Pitbull-uutisia. Ajankohtaisia uutisia meiltä ja maailmalta.


Pitbull-uutisia vuodelta 2019 >>> 2018

Pitbullin reaktio kynsienleikkuuseen (9.9. 2019)

Näin leikataan kynnet pitbullilta. Hauska video. Onko kyse oikeasta draamakuningattaresta?

Ainakin selostuksen mukaan tämä pitbulli näyttelee pyörtyvänsä kynsienleikkuusta mutta voihan se olla, että koira on koulutettu helppoon kynsien trimmaamiseen.

Katso video tästä linkistä, todella hauska!

Lue koko juttu Daily Mailin sivuilta, tästä linkistäSankari-pitbulli pelasti kalastajan haikalalta (25.8. 2019)

Koira, amerikanpitbullterrieri, on ihmisen (ja kalastajan) paras ystävä. Amerikanpitbullterrieri Darby pelasti kalifornialaisen kalastajan kun miehen kimppuun hyökkäsi lähes kaksi metrinen haikala. Haikala pureutui kalamiehen jalkaan kiinni mutta vähänpä kala osasi aavistaa, että sen kimppuun pureutuisi peloton pitbullterrieri!
Kalastaja James White oli kalastamassa Bodega Bay -lahdella ja onnistui pyydystämään haikalan. Kalan kelaamiseen ja väsyttämiseen kului kymmen minuuttia. Haikala ui kalastajaa kohti ja James päätti irroittaa koukun kalasta, mutta kala venkoili ja pureutui miehen nilkkaan.
»Välittömästi verta oli kaikkialla!», kertoo James White.
»Haikalan leukojen puristusvoima oli musertava.»
Kalastaja yritti vimmatusti päästä irti haikalan otteesta mutta tuloksetta. Juuri tuolloin Darby-pitbulli, joka oli istunut herra Whiten autossa läheisessä mäessä juoksi mukaan toimintaan.
1-vuotias, pulska 40-kiloinen koira juoksi kiinni kalaan, puri haita kiduksista ja aikaansai sen, että haikala pureutui vielä tukevammin kalastajan jalkaan.
»Huusin koiralle irti! Peräänny! Ja koira irroittikin mutta otti kalaa pyrstöstä kiinni!», kertoo White.
»Koira juoksi ylös rannalle ja veti haikalan perässään!».
Kun James White pääsi kompuroimaan rannalle hän heitti haikalan takaisin mereen, josta kala ui yhtä kokemusta rikkaampana pois.
James White kertoo, että ei tiedä miten seikkailu olisi päättynyt ilman urheaa amerikanpitbullterrieriä. Pitbullin kutsumanimi on »House Hippo» ( kodin virtahepo, suom. huom).

Katso VIDEO tästä linkistä, klikkaa tästä.

Lue koko juttu NYPOST-lehdestä, tästä linkistä. Klikkaa tästä.
Pitbull pelasti lapsen - taas! (6.8. 2019)

Kaksivuotias taapero, Charlee Kimbell, eksyi ja oli kadoksissa kaksi vuorokautta mutta selvisi koska turvana oli sankarillinen amerikanpitbullterrieri. Tähän ei muut koirat pystyisi!

Pikkulapsen vanhemmat olivat kauhuissaan ja varmoja tragediasta kun naapuri huomasi liikettä pöheikössä. Tapahtuma sai alkunsa eräänä torstaiaamuna kun Charleen isoäiti oli jättänyt omakotitalon porstuan oven auki. Josskin vaiheessa huomattiin, että perheen muksu, Charlee, oli kadonnut. Tapahtumahetkellä lapsella oli päällään vain sininen pyjama! Tyttö oli kadonnut!

Hätänumerosta saatiin apua, paikalle tuli useampi vapaaehtoinen etsijä ja partio. Alue, lähialue ja kauempaakin haravoitiin tarkkaan ja huolellisesti. Poliisilaitoksen helikopteri jatkoi etsintää apunaan mm. lämpökamera.
Kahden vuorokauden jälkeen intensiiviset etsinnät lopetettiin tuloksettomina. Ei mitään jälkeä kadonneesta lapsesta.

Naapuri, Wayne Browne, kertoi aikaisemmista kokemuksista, joissa hänen sedän lapsi oli vuosia sitten kadonnut mutta suureksi harmiksi löytynyt menehtyneenä kilometrien päästä monen päivän päästä. Waynelle tämä oli siksi suuresti ahdistava kokemus.

Suureksi iloksi ja yllätykseksi kadonnut lapsi, Charlee, käveli Waynen pihaan läheisestä pusikosta. Wayne ilmoitti ilouutisesta välittömästi hätänumeroon.
Lapsi oli hyvässä kunnossa, nuhruinen ja reissussa rähjääntynyt mutta kaikki hyvin. Turvana seikkailussa oli koko ajan ollut amerikanpitbullterrieri Penny. Sankari!

Paikallinen riistanvartija osasi kertoa, että alueella on paljon villisikoja ja muita pienelle lapselle vaarallisia eläimiä. Ilman Penny-pitbullin turvaa olisi voinut käydä huonosti.

Charlien äidin haastattelu juuri kun lapsi on löytynyt, klikkaa tästä

Katso video tästä linkistä, klikkaa tästä!


Näin koulutettiin pitbulleja vuonna 1932 (15.7. 2019)

Tässä hauska video, jossa herra Harry Lucenay näyttää miten on kouluttanut amerikanpitbullterrieriä. Harvinainen kuvatallenne on vuodelta 1932. Osaamistaan ja treeninkejään näyttää yksi tuon ajan kuuluisimpia ja suosituimpia elokuvatähtiä, Pete the Dog, joka tunnettiin myös nimellä »Bullseye».

Katso video tästä linkistä, napsauta tästä.
Kesäkiirettä pukkaa (30.6. 2019)

Paahtava keskikesä jatkuu. Koiranilma! Ainakin purjehtivan pitbullin mielestä. Muista vesillä aina veneilyliivit.
Kesälomien vuoksi Spyry-yhdistyksen sivut ovat takkuilleet mutta nyt sisääkirjautumisen tulisi toimia kuin vettä vaan! Sivuille pääset tästä linkistä.
Ostomyynti ja jäsensivut (1.6. 2019)

Ihka uutta, pitbullyhtisyksellä on nyt ostomyyntisivut, joissa voi ilmoittaa koirista ja koiratarvikkeista. Kuka tahansa saa ilmoittaa ja ilmaiseksi.

Toinen uusi asia on jäsensivut. Pienet mutta hyvät jutut ovat siellä kaikille niille, joiden mielestä pitbullit ovat hienoja koiria.

Sivuille pääset tästä linkistä.

Iloista vappua! (1.5. 2019)

Vihdoinkin vappu, jota olemme kaikki odottaneen. Eikä ollenkaan hassummat kelit. Aurinkoa, ei räntää tai lunta ainakaan vielä. Juuri sellaista kuin mitä meidän urheilulliset koirat tykkääväät parhaiten.

Kohta on kurat poissa ja järjestetään kevään ensimmäiset tapaamiset. Kaikki pitbullit tervetulleita!!!

SPYRY-julkaisu tullut taas tuutista ulos. Lue tästä >>>
Hyvää pääsiäistä pitbulleille! (18.4. 2019)

Iloista ja kivaa pääsiäistä kaikille amerikanpitbulleille ja pitbullien ystäville. Nyt se on, pääsiäinen! Paras aika vuodesta koska nyt saa syödä munia, mämmiä ja herkkuja. Pitbulleille lammasta, totta kai!

Jos on pääsiäisenä aikaa niin nyt on mahdottoman hyvä tilaisuus tehdä reipas ulkoilulenkki koiran kanssa. Etelä-Suomessa ei ole lunta kuin ehkä varjoisimmissa paikoissa. Aurinkoa riittää ennusteiden mukaan kaikille! Ole tarkkana metsässä, tämä on se aika vuodesta kun sammakot ja kyykäärmeet heräilevät kevääseen. Viettämään pääsiäistä nekin.

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Eläinlääkäreissä suuret hintaerot (8.3. 2019)

Sama toimenpide, samalla lopputuloksella voi olla hyvin paljon erihintainen. Hintaero voi olla jopa yli 10-kertainen, tiedossa on yksittäistapauksia, joissa hintaero on ollut yli 100-kertainen. Suomessa.

Kyse ei ole rahanahneista tai bisnestä tekevistä eläinlääkäreistä vaan hintaeroihin ja koviin hintoihin on monia syitä. Nykyään lemmikeille tehdään myös paljon sellaisia toimenpiteitä ja tutkimuksia, joita ei ennen tehty ollenkaan. Käytössä saattaa olla kalliita laitteitta tai tutkimuksia.

- Kokenut eläinlääkäri pystyy kuulemaan monet sydänviat ja -ongelmat pelkällä stetostkoopilla siinä missä toinen eläinlääkäri käyttää kallista doppler-ultraäänitutkaa. Sama lopputulos, hintaero voi olla 50 - 500 euroa.
- Yksi eläinlääkäri toteaa koiran anemian katsomalla koiran ikeniä, toinen ottaa verikokeita ja teettää laboratorianalyysit. Sama lopputulos, hintaero voi olla 10 - 200 euroa.
- Koiran lohjennut hammas korjataan eläinlääkäriasemalla monen vastaanottokäynnin monimutkaisella juurihoidolla vaikka toinen eläinlääkäri toteaa, ettei asialle tarvitse tehdä mitään. Hintaero 50 - 5000 euroa!

Tällä hetkellä pahimmat ja kalleimmat eläinlääkäritoimenpiteet ovat täysin turhat toimenpiteet, jopa leikkaukset. Näitä on tiedossa paljon.

Koiranomistajan tulee olla hintatietoinen ja tarkka. Jos laitat suuret summat eläinlääkäritoimenpiteisiin niin se raha on jostakin muusta pois. Ole jämäkkä, kysy etukäteen mitä toimenpide maksaa. Tee selvitystyötä ja kysy eri eläinlääkäreiltä.

Omistajan tulee olla tarkka varsinkin jos ehdotettu toimenpide on kallis, lopullinen tai iso toimenpide. Kysy muita mielipiteitä, ole valmis näkemään vähän vaivaa koirasi puolesta!
Hyvää ystävänpäivää (14.2. 2019)

Pitbullyhdistys toivottaa kaikille hyvää ystävänpäivää. Tuplahyvää kaikille pitbullien ystäville!

Katso lisää hienoja kuvia täältä ->> http://www.mypitbullfriend.com/blog/2016/2/15/pit-bulls-that-love-valentines-dayPitbull-uutisia vuodelta 2019 >>> 2018

Copyright © Suomen pitbull -yhdistys - Takaisin etusivulle