Pitbull-uutisia. Ajankohtaisia uutisia meiltä ja maailmalta.


Pitbull-uutisia vuodelta 2024 >>> 2023

Tsemppi kesä laji pitbullille (10.7. 2024)Hikihelteeseen sopiva treenilaji on pituushyppy veteen.
Pitbulli ottaa vauhtia ja hypää mahdollisimman pitkälle veteen. Onnistuu laiturin nokalta.
Kaikki eivät tykkää vedestä ja jotkut ovat aivan vesipetoja.

Alkuun pääsee heittämällä lelu, frisbee tai keppi sopivalla heitolla ja samalla koira juoksee ja hyppää.

Hypyn pituuden voi jotenkin laittaa muistiin.

Voisiko tästä tehdä jonkun yhteis kilpailun?


Hyvää juhannusta (21.6. 2024)Kesä ja juhannus on parasta aikaa.

Pitbullin kanssa juhannus on vielä parempi :)

Viisi hyvää syytä pitbullin hankinnalle (31.5. 2024)Nicole Cosgroven on kirjoittanut syitä miksi amerikanpitbullterrieri saattaa olla hyvä lemmikki.

1. Uskollinen ja hellä kumppani

Pitbullit tunnetaan uskollisuudestaan ja vahvasta siteestään omistajiinsa. Ne pystyvät loistavasti muodostamaan syviä yhteyksiä ihmisperheisiinsä ja voivat olla uskomattoman hellästi kiintyneitä. Jos etsit rakastavaa ja omistautunutta lemmikkiä, pitbull voi olla sinulle erinomainen valinta.

Ne ovat usein innokkaita miellyttämään omistajiaan, joten ne ovat hyvin koulutettavissa. Ja niiden rakastava luonne tarkoittaa, että niistä tulee perheesi arvostettu jäsen, joka tarjoaa paljon syliä ja rakkautta.

2. Energinen ja leikkisä

Pitbullit ovat energisiä ja rakastavat leikkiä. Ne nauttivat juoksemisesta, hyppimisestä ja noutoleikeistä, mikä tekee niistä loistavia liikuntakumppaneita. Jos olet aktiivinen ihminen, joka viettää mielellään aikaa ulkona, pitbull saattaa olla täydellinen kumppani elämäntyyliisi.

Niiden korkea energiataso tarkoittaa myös sitä, että ne todennäköisesti pitävät sinut motivoituneena pysymään aktiivisena ja terveenä. Pitbullit voivat olla loistavia juoksu- tai vaelluskavereita, ja niiden leikkisyys voi tuoda elämääsi paljon iloa ja naurua.

3. Hyvä lasten kanssa

Pitbullit voivat olla erinomaisia perheen lemmikkejä, ja niiden tiedetään olevan lempeät ja kärsivälliset lasten kanssa. Niitä kutsutaan usein ”lastenhoitajakoiriksi”, koska ne ovat luonteeltaan suojelevia ja kykenevät muodostamaan vahvan siteen lapsiin.

Kuten minkä tahansa koiran kohdalla, on kuitenkin tärkeää opettaa lapsille, miten lemmikkieläinten kanssa toimitaan turvallisesti onnettomuuksien välttämiseksi. Valvonta ja asianmukainen kasvatus ovat avainasemassa, kun haluat edistää myönteistä suhdetta pitbullisi ja lastesi välillä ja varmistaa kaikkien turvallisuuden ja onnellisuuden.

4. Vähän huoltoa vaativa hoito

Pitbullilla on lyhyt turkki, minkä vuoksi se on suhteellisen helppohoitoinen. Ne eivät vaadi usein kylvetystä tai leikkausta, ja nopea harjaus kerran viikossa riittää yleensä pitämään turkin terveenä ja kiiltävänä.

Tämä on merkittävä etu kiireisille lemmikinomistajille, joilla ei välttämättä ole aikaa tai resursseja sitoutua vaativiin hoitorutiineihin. Säännöllinen hoitoaikataulu on kuitenkin edelleen olennaisen tärkeä, jotta vuodatus saadaan minimoitua ja pitbullisi pysyy parhaimman näköisenä ja tuntuisena.

5. Hyvä vahtikoira

Pitbullilla on luontainen vaisto suojella perhettään, mikä tekee niistä loistavia vahtikoiria. Ne ovat valppaita ja haukkuvat usein varoittaakseen mahdollisista uhkista. Oikeanlaisella koulutuksella pitbull voi olla tehokas ja luotettava kodin ja perheen suojelija.

Niiden pelottava ulkonäkö voi pelottaa tunkeutujia, ja niiden uskollisuus ja rohkeus takaavat, että ne ovat tarvittaessa valmiina suojelemaan sinua. On tärkeää opettaa pitbullisi erottamaan todelliset uhat harmittomista vierailijoista, jotta vältät tarpeettoman aggressiivisuuden.

Lue Nicole Cosgroven juttu alkuperäiskielellä napsauttamalla tästä

Ja vielä yksi juttu jos jostakin syystä päätyy harkitsemaan pitbullin hankintaan niin varmista, että hankit oikean ja aidon pitbullin (jälkikäteen koiruli ei muutu pitbulliksi).
Napsauta tästä Pitbullyhdistyksen omaan, tekoäly algoritmiin joka selvittää koiran pitbullimaisuudenXL-pitbullit kielletään iso-britanniassa (1.4. 2024)Vähän väljähtynyt juttu joka kuitenkin on kestouutinen Englannissa. American bully koirien kielto.

Jotenkin näin suomalaisena koiranomistajana ihmetyttää miten Englannissa kielletään kuin liukuhihnalla eri koirarotuja ja silti siellä on koko ajan ongelmia jonkun koirarodun kanssa.

Kun rotu kielletään niin ongelma siirtyy toiseen rotuun.

Napsauta tästä BBC uutinen

Kuvo-pitbulli löytyi! (9.2. 2024)Pennsylvanialainen äiti, Nieves, etsi paikallisilta turvakotisivustoilta täydellistä seuraa kahdelle pojalleen, ja löysi oman pitbullinsa!

Adoptoitavien lemmikkieläinten joukossa oli pitti, jonka hän oli menettänyt yli kaksi vuotta sitten.
Aluksi Aisha Nieves ei ollut varma, oliko pentu hänen kadonnut Kuvo, mutta lähempi tarkastelu paljasti pienen arven, joka vahvisti hänen epäilyksensä.

Nieves toi Kuvon (nimetty Disneyn Leijonakuningas-sarjan hahmon mukaan) kotiin, kun se oli seitsemän viikon ikäinen. Toukokuussa auto kolaroi piha-aitaa, ja Kuvo karkasi.

Rouva oli tuolloin neljännellä kuulla raskaana toiselle pojalleen. ”Minulla kävi läpi paljon tunteita", Nieves kertoi The Morning Call -lehdelle. "Itkin, ajattelin pahinta, ajattelin, että joku kidnappasi koiran. Olin aivan järkyttynyt. Pitbulli oli olllut tukenani kaikessa, sydänsuruissa, ylä- ja alamäissä... ”

Kävi ilmi, että Kovu löydettiin jonkun pihalta useita viikkoja myöhemmin. Se tuotiin Lehigh County Humane Societyyn, jossa se ristittiin ”Ashiksi”.
Myöhemmin tämä pitbulli adoptoitiin uuteen kotiin.

Muuttuneiden olosuhteiden vuoksi Kovon adoptoinut perhe joutui kuitenkin palauttamaan sen turvakotiin viime kesäkuussa. ”Ash” annettiin siis adoptoitavaksi toisen kerran.

Heti kun alkuperäinen omistaja, Nieves, tajusi, että Ash oli itse asiassa Kuvo, hurmioitunut Nieves otti välittömästi yhteyttä LCHS:ään. Hän toi mukanaan todistuksen omistajuudestaan ja adoptiomaksun ja riensi turvakotiin hakemaan karvakaverinsa takaisin.

Vaikka Nieves oli hieman huolissaan siitä, että Kuvo ei ehkä muistaisi häntä niin pitkän erossaolon jälkeen, hänen ei olisi tarvinnut olla huolissaan.

”Kouvo huusi ja yritti päästä irti kaverista, joka piteli sitä, ja juosta luokseni”, Nieves kertoi TMC:lle. ”Sitten hän vain hyppäsi päälleni ja halata. Hän istui syliini. Sanoin hänelle: ”Joo, kaveri, sinä menet kotiin. Olen pahoillani, että näin kävi. En enää koskaan menetä sinua.”

Kun rakas lemmikki katoaa, tuntuu kuin sydämessäsi olisi aukko. Nyt kun Kuvo on kotona, Nieves sanoo, että hänen sydämensä on taas kokonainen.


Katso video YouTubesta !Koreassa ei saa enää syödä pitbulleja (9.1. 2024)Vuosi alkaa hyvillä uutisilla !
Etelä-Korean parlamentti on kieltänyt koiranlihan tuotannon ja tämä koskee totta kai myös amerikanpitbullterriereitä :-)

Kouvolan sanomissa on uutinen : Etelä-Korean parlamentti on kieltänyt koiranlihan tuotannon

Etelä-Korea on kieltänyt koiranlihan myymisen, koirien kasvattamisen syötäväksi ja koirien teurastamisen.

Maan parlamentti hyväksyi lain asiasta yksimielisesti äänin 208–0. Laki astuu voimaan kolmen vuoden kuluttua.

Eläinoikeusaktivistit olivat jo pitkään vaatineet koiranlihan tuotannon lakkauttamista kutsuen tuotantoa häpeäksi Etelä-Korealle.

Koirien kasvattamisesta lihantuotantoon, koirien teurastamista ja koiranlihan myymisestä voi saada enimmillään kolmen vuoden vankeustuomion tai sakkoja noin parinkymmenen tuhannen euron edestä. Uusi eläinsuojelulaki ei kuitenkaan tee koiranlihan syömisestä rangaistavaa.

Koiranliha on pitkään ollut perinteinen osa korealaista ruokakulttuuria erityisesti kesäkuukausina, koska sen on uskottu viilentävän elimistöä.

Enimmillään jopa miljoona koiraa vuodessa on teurastettu ruokateollisuuden tarpeisiin, ja maassa on yli tuhat koirafarmia. Aiemmat yritykset kieltää koiranlihan myyminen ovatkin kaatuneet juuri heidän vastustukseensa. Uusi laki lupaa kuitenkin koirafarmareille rahallista korvausta auttamaan heitä siirtymään toisiin elinkeinoihin.

Koiranlihan syöminen oli jo vähentynyt

Koiranlihan syöminen on jo vähentynyt rajusti viime vuosina, kun monista eteläkorealaisista on tullut koiranomistajia. Erityisesti sitä on vastustanut nuorempi kaupunkilaissukupolvi. Maanantaina julkaistun kyselytutkimuksen mukaan yhdeksän kymmenestä vastanneesta sanoo, etteivät he jatkossa syö koiranlihaa.

Koiranlihakieltoa vaatineet aktivistit ottivat uuden lain vastaan avosylin.

– Olemme saavuttaneet pisteen, jossa useimmat korealaiset kieltäytyvät syömästä koiraa ja haluavat tämän kärsimyksen hautatuvan menneisyyteen. Tänään päättäjämme ovat toimineet päättäväisesti sen eteen, että näin tapahtuu, sanoi eläinsuojelujärjestö Humane Society Internationalin Korean-jaoston johtaja JungAh Chae tiedotteessa.

– Sydämeni särkyy kaikille miljoonille koirille, joille tämä muutos tuli liian myöhään, mutta iloitsen siitä, että Etelä-Korea voi nyt sulkea tämän surkean ajanjakson historiassamme ja syleillä koiraystävällistä tulevaisuutta, hän lisäsi.

Ennen voimaan astumista laki tarvitsee presidentti Yoon Suk-yeolin allekirjoituksen.

Pitbull-uutisia vuodelta 2024 >>> 2023

Copyright © Suomen pitbull -yhdistys - Takaisin etusivulle