Pitbull-uutisia. Ajankohtaisia uutisia meiltä ja maailmalta.


Pitbull-uutisia vuodelta 2019 >>> 2018

Actiontähti adoptoi pitbullit (15.11. 2019)

Elokuva- ja toimintatähti DAVE BAUTISTA adoptoi itselleen kaksi kuusivuotiasta amerikanpitbullterrieriä. Koirat Maggie ja Ollie saivat nyt oman kodin asuttuaan sitä ennen Hilssborough-koirakodissa.

Maggie ja Ollie ovat olleet yhdessä pennusta lähtien, vaikka asuivat käytännön syistä erillään eläinsuojelutiloissa. Koirakodissa toivottiin, että joku voisi antaa näille kahdelle koiralle yhteisen kodin.

Koditon koirapari herättä enemmänkin huomiota ja monet pitivät peukkuja, jotta koirat pääsisivät omaan, uuteen kotiinsa.

Koirakotiin otti yhteyttä kuuluisa Hollywood-tähti herra Bautista ja sai omakseen nämä hienot koirat. Bautista on kuuluista näyttelijä, tunnettu rooleistaan mm. elokuvista Guardians of the Galaxy, Blade Runner ja Stuber.

Herra Bautista on tunnettu eläin ja erityisesti pitbull-rodun suuri ystävä. Tästä syystä hänen jalkaan on tatuoitu hänen kolme amerikanpitbullterrieriä ja öljymaalaus toimiston seinällä.

Kyllä, hänellä on kolme amerikanpitbullterrieriä Maggien ja Ollien lisäksi mutta menetti avioerossa kolmen koiran huoltajuuden vaimolleen. Batsista kertoo asian olevan hänelle hyvin harmillinen ja aiheuttava suurta (henkistä) kipua.

Instagram-tilillään Dave Bautista kertoo, että »Minä tarvitsen näitä koiria ja ne tarvitsevat minua.» ja jatkaa
»Näidän kahden upean eläimen kuusi ensimmäistä elinvuotta ovat olleet laiminlyöntejä ja kaltoinkohtelua. Nyt niiden loppuelämä tulee olemaan piloille hemmottelua ja rakkautta.».
»Olen ikuisesti kiitollinen hienoille eläinystäville (Lisa Bricker @frankiesffriends , Michelle Bakerr, Patrick & Kimberly Thorpe) Tampassa, jotka tekivät niin kovasti töitä pitääkseen nämä koirat turvassa ja mikä tärkeintä, pitivät nämä koirakaverukset yhdessä.»
Bautista jatkaa,
»Hyvät naiset ja herrat, sallikaa minun esitellä teille... Maggie ja Ollie Bautista #adoptapitbull #pibble #adoptdontstop #adoptapet #adoptadog #dreamchaser #animalrescue #doglover»

Lue lisää englanniksi Tapa Bay Times -lehden sivuilta, napsauta tästä.


Yleisradio hömpöttää (14.11. 2019)

Mitä se yleisradio ja kennel liitto taas yrittää hömpäyttää?
Kaikkihan sen tietää että pitbullterrierien sukutaulut on tiedossa reilusti kohta jo 200 vuotta. Varmaan kanssa monen muun koirarodun kanssa.

Tuosta löytyy lisä infoa >>> https://www.sathy.fi/news.php
Veteraanin pitbulli (28.10. 2019)

James Larrabee on sotaveteraani, joka ei komennuksensa päättymisen jälkeen ole saanut nukuttua yli 20 vuoteen ainuttakaan yötä aamusta iltaan. Larrabeen elämä muuttui kertaheitolla kun Drogo-pitbulli muutti taloon.

James Larrabeesta on tapauksen myötä tullut aktiivinen amerikanpitbullterriereiden puolestapuhuja. Parhaillaan hän työskentelee kovasti sen eteen, että saisi kumottua kunnassa jo 11 vuotta voimassa olleen rotukohtaisen koirakiellon.

»Olenko rotukieltoa vastaan vai puolesta? Olen ehdottomasti koirarotukieltoa vastaan koska kyse ei ole koirarodusta. Yhdeksänkymmentä prosenttia tapauksista kyse on siitä mitä on koiran talutushihnan toisessa päässä kun kun koira tekee jotakin.», sanoo James Larrabee.

»Jokaiselle koiralle on annettava mahdollisuus», sanoo Larrabee ja jatkaa
»Koiran omistaja on vastuussa koiran tekemisistä.»

Larrabee lisää, »En halua muun rotuista koiraa».

Muutama kuukausi sitten Larrabee sai Drogo-pitbullinsa vuonna 2009 perustetulta järjestöltä nimeltään »Partners for Patriots», joka kouluttaa ja kotiuttaa terapiakoiria sotaveteraaneille.
Klikkaa tästä Partners for Patriots -kotisivuille.

Ensimmäistä kertaa Larrabee sai mielenrauhan kun sai Drogo-koiransa.
»Elokuun 14. päivä lepäsin sohvalla. Lepään aina sohvalla koska en pysty nukkumaan muualla.», Larrabee kertoo ja jatkaa
»Drogo-pitbulli nukkui koirankopassa siinä vieressä. Se oli ensimmäin kerta kun sain nukuttua koko yön sitten 1990-luvun lopun.

Katso video tästä linkistä, napsauta tästä.

Sotaveteraani James Larrabee on kärsinyt post-traumaattisesta-stressistä jo lähes 30 vuotta.

Lue englanninkielinen juttu tästä, napsauta tästä.
Uusia juttuja sivuilla (23.10. 2019)

SPYRYn nettisivuille on vuosia rakenneltu ja korjailtu toimintoja. Välillä toimii ja välillä ei. Nyt on saatu osa toimimaan oikein hyvin. Katso vaikka osto-myynti ja muut jäsensivujutut. Täysin ilmaisia !

Stanly-pitbullterrieri, ilon lähettiläs (14.10. 2019)

Ystävällinen pitbullterrieri Stanley ilahduttaa ikäihmisiä Harbor Point -seniorikodissa. Kerran viikossa, joka tiistai kello 10, seniorikodissa vieraileva amerikanpitbullterrieri Stanley tuo suurta iloa kodin asukkaille. Pitbullin vierailu on osukkaille ja henkilökunnalle aivan kuin olisi oma koira.

Kodin johtajatar, Angelia Brigance, on erittäin tyytyväinen vapaaehtoistyötä tekevään koiranomistajaan ja suurenmoiseen pitbullterrieriin.
»Näin asukkaissa selvän muutoksen heti ensimmäisen käynnin jälkeen», johtajar kertoo.
»Pitbullin vierailu on tärkeä asia.».
»Mikään lääkitys ei voi tuoda samaa iloa ja elämänlaatua asukkaille.», johtajatar jatkaa.

Stanley pelastui rescue-koirana kun oli 2-vuotias, jolloin se sain oman kodin. Stanley on nyt 4-vuotias.
»Moni asukas on unohtanut omaistensa nimet mutta saattavat muistaa entisten lemmikkiensä nimet. Niin tärkeitä ovat koirat», kertoo Stanley-koiran omistaja.
»He kertovat omista koiristaan kuin eilisestä».
»Stanley on osa perhettä!»

Katso hauska video tästä linkistä, napsauta tästä.Pitbullin pentuja! (8.10. 2019)

Kodittoman koiran voi olla vaikea löytää itselleen uutta kotia. Vielä vaikeampaa se on kodittomalle pitbullnartulle, joka on tiineenä. Mama Pickles -niminen pitbulli sai häädön omasta kodistaan kun se oli tiineenä. Omistaja hylkäsi tämän hienon narttupitbullin.
Onneksi väliaikainen koti löytyi Pits & Giggles koirakodista, Charlotten kaupungista, Pohjois-Karoliinasta, USA. Vapaaehtoiset ottivat hoiviinsa tämän aurinkoisen mammakoiran.

Katso koirakodin upeat kotisivut osoitteesta www.pitsandgigglesrescue.org, napsauta tästä.
Tämä koirakoti on erikoistunut auttamaan tiinenä olevia, hyljättyjä koiria. Kuten nimestä arvaa niin ensisijaisesti kohteena ovat pitbullit ja pitbulli-monirotuiset koirat.

Mama Pickles on 2-vuotias, hauskan värityksen omaava ja kuulemma todella hassu.

Casteen Sykes kertoo, »Mama Pickles osaa poseerata kameralle. Mutta on myös kömpelöin ja hassuin pitbulli mitä olen nähnyt pitkään aikaan.»

»Tarvittiin monta käsiparia ja tonni herkkuja, jotta saimme esiin Mama Picklesin sisäisen jumalattaren.», jatkaa Casteen Sykes.

»Mama Pickles pitää huomiosta ja ystävällisyydestä. Se on tyypillinen amerikanpitbullterrieri, tekee mitä tahansa kehun voimalla!»

Pentueessa on kahdeksan pentua, kaikki narttuja. Totta kai kaikki mukaan valokuvasessioon.

Tässä uutisessa olevat kuvat on ottanut valokuvaaja Lauren Casteen Sykes.
Brutus-pitbulli temppuilee (4.10. 2019)

Paksu pitbulli Brutus tekee voitontanssin joka ikinen kerta kun Brutus saa herkun. Aivan sama on herkku puruluu, siankorva tai namskis niin se on tanssin arvoinen.

Instagramista löydät Brutuksen Instagram: @brutusthabully

YouTubesta Brutus löytyy omalla kanavalla, Brutus Thabully.

Katso YouTube-video, napsauta tästä.
Zeus-pitbulli pelasti lapset (29.9. 2019)

Floridalaisen perheen nuori, 8-kuukautinen ZEUS-niminen pitbullin pentu pelasti perheen pojat. Sankaripitbulli itse menehtyi urotekonsa seurauksena. Zeus on siis monella tapaa sankari ja itse urheus.

Perheen veljekset, Oriley ja Orion, olivat puhdistamassa vesikippoa kodin pihalla, Sumterin kunnassa, Floridassa. Pojat eivät huomanneet heitä kohti kiemurellutta, tappavan myrkyllistä korallikäärmettä. Pojat pelasti käärmeen kimppuun hyökännyt heidän oma Zeus-pitbulli.

Käärme puri Zeusta neljä kertaa. Käärme menetti henkensä kun Zeus puri käärmeeltä pään poikki. Jälkeenpäin on epäilty, että ehkä Zeus nielaisi käärmeen pään kun sitä ei ole löydetty.

koira kiidätettiin Ocala eläinsairaalaan. Amerikanpitbullterrierille annettiin vastamyrkkyä mutta suureksi suruksi koira menehtyi seuraavana päivänä.

Gary Richardson, perheen isä, kuvaa Zeuskoiraa kaikkein lojaaleimmaksi koiraksi mitä ikinä tietää. Zeus on ollut perheessä tammikuusta lähtien.

Katso video Zeus-pitbullistä tästä linkistä, klikkaa tästä.

Lue englanninkielinen juttu tästä linkistä, klikkaa tästä.


Sivuja korjataan vähän (26.9. 2019)

SPYRYN sivuja korjataan vähäsen. Kaikki osat ei ole toiminnassa.
Korjaus kestää arviolta pari kolme päivää.
Pitbullin reaktio kynsienleikkuuseen (9.9. 2019)

Näin leikataan kynnet pitbullilta. Hauska video. Onko kyse oikeasta draamakuningattaresta?

Ainakin selostuksen mukaan tämä pitbulli näyttelee pyörtyvänsä kynsienleikkuusta mutta voihan se olla, että koira on koulutettu helppoon kynsien trimmaamiseen.

Katso video tästä linkistä, todella hauska!

Lue koko juttu Daily Mailin sivuilta, tästä linkistäSankari-pitbulli pelasti kalastajan haikalalta (25.8. 2019)

Koira, amerikanpitbullterrieri, on ihmisen (ja kalastajan) paras ystävä. Amerikanpitbullterrieri Darby pelasti kalifornialaisen kalastajan kun miehen kimppuun hyökkäsi lähes kaksi metrinen haikala. Haikala pureutui kalamiehen jalkaan kiinni mutta vähänpä kala osasi aavistaa, että sen kimppuun pureutuisi peloton pitbullterrieri!
Kalastaja James White oli kalastamassa Bodega Bay -lahdella ja onnistui pyydystämään haikalan. Kalan kelaamiseen ja väsyttämiseen kului kymmen minuuttia. Haikala ui kalastajaa kohti ja James päätti irroittaa koukun kalasta, mutta kala venkoili ja pureutui miehen nilkkaan.
»Välittömästi verta oli kaikkialla!», kertoo James White.
»Haikalan leukojen puristusvoima oli musertava.»
Kalastaja yritti vimmatusti päästä irti haikalan otteesta mutta tuloksetta. Juuri tuolloin Darby-pitbulli, joka oli istunut herra Whiten autossa läheisessä mäessä juoksi mukaan toimintaan.
1-vuotias, pulska 40-kiloinen koira juoksi kiinni kalaan, puri haita kiduksista ja aikaansai sen, että haikala pureutui vielä tukevammin kalastajan jalkaan.
»Huusin koiralle irti! Peräänny! Ja koira irroittikin mutta otti kalaa pyrstöstä kiinni!», kertoo White.
»Koira juoksi ylös rannalle ja veti haikalan perässään!».
Kun James White pääsi kompuroimaan rannalle hän heitti haikalan takaisin mereen, josta kala ui yhtä kokemusta rikkaampana pois.
James White kertoo, että ei tiedä miten seikkailu olisi päättynyt ilman urheaa amerikanpitbullterrieriä. Pitbullin kutsumanimi on »House Hippo» ( kodin virtahepo, suom. huom).

Katso VIDEO tästä linkistä, klikkaa tästä.

Lue koko juttu NYPOST-lehdestä, tästä linkistä. Klikkaa tästä.
Pitbull pelasti lapsen - taas! (6.8. 2019)

Kaksivuotias taapero, Charlee Kimbell, eksyi ja oli kadoksissa kaksi vuorokautta mutta selvisi koska turvana oli sankarillinen amerikanpitbullterrieri. Tähän ei muut koirat pystyisi!

Pikkulapsen vanhemmat olivat kauhuissaan ja varmoja tragediasta kun naapuri huomasi liikettä pöheikössä. Tapahtuma sai alkunsa eräänä torstaiaamuna kun Charleen isoäiti oli jättänyt omakotitalon porstuan oven auki. Josskin vaiheessa huomattiin, että perheen muksu, Charlee, oli kadonnut. Tapahtumahetkellä lapsella oli päällään vain sininen pyjama! Tyttö oli kadonnut!

Hätänumerosta saatiin apua, paikalle tuli useampi vapaaehtoinen etsijä ja partio. Alue, lähialue ja kauempaakin haravoitiin tarkkaan ja huolellisesti. Poliisilaitoksen helikopteri jatkoi etsintää apunaan mm. lämpökamera.
Kahden vuorokauden jälkeen intensiiviset etsinnät lopetettiin tuloksettomina. Ei mitään jälkeä kadonneesta lapsesta.

Naapuri, Wayne Browne, kertoi aikaisemmista kokemuksista, joissa hänen sedän lapsi oli vuosia sitten kadonnut mutta suureksi harmiksi löytynyt menehtyneenä kilometrien päästä monen päivän päästä. Waynelle tämä oli siksi suuresti ahdistava kokemus.

Suureksi iloksi ja yllätykseksi kadonnut lapsi, Charlee, käveli Waynen pihaan läheisestä pusikosta. Wayne ilmoitti ilouutisesta välittömästi hätänumeroon.
Lapsi oli hyvässä kunnossa, nuhruinen ja reissussa rähjääntynyt mutta kaikki hyvin. Turvana seikkailussa oli koko ajan ollut amerikanpitbullterrieri Penny. Sankari!

Paikallinen riistanvartija osasi kertoa, että alueella on paljon villisikoja ja muita pienelle lapselle vaarallisia eläimiä. Ilman Penny-pitbullin turvaa olisi voinut käydä huonosti.

Charlien äidin haastattelu juuri kun lapsi on löytynyt, klikkaa tästä

Katso video tästä linkistä, klikkaa tästä!


Näin koulutettiin pitbulleja vuonna 1932 (15.7. 2019)

Tässä hauska video, jossa herra Harry Lucenay näyttää miten on kouluttanut amerikanpitbullterrieriä. Harvinainen kuvatallenne on vuodelta 1932. Osaamistaan ja treeninkejään näyttää yksi tuon ajan kuuluisimpia ja suosituimpia elokuvatähtiä, Pete the Dog, joka tunnettiin myös nimellä »Bullseye».

Katso video tästä linkistä, napsauta tästä.
Kesäkiirettä pukkaa (30.6. 2019)

Paahtava keskikesä jatkuu. Koiranilma! Ainakin purjehtivan pitbullin mielestä. Muista vesillä aina veneilyliivit.
Kesälomien vuoksi Spyry-yhdistyksen sivut ovat takkuilleet mutta nyt sisääkirjautumisen tulisi toimia kuin vettä vaan! Sivuille pääset tästä linkistä.
Ostomyynti ja jäsensivut (1.6. 2019)

Ihka uutta, pitbullyhtisyksellä on nyt ostomyyntisivut, joissa voi ilmoittaa koirista ja koiratarvikkeista. Kuka tahansa saa ilmoittaa ja ilmaiseksi.

Toinen uusi asia on jäsensivut. Pienet mutta hyvät jutut ovat siellä kaikille niille, joiden mielestä pitbullit ovat hienoja koiria.

Sivuille pääset tästä linkistä.

Iloista vappua! (1.5. 2019)

Vihdoinkin vappu, jota olemme kaikki odottaneen. Eikä ollenkaan hassummat kelit. Aurinkoa, ei räntää tai lunta ainakaan vielä. Juuri sellaista kuin mitä meidän urheilulliset koirat tykkääväät parhaiten.

Kohta on kurat poissa ja järjestetään kevään ensimmäiset tapaamiset. Kaikki pitbullit tervetulleita!!!

SPYRY-julkaisu tullut taas tuutista ulos. Lue tästä >>>
Hyvää pääsiäistä pitbulleille! (18.4. 2019)

Iloista ja kivaa pääsiäistä kaikille amerikanpitbulleille ja pitbullien ystäville. Nyt se on, pääsiäinen! Paras aika vuodesta koska nyt saa syödä munia, mämmiä ja herkkuja. Pitbulleille lammasta, totta kai!

Jos on pääsiäisenä aikaa niin nyt on mahdottoman hyvä tilaisuus tehdä reipas ulkoilulenkki koiran kanssa. Etelä-Suomessa ei ole lunta kuin ehkä varjoisimmissa paikoissa. Aurinkoa riittää ennusteiden mukaan kaikille! Ole tarkkana metsässä, tämä on se aika vuodesta kun sammakot ja kyykäärmeet heräilevät kevääseen. Viettämään pääsiäistä nekin.

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Eläinlääkäreissä suuret hintaerot (8.3. 2019)

Sama toimenpide, samalla lopputuloksella voi olla hyvin paljon erihintainen. Hintaero voi olla jopa yli 10-kertainen, tiedossa on yksittäistapauksia, joissa hintaero on ollut yli 100-kertainen. Suomessa.

Kyse ei ole rahanahneista tai bisnestä tekevistä eläinlääkäreistä vaan hintaeroihin ja koviin hintoihin on monia syitä. Nykyään lemmikeille tehdään myös paljon sellaisia toimenpiteitä ja tutkimuksia, joita ei ennen tehty ollenkaan. Käytössä saattaa olla kalliita laitteitta tai tutkimuksia.

- Kokenut eläinlääkäri pystyy kuulemaan monet sydänviat ja -ongelmat pelkällä stetostkoopilla siinä missä toinen eläinlääkäri käyttää kallista doppler-ultraäänitutkaa. Sama lopputulos, hintaero voi olla 50 - 500 euroa.
- Yksi eläinlääkäri toteaa koiran anemian katsomalla koiran ikeniä, toinen ottaa verikokeita ja teettää laboratorianalyysit. Sama lopputulos, hintaero voi olla 10 - 200 euroa.
- Koiran lohjennut hammas korjataan eläinlääkäriasemalla monen vastaanottokäynnin monimutkaisella juurihoidolla vaikka toinen eläinlääkäri toteaa, ettei asialle tarvitse tehdä mitään. Hintaero 50 - 5000 euroa!

Tällä hetkellä pahimmat ja kalleimmat eläinlääkäritoimenpiteet ovat täysin turhat toimenpiteet, jopa leikkaukset. Näitä on tiedossa paljon.

Koiranomistajan tulee olla hintatietoinen ja tarkka. Jos laitat suuret summat eläinlääkäritoimenpiteisiin niin se raha on jostakin muusta pois. Ole jämäkkä, kysy etukäteen mitä toimenpide maksaa. Tee selvitystyötä ja kysy eri eläinlääkäreiltä.

Omistajan tulee olla tarkka varsinkin jos ehdotettu toimenpide on kallis, lopullinen tai iso toimenpide. Kysy muita mielipiteitä, ole valmis näkemään vähän vaivaa koirasi puolesta!
Hyvää ystävänpäivää (14.2. 2019)

Pitbullyhdistys toivottaa kaikille hyvää ystävänpäivää. Tuplahyvää kaikille pitbullien ystäville!

Katso lisää hienoja kuvia täältä ->> http://www.mypitbullfriend.com/blog/2016/2/15/pit-bulls-that-love-valentines-dayPitbull-uutisia vuodelta 2019 >>> 2018

Copyright © Suomen pitbull -yhdistys - Takaisin etusivulle