira on pitbulli (15.2. 2008)

Iltalehden uutisista:

Kuollut lemmikki kloonataan
15.2.2008 11:56

Pitbullin "valmistaminen" maksaa 105 000 euroa.

Eteläkorealainen RNL Bio -niminen yritys ilmoitti tänään tehneensä ensimmäisen kaupallisen sopimuksen lemmikkikoiran kloonaamisesta. Tilaaja on amerikkalaisnainen, joka haluaa kuolleen pitbullinsa tilalle samanlaisen. Kopiolemmikin hinnaksi tulee noin 105 000 euroa.

- Vaikuttaa siltä, että tilaajalla on jokin vamma ja että koira auttoi häntä selviytymään sen kanssa, joten hän haluaa lemmikkinsä kloonin, RNL Bion johtaja Ra Jeong-Chan sanoi Korea Times -lehdelle.

- Länsimaissa on paljon ihmisiä, jotka haluavat kloonata koiransa näinkin korkeaan hintaan.

Kloonaus tapahtuu Soulin kansallisessa yliopistossa, ja RNL Bio vastaa hankkeen kaupallisesta puolesta. Ra sanoi odottavansa muutamassa vuodessa jopa 500:aa kloonaustilausta rikkailta eläinten ystäviltä Yhdysvalloista ja muista maista.

Ensimmäisiä maailmassa

Soulin kansallisen yliopiston tutkijaryhmä kloonasi koiran ensi kertaa vuonna 2005.

- Tähän mennessä mikään muu ryhmä ei ole onnistunut kloonaamaan koiraa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun koira kloonataan kaupallisella sopimuksella, RNL Bion markkinointijohtaja Cho Seong-Ryul sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Booger-nimisen koiran korvasta on otettu talteen ja jäädytetty soluja. Nyt Boogerin geeniperimää kantavat, hedelmöitetyt munasolut on siirretty kahdeksan nartun kohtuun.

Chon mukaan koirakloonauksen onnistumisprosentti on korkea - joka neljäs sijaisemo, jonka kohtuun kloonaamalla aikaansaatuja munasoluja istutetaan, synnyttää pentuja.

SIRPA KULONEN
sirpa.kulonen@iltalehti.fi

Hienoja historiakuvia (5.1. 2008)

SPYRY julkaisia hienoja ja historiallisia kuvia amerikanpitbullterrieriaiheesta. Katso lisää kohdasta kuvia.

Väitteet suomalaisten pitbullien koiratappeluista perättömiä (20.12. 2007)

Suomalaisia amerikanpitbulliharrastajia (eli pitbulli) ärsyttänyt koiratappelu-uutisointi sai lopun kun nyt ilmeni, että amerikanpitbullterrierit - tai niiden harrastajat - eivät ole olleet osallisena koiratappeluissa.

Syyte koiratappelusta nostetaan neljää suomalaismiestä vastaan mutta näillä henkilöillä ei ole tekemistä SATHY, SPYRY tai edes amerikanpitbullterrierien kanssa. Lisäksi on vielä epäselvää oliko edes heillä mitään tekemistä koiratappelun kanssa vai oliko kyseessä ollut koiratappelu BBC toimittajien järjestämä vai mikä.

Koiratappelut ovat erittäin tuomittavia kuten on myös se, että toimittajat ovat valmiita jopa järjestämään koiratappelun, salakuljettamaan koiria ja tekemään rikoksia saadakseen mehukkaan jutun.

SPYRY:n saamien tietojen mukaan ohjelman tehneitä BBC-toimittajia kuulustellaan Englannissa lähipäivinä ja heidän epäillään syyllistyneen lukuisiin eläinsuojelu- ym rikkomuksiin jutun tekemisen yhteydessä. He mm. ostivat Suomesta yhden koiran pelkästään salakuljettamis- ja lopettamistarkoituksessa. Maksimissaan heitä odottaa usean vuoden vankilatuomio.

Huolestuttavia uutisia Suomen kennelliitto ry.:stä. (13.10. 2007)

Suomen kennelliitto ry. (SKL) on lähestynyt oikeusministeri Tuija Braxia ja ehdottanut, että SKL alkaisi ylläpitämään pakollista, jokaisen suomalaisen koiran koirarekisteriä ja että jokainen koira tulisi tunnistusmerkitä mikrosirulla.
SKL:n motiivin ymmärtää, helppo raha, Suomessa n. 30-40 % koirista ei ole SKL-koiria ja kaikki tämä raha valuu SKL-yhdistykseltä täysin hukkaan!

SKL on yrittänyt samaa jo aikaisemmin, kuusi vuotta sitten vuonna 2001 samainen yhdistys lähestyi maa- ja metsätalousministeriötä samoin aikein mutta ministeriö nauroi silloin SKL-edustaja pihalle. MMM sanoi, että yhdistykset eivät ole viranomaisia. Saa nähdä miten käy nyt, onko maaperä otollisempi koirarekisterille, tunnistusmerkinnöille ja ehkä uudelle valtakunnalliselle koiraverolle!

SKL ehdotti samalla myös kieltoa laittomalle (?) pennuttamiselle, tiettyjen koirarotujen kiellolle (mm. taistelukoirat) yms. Erittäin huolestuttavaa.

Mainittakoon, että jos SKL ehdotus menisi läpi niin Suomi olisi käytännössä ainoa maa koko maailmassa, jossa olisi valtakunnallinen rekisteröintipakko koirille. Ruotsissahan samaa yritettiin n. 10 vuotta sitten mutta homma ei koskaan alkanut toimia.

Lisätietoja asiasta saa sähköpostitse tuija.brax@om.fi tai tuija.brax@eduskunta.fi
Samaiseen osoitteeseen voi ja kannattaa lähettää lyhyt kommentti siitä mitä mieltä on asiasta.

Jos SKL suunnitelmat toteutuvat niin tulevaisuus näyttää nykyistä synkemmältä, yhdistys ylläpitäisi pakollista rekisteriä, jonka tuotto käytännössä käytettäisiin SKL-rotujen aseman vahvistamiseen ja muiden heikentämiseen.

Nyt jos koskaan on mahdollisuus vaikuttaa asioihin.


Myöhemmin tehty lisäys:
Lokakuun lopulla uutisoitiin jälleen kerran eläinsuojelurikoksesta, jossa huostaanotettiin n. 40 koiraa huonon ilmeisesti huonon huolenpidon takia. Huostaanotetuista koirista 4 lopetettiin. Koirat takavarikoitiin espoolaisesta omakotitalosta, jossa asusti yki Suomen kennelliitto ry.:n palkituimmista kasvattajista. Kasvattajalle oli kertynyt ulkomuotopalkiintoja jo 1990-luvulta lähtien.
Kasvattajasta liikkui juoruja, jossa hänen väitettiin pentutehtailevan ja pitävän koiriaan huonosti. Tästä oli valitettu Suomen kennelliitto ry.:lle jo lähes 10 vuoden ajan. Siitä huolimatta asia eskaloitui eläinsuojuluviranomaisten puuttumiseen, koirien huostaanottoon ja lopetukseen, käräjöintiin jne.

Tämä ja monet muut vastaavat tapaukset ovat esimerkkejä miten järjetöntä on Suomen kennellitto ry.:n väite heidän ylläpitän pakollisen koirarekisterin jotenkin hillitsevän eläinsuojelurikoksia.


Suomen suurin pitbull-tapahtuma (15.9. 2007)

Suomen suurin pitbull-tapahtuma, SATHY Expo 2007, pidetään aivan kohta. Katso lisätietoja SATHY-yhdistyksen kotisivuilta, tästä linkistä.Taustatietoa, tosiasiaa ja sisäpiirin tietoa BBC:n tekemästä koiratappeluohjelmasta. (30.8. 2007)

(Tämä on luvalla lainattu SATHY ry. uutisista)

Brittien
koiraongelma

Ulkomaalaiset toimittajat tekivät tutkivaa journalismia Isossa-Britanniassa ja selvittivät Isossa-Britanniassa mahdollisesti tapahtunutta laitonta koiratoimintaa.
Brittiläiset toimittajat olettivat jostakin syystä myös muualla Euroopassa olevan samantapaista laitonta koiratoimintaa.
Kahden seuraavaksi luetellun erillisen, yksittäisen ja täysin laillisen tapauksen johdosta britti-toimittajat kuvittelivat Suomesta löytyvän heidän juttuunsa sopivaa materiaalia.

1) Runsas vuosi sitten Suomesta oli erään suomalaisen koiranomistajan toimesta lainattu yhtä koiraa normaaliin jalostustoimintaan. Eläinsuojelujärjestö USPCA:n toimesta koira yllättäen takavarikoitiin sikäläiseltä haltijalta. Takavarikossa vedottiin siihen, että kyseinen koira muistuttaa maassa asetuksin rajoitettua koirarotua. Koiran haltia sai sakot ja koira kastroitiin, sijoitettiin erityiseen eläinvankilaan, jossa se vuoden riuduttuaan lopetettiin eläinsuojelujärjestön toimesta.
Huomioitavaa on se, että koira oli takavarikkohetkellä hyväkuntoinen, hoikka ja painoi 25 kg. Oltuaan vuoden USPCA:n eläinvankilassa koira painoi alle 17 kg, silmät vuotivat veristä rähmää, heikosta kunnosta johtuen koira pystyi tuskin kävelemään ja kärsi silminnähden ulkoilun ja hoidon puutetta.

2) Samat toimittajat tekeytyivät koiranostajapariskunnaksi ja vuonna 2006-2007 ostivat koiran Suomesta. Koiran ostotapahtuma kuvattiin ja nauhoitettiin salaa. Koiran myyjää mm. yritettiin yllyttää laittomuuksiin mihin myyjä ei tietenkään suostunut. Vaikka koiran myyjä suuresti kummaksui ostajien käyttäytymistä, laittoi koiranomistaja nämä ostajan ”uhoilut” ja hölmöilyt koiranostajan innostuksen piikkiin, koska koiranostaja kuitenkin useaan otteeseen vakuutti ostavansa koiran täysin normaaliin lemmikki- ja mahdolliseen jalostuskäyttöön. Koiran ostosta tehtiin kirjallinen ostosopimus, jossa on terveystakuupykälät ja jossa on erikseen ja ehdottomasti kielletty koiraa ja koiranomistajaa osallistumasta mihinkään laittomaan toimintaan. Lisäksi sopimuksessa on useita pykäliä, jossa omistajaa velvoitetaan pitämään koirasta hyvää huolta.
Tämän sopimuksen allekirjoittivat todistajien läsnäollessa myyjä ja ostaja (tai ostajaksi vilpillisesti tekeytynyt toimittaja). Sopimus tehtiin kahtena samanlaisena kappaleena, toinen on myyjällä ja toinen ostajalla.
Koira täysin normaalisti rokotettiin, madotettiin, loishäädettiin ja mikrosirutettiin ja terveystarkastettiin eläinlääkärin toimesta. Koira sekä myytiin ja toimitettiin sellaiseen maahan (kuten useimmat maat ovat), jossa ei kyseistä rotua koskevia rajoituksia tai määräyksiä ole lainkaan.
Tietojen mukaan koira toimitettiin välittömästi eläinsuojelujärjestö USPCA:lle, joka on jo lopettanut koiran tai aikoo lopettaa sen lähiaikoina. Toimittajien ja eläinsuojelujärjestön edustajan koiranoston tarkoitus oli pelkästään saada kuvamateriaalia koiranostosta.

Suomalaisen koiranomistajan on erittäin vaikea ymmärtää tällaista toimintaa, jossa toimittajien toimesta tehdään suunnitelmallisesti vuosikausien työ, joka tähtää täysin terveen ja hienon koiran tappamiseen.

Samaiset toimittajat yllyttivät ilmeisesti joitakin koiranomistajia (ei SATHY ry.:n jäseniä, eivätkä koirat ole amerikanpitbullterriereitä) ”järjestämään” tapahtmuan, jossa koirat päästettiin yhteen. Toimittajien tarkoitus oli saada materiaalia kuvanauhalle. Kyseessä ei ollut organisoitu tilaisuus tai vedonlyönti vaan toimittajien voimakkaasta yllytyksestä seurannut yksittäinen tapahtuma.
Tiettävästi Suomessa ei ole tätä ennen koskaan aikaisemmin tapahtunut vastaavaa.

Manipuloitua materiaalia
todisteena?

Näistä erillisistä tapauksista brittiläiset toimittajat koostivat materiaalia. Tämä materiaali manipuloitiin, editoitiin ja dramatisoitiin erittäin voimakkaasti ja sen jälkeen materiaalia toimitettiin Suomen keskusrikospoliisille ”todistemateriaalina”. Samalla britti-toimittajat väittivät tietävänsä, että Suomessa olisi laajamittaista laitonta koiratoimintaa. Toimittajat lisäsivät todisteisiinsa kommentteja mm. laajasta huumausainerikollisuudesta, vedonlyönnistä ja rikollisverkostosta. Kaikki tämä on perätöntä tietoa.
Toimittajat käyttivät
poliisia hyväkseen?
Tällä hetkellä epäselvistä syistä johtuen Suomen keskusrikospoliisi uskoi toimittajien vakuutuksiin Suomessa olevan laajamittaista koiratappelutoimintaa yhdistettynä mafia-tyyppiseen rikollisverkostoon. Sen sijaan, että poliisi olisi normaaliin tapaan selvittänyt asian, niin poliisi käynnisti operaatioiskun, jonka yhteydessä kuulusteltiin suomalaisia koiranomistajia, eläinlääkärit tarkastivat useaan kertaan näiden omistajien koirat ja kennelit, poliisit kävivät läpi koiranomistajien materiaalia, rekisteröinti-, rokotus- ja terveyspasseja ym.
Ulkomaiset toimittajat kuvasivat poliisin toimintaa näyttävästi poliisin avustuksella. Toimittajat myös tiedottivat välittömästi ulkomaille, että Suomessa on tuomittu lukuisia ihmisiä koiratappelutoiminnasta ja huostaanotettu/lopetettu jopa satoja laittomuuksiin osallistuneita koiria. Nämä väitteet ovat tietysti täysin perättömiä, ainuttakaan koiraa ei ole huostaanotettu eikä lopetettu, eikä mitään laittomuuksiin viittaavaa ole ilmeisesti löydetty. Tällä hetkellä on epäselvää nostetaanko tapauksesta edes syytteitä, ja jos nostetaan, niin mistä aiheista.
Kaiken lisäksi koiranostajana esiintynyt toimittaja levitti vielä jälkikäteen omatoimisesti valheellisia huhuja ja perättömyyksiä tapahtumasta yrittäen aiheuttaa huomattavaa lisähaittaa.

Toimittajat
edesvastuuseen?

Lopputulos on, että toimittajia vastaan on tällä hetkellä nostettu useita rikostutkintapyyntöjä suomalaisten koiranomistajien toimesta.

Pitbullien maine ryvetetty?

Ikävää on se, että jälleen kerran täysin lainkuuliaisten amerikanpitbullterrieri-rotuisten koirien ja omistajien maine on ryvetetty aivan pohjamutiin asioista, joihin he eivät ole osallistuneet millään tasolla.
Suomessa koiratappeluihin ei ole osallistunut ainuttakaan amerikanpitbullterrieriä tai amerikanpitbullterrierin omistajaa.

Asiaa seurataan tiiviisti SATHY ry. toimesta.
http://www.sathy.fi

Ilta-Sanomissa positiivinen juttu (16.6. 2007)

Lauantaina 16.6.2007 ilmestyneessä Ilta-Sanomat lehdessä komeilee suomalainen amerikanpitbullterrieri. Kyseessä on Euroopan paras taakanvetäjä Erkki ja äärettömän positiivinen artikkeli hienoinen kesäisine kuvineen samaisesta pitbullista vetämässä taakkaa.

Pitbull teki Suomen ja Euroopan ennätyksen taakanvedossa (26.5. 2007)

Suomalainen amerikanpitbullterrieri Erkki teki Suomen ja Euroopan virallisen ennätyksen taakanvedossa SATHY Kevätkinkerit työkoiratapahtumassa Riihimäellä lauantaina 26.5.2007. Erkki veti uskomattoman ennätysvedon 1 960 kg saaden kertoimeksi p4p 80. Tämä kerroin rikkoo kaikki aikaisemmat kaikkien koirien sekä pitbullien tekemät taakanvetoennätykset sekä Suomessa että Euroopassa. Onnittelut Erkille.

Lisätietoja, kuvia, kisatulokset ym. SATHY Kevätkinkerit -sivulta tästä linkistä >>
Kinkerisivut

Forssan pitbulli ei ollut pitbulli (14.5. 2007)

Forssassa viime viikonloppuna miestä purrut koira ei ole medioiden kirjoituksista huolimatta pitbull. Kysymyksessä on sekarotuinen koira, joka omistajan mukaan muistuttaa pitbullia. Kysymyksessä ei siis missään tapauksessa ole amerikanpitbullterrieri.

Forssan rikosylikonstaapeli Haavisto toteaa, että eräät maat ovat rajoittaneet pitbull-koirarodun omistamista ja julkisilla paikoilla pitämistä sen aggressiivisuuden takia, mikä ei pidä paikkansa. Kyseisissä maissa on rajoitettu koko joukko muita koirarotuja. Turha yrittää edes fokusoida tätä Forssan tapausta hyväkäytöksiseen pitbulliin. Tämäntyyppistä rotuhysteriaa ei Suomeen ole tarpeen lietsoa, sillä kuten yllä jo todettiin, ei tässäkään tapauksessa kyse ole edes pitbullista. Lue lisää median luomasta myytistä tappakoirista tästä linkistä

Lisätietoja varten ota yhteyttä info@sathy.fi

Iltalehti uutisoi 14.5.2007 >>
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200705146109719_uu.shtml

Ilta-Sanomat uutisoi 14.5.2007 >>
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1367800

Ruotsin poliisi lahtasi pitbullin (11.3. 2007)

Göteborissa, Ruotsissa, poliisi toimi erittäin arveluttavasti sumuttaessaa koiraa pippurisumutteilla, ahdistelemalla hakattua koiraa ja lopuksi ampumalla n. 15 pistoolinlaukasta eri puolille pakoon ryömivää koiraa ilman, että koira edes kuoli... Katso reportterin kuvaama video. Ei eläinystäville.

(A) Katso WMV-video tästä linkistä.

(B) Linkki m4v-formaattiin samasta videosta. Katso video tästä linkistä.

Koirat purivat asukasta Floridassa (2.3. 2007)

Miami Herald
Dogs attack Deerfield resident
2.3.2007 by Kathleen McGrory

A Deerfield Beach resident was rushed to the hospital this morning after being mauled by a pack of pit bulls, Miami Herald news parter WFOR-CBS 4 reported.
It was unclear how badly the person was injured.
Broward sheriff's deputies were scouring the northern part of the county for the dogs.
More information will be made available later this morning.


Britanniassa hävitetään laittomia koirarotuja (7.2. 2007)


7.2.2007 Reuters, BBC

Läntisessä Britanniassa poliisi on aloittanut tehoiskun laittomiksi julistettuihin rotuihin kuuluvien koirien lopettamiseksi. Merseysiden kreivikunnassa omistajilla on viikko aikaa luovuttaa lain kieltämät koiransa lopetettaviksi ilman rangaistusta.
Sen jälkeen poliisi aloittaa koirien etsinnät ja omistajat haastetaan oikeuteen. Heille voidaan langettaa jopa puoli vuotta vankeutta tai 7 500 euroa sakkoa.
Britannian lain mukaan hävitettäviä rotuja on neljä: pitbullterrieri, dogo argentino, japanilainen tosa sekä fila brasilieiro. Merseysidessa ryhdyttiin niiden tehostettuun hävittämiseen pitbullterrierin raadeltua hengiltä viisivuotiaan tytön. Myös lapsen isoäiti loukkaantui.


Kanadassa eläinsuojelujärjestö moittii pitbullien joukkoteurastusta (23.1. 2007)

News Toronto & GTA
Tue, January 23, 2007
500 dogs killed in pit bull ban's wake
Humane Society says city's too quick in putting down dogs
By ZEN RURYK, CITY HALL BUREAU CHIEF

The city has put down 500 pit bulls and other similar dogs since the province targeted the canines in a tougher provincial law that took affect 16 months ago.
Toronto animal control officials report a 13% increase in the number of pit bulls -- and other dogs of similar breeds -- that have been destroyed when comparing the 16-month periods following and prior to the changes to the Dog Owners' Liability Act on Aug. 29, 2005.
The city euthanized 441 pit bull-type canines -- 59 fewer -- during the 16 months before the law took affect.
"It's significant enough -- certainly to those 59 dogs," said Eletta Purdy, manager of Toronto Animal Services.
She added yesterday that the increase is likely due to provisions that prevent animal officials from putting up banned pit bulls for adoption.
The legislation bans ownership of pit bull terriers, Staffordshire bull terriers, American Staffordshire terriers, American pit bull terriers and any other dog that possesses characteristics of those singled out on the list.However, exemptions are granted if someone in Ontario owned one of the targeted dogs at the time the law was enacted. Animal control officials cannot put dogs up for adoption if they do not qualify for an exemption to an ownership ban.
Purdy said she doesn't know whether the legislation's anti-pit bull provisions have made Toronto a safer place.
"I don't know that pit bulls, per se, were the main issue as far as dealing with dog bites and attacks," she said. "I think the issue was mainly having to do with specific dogs and their behaviour as opposed to a breed group."Animal control is now determining the number of pit bull attacks on humans that have occurred since the legislation came into force.
Purdy said the law does have measures that allow animal control to better deal with menacing dogs in general.
Lee Oliver, of the Toronto Humane Society, which opposes the breed-specific ban, said he believes those enforcing the legislation in Ontario are too quick to put down the dogs.
"If people will slow down and pay attention, we don't have to be euthanizing all these dogs," he added.
Oliver said that when there's doubt, animal control officials are destroying pit bulls instead of asking questions.
Of the 122 dogs up for adoption at the Toronto Humane Society yesterday, 50 of the pit bulls had had owners.FACTS SINCE THE LEGISLATION TOOK EFFECTCity animal control officials have euthanized 500 pit bulls and other similar dogs since new provincial legislation kicked in August 2005:
- 122 of the euthanized animals were put down at the request of an owner.
- Concerns about temperament or behaviour prompted the euthanization of 107 of the animals.
- The courts ordered eight to be destroyed.
- Another 195 were put down because they were banned -- no evidence someone owned them prior to the implementation of the law.
- 26 for health reasons.
- 42 were euthanized for other reasons.
- The city estimates there are 250,000 dogs in Toronto. Dog owners have purchased licences for 24,267 pets. Of that total, 1,185 of the licences are for pit bulls and dogs of similar breeds.
- Animal control officers have laid 137 charges against owners since the new legislation came into force in connection with 93 pit bull-related complaints.
- Changes to the Dog Owners' Liability Act ban people from owning pit bulls, Straffordshire bull terriers, American pit bull terriers or any other dog that has the characteristics of those.
- Those who continue to own pit bulls must abide by regulations that require they be sterilized and leashed and muzzled in public.


Amerikassa tilasto puolustaa koiria (20.1. 2007)

For every pit bull who kills, there are hundreds of thousands that DON'T.

1) Since 1992, the breed most involved in fatal attacks has been the Rottweiler, not the pit bull.
2) Although there are no accurate or even near accurate census records for dogs in the U.S., in some populations pit bulls are estimated to comprise some 30-40% of the dog population, making it a very popular breed. Considering that there were an estimated 53,000,000 dogs in the U.S., and assuming that pit bulls make up 10% of that population, there would be approximately 5.3 million pit bulls in our society. In 2000, 13 pit bulls
were involved in 8 fatal attacks. That is roughly ONE dog out of 204,000 - or .000385 percent of the pit bull population.
3) Over the 37-year period from 1965-2001, pit bulls have been blamed for an average of 2.48 human fatalities per year.
4) About 40 people (children) per year die by drowning in 5-gallon water pails. A person, during their lifetime, is 16 times more likely to drown in a 5-gallon water pail than to be killed by a pit bull.
5) Approximately 50 children in the US are killed every year by their cribs - 25 times the number of children and adults killed by pit bulls.
6) Approximately 150 people are killed every year by falling coconuts. Therefore, you are more than 60 TIMES MORE LIKELY to be killed by a PALM TREE than a pit bull.
7) Each year, 350 people drown in their bathtubs. You are 151 times more likely to be killed by your bathtub than you are by a pit bull.
8) It is estimated that about 500 deaths per year are caused by aspirin. You are more than 200 times more likely to die from taking aspirin than from a pit bull attack.
9) Every year, more than 2,000 children in the U.S. are killed by their parents or guardians either through abuse or neglect. A child is more than 800 times more likely to be killed by their adult caretaker than by a pit bull.
10) It is estimated that 5,000,000 dogs per year are killed in shelters. Since in many places pit bulls make up 30-50% of the shelter population, and are less likely to be considered for placement than any other breed, guessing that 25% of those dogs killed is a reasonable estimate. Therefore, it can be assumed that perhaps 1.25 million pit bulls are killed per year.
Therefore - it is at least a HALF MILLION TIMES MORE LIKELY that a pit bull will be killed by a HUMAN than the other way around.
11) For every pit bull who kills, there are hundreds of thousands that DON'T.
----------
In the year 2000, pit bulls were involved in 8 fatalties.
From the National Safety Council:
Odds of Death Due to Injury, United States 2000
Deaths
Bitten or struck by dog (all breeds), 26
Bitten or struck by other mammals, 65
Bitten or stung by nonvenomous insect and other arthropods, 9
Bitten or crushed by other reptiles, 31
Drowning and submersion while in or falling into bath-tub, 341
Drowning and submersion while in or falling into swimming-pool, 567
Accidental suffocation and strangulation in bed, 327
Ignition or melting of nightwear, 9
Contact with hot tap-water, 55
Contact with venomous snakes and lizards, 12
Contact with venomous spiders, 5
Contact with hornets, wasps and bees, 54
Contact with other and unspecified venomous animal or plant, 9
Nonopioid analgesics, antipyretics, and antirheumatics, 176
Alcohol, 302
Legal intervention involving firearm discharge, 270
Legal execution, 80.


Ruotsissa lehti julkaisi koiranomistajien kotiosoitteet (16.1. 2007)

Aftonbladet
Publicerad: 2007-01-16 Här finns Sveriges alla kamphundar
Expert: De är avlade för kamp – klart det inträffar olyckor
Attacker från kamphundar har under de senaste åren skördat flera offer. På tisdagen skadades en kvinna i Värmland svårt efter att hennes egen hund hetsats mot henne.

Trots det är hundarna som är totalförbjudna i ett antal europeiska länder inte ovanliga i Sverige.
– De som skaffar de här hundarna är ofta intresserade av rasens dåliga rykte, säger Hans Rosenberg presstalesman på Svenska Kennelklubben.
Förbud mot kamphundar finns inte i Sverige. Men frågan diskuteras från och till – ofta i samband med någon incident.
Hans Temrin som är docent i etologi på Stockholms universitet och har mångårig erfarenhet av just hundars beteende.
– Det handlar om hundraser som är avlade för kamp och det klart att det kommer att inträffa olyckor, säger han.
Han tycker att synen på hundägande har förändrats dramatiskt de senaste åren.
– Nu för tiden skaffar sig folk balla hundraser. Det är människor som troligtvis inte skulle skaffa sig mer vanliga hundraser. Jag har själv fått fler samtal från folk som hört av sig då de inte vet vad de ska göra med sina kamphundar som börjat bitas, säger han.
Hans Rosenberg som är presstalesman på Svenska Kennelklubben känner sig kluven inför fenomenet.
– En golden retriever kan vara lika farlig som en kamphund, det beror helt på hur hundens ägare har uppfostrat den, säger han.

Men Hans Rosenberg tycker sig se att det främst är människor med liten hundvana och med mycket attityd som väljer just kamphundsraserna.
– Den som skaffar sig en kamphund gör det ofta för att vara lite udda och för att hundarna har rykte om sig att vara farliga och tuffa. Dessutom är det ofta nysvenskar med liten erfarenhet av att äga hund som har de här raserna, säger Hans Rosenberg.
Han är dock noga med att påpeka att de allra flesta som håller på med kamphundsraser är seriösa.
Helena Johansen är förundersökningsledare på närpolisen i den kamphundstäta kommunen Botkyrka. Hon ser inget större problem med kamphundar.
– Kamphundar är inte oftare inblandade i incidenter än andra hundar. Däremot blir ju skadorna värre med sådana hundar, säger Helena Johansen.
Aftonbladet.se:s kartläggning av kamphundarna i Sverige omfattar de cirka 5400 kamphundar som är registrerade hos Jordbruksverket.Jesper Björnstedt Qvarsell

Copyright © Suomen pitbull-yhdistys ry. - Takaisin etusivulle